Wyniki wyszukiwania
Wyniki wyszukiwania 141-160 z 363.
Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji
-
II wojna światowa
PostTeż nie, rejon dobry, ale nie te rodzaj sił, chodzi o kampanię lądową.
-
Geograficzny!
PostTak
-
II wojna światowa
PostNie
-
Geograficzny!
PostŁańcuch górski, powstały na skutek kolizji płyt kontynentalnych dwóch kontynentów, ciągnący się przez trzy państwa. Najwyższy szczyt ma powyżej 4000 m.n.p.m. Klimat podzwrotnikowy.
-
Geograficzny!
PostPustynia Błędowska? Europa.
-
Zgadza się
-
Państwo mające w latach latach sześćdziesiątych i siedemdziesiątych jeden z najwyższych dochodów na mieszkańca na świecie, spowodowany niezwykle dochodowym przemysłem wydobywczym. Aktualnie trapione spowodowanym przez wydobycie zniszczeniem środowiska oraz falą otyłości.
-
Geograficzny!
PostPrzychodzą mi do głowy dwie odpowiedzi: 1) Europa - Tabernas 2) Antarktyda - pustynia lodowa, chyba bez konkretnej nazwy
-
Słowenia
-
II wojna światowa
PostOperacja sił Osi mająca na celu zlikwidowanie jednego z kluczowych połączeń między USA i Wielką Brytanią a ZSRR. Zakończona klęską państw Osi z powodu trudnych warunków klimatycznych i terenowych, oraz zażartego oporu obrońców.
-
II wojna światowa
PostChennault
-
Geograficzny!
PostArarat
-
UniFusion
indigo - - DiD Nekkar
PostTo już się powoli robi parodia, to co się dzieje na Nekkarze. W przeciwieństwie do przedmówcy myślę, że raczej idlaki i urlopowicze trafią do nas, bo nikt nie chce grać na eko x1. Nawet jak po fuzji podniesiemy prędkość to i tak będziemy się bawić głównie we własnym gronie. Nie lepiej po prostu wywalić z u68 wszystkich mających mniej niż 0,5kk punktów i nieaktywnych dłużej niż rok? Te kilkaset dodatkowych miejscy mogłoby pozwolić Nekkarowi jednak się przenieść.
-
Prosimy o ankietę eko
indigo - - DiD Nekkar
PostA ja mam inny pomysł, nawet ankieta będzie niepotrzebna. Eko x1 - w przyszłości mamy taką sytuację jak teraz, czyli jesteśmy po prostu opóźnieni w rozwoju. Odpada. Eko x5 - niby fajnie, pozwoli to nowemu Taurusowi i nowemu Xanthusowi z eko x7 powoli nas gonić. A co przy następnej fuzji? Napakowane u68 i mniej więcej równe Nekkar, Taurus i Xanthus + inne. Ja tu widzę problemy i kilka tygodni żałosnego jęczenia. Raczej odpada. Eko x7 - niby super, ale co to w zasadzie daje? Odpowiadam - nic. 68 ju…
-
Historyczny
PostZ ciekawości, bo myślałem o Masadzie, jak to się ma do: "Jako podpowiedź dodam, że starcie to jest kamieniem węgielnym sił zbrojnych pewnego nielegalnego państwa, acz uznawanego przez większość współczesnego świata".
-
II wojna światowa
PostI dobrze brzmi, zadajesz.
-
II wojna światowa
PostNie, dowódca ten przez prawie cały okres wojny dowodził niszczycielem lub zespołami niszczycieli. Podczas jednej z ostatnich akcji japońskiej floty dowodził krążownikiem.
-
II wojna światowa
PostBył autorem książki, w której opisywał wojnę na Pacyfiku od strony japońskiej.
-
II wojna światowa
PostJapoński oficer marynarki, znakomity teoretyk i praktyk w zakresie wykorzystania torped oraz autor podręcznika dotyczącego technik ataków torpedowych. Po wojnie w swojej książce wielokrotnie krytykował jednego z najważniejszych japońskich dowódców.
-
II wojna światowa
PostGenerałowie to Rómmel i Rommel, oficerem był Cezary Niewęgłowski.