Wyniki wyszukiwania
Wyniki wyszukiwania 341-360 z 392.
Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji
-
Pisał o plemionach germańskich, czyli chodzi o Niemcy.
-
Historyczny
PostZgadza się, twoja kolej.
-
Historyczny
PostNie, nie jest to statut Łaskiego.
-
Może sęk w tym, że problem (jakim jest śmierć w tym przypadku nowotwór) nie dotknął mnie bezpośrednio. Pewnie gdybym usłyszał: "Rzuć palenie bo umrzesz za tydzień" to nigdy bym już nawet na papierosa nie spojrzał. Jednak tekst "Rzuć palenie, bo możesz mieć kiedyś raka" już nie pobudza tak wyobraźni.
-
Cytat od Thorgoth: „Natomiast jeżeli na kogoś nawet przekroczenie progu znieczulicy nie zadziała (choćby czasowo) to znaczy że ma ciężką depresje lub inną chorobę psychiczną. Ale w takim wypadku fajki nie są już największym problemem.” Tak, tak. Tylko jak znaleźć ten poziom krytyczny znieczulicy? Co po oddziale onkologicznym (na którym notabene zdarzyło mi się być podczas jakichś zajęć w ramach przysposobienia obronnego), co dalej? Może to nie sposób dla każdego akurat.
-
Cytat od Thorgoth: „Ludzie mają próg znieczulicy na takie obrazy, ale największemu cynikowi po zobaczeniu agonii nowotworowej zmięknie faja.” Do pewnego momentu też tak myślałem. Poszedłem nawet na wykład (dosyć drastyczny, rzekłbym nawet bardzo) dotyczący szkodliwości właśnie papierosów na organizm ludzki. Multum przykładów i zdjęć. Jednak i to nie pomogło. Po prostu papieros nadal dominuje. A co do znalezienia celu zamiast palenia to właśnie wychodzę z założenia, że skoro pracuję to coś mi się…
-
Cytat od Anima Libera: „Kurcze kortyzol rozgadałeś tą naszą Magdalenę niema czasu moderować forum;p skąd masz takie względy u Magdaleny że Ci już 2 sygny i avki zrobiła a mi temat chciała zamknąć :P” Jestem straszną marudą i tak długo marudziłem, aż się zgodziła. ;)) Wrocław to miasto w którym się urodziłaś, czy przyjechałaś tam na studia?