Wyniki wyszukiwania
Wyniki wyszukiwania 201-220 z 444.
Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji
-
@roermond, na testowej Bermudzie (v7.1) z ekspów wyciągam dziennie o wiele więcej niż dzienne wydobycie na Zibalu Łączna flota wysyłana na ekpsy (wszystkie sloty razem) ma wartość 275k punktów i nie trzeba dużo, żeby ją wybudować (chodzi mi o koszta dodatkowe jak wymagania statków). Moje eko na Zibalu jest wycenione na około 49.8kk punktów. Od tego powinienem odjąć obronę oraz inne budynki jak nanity itd., ale będę musiał dodać astrofizykę oraz plazmę, więc mogę przyjąć koszt eko na 50kk punktów…
-
Cytat od Munio_Uni 1: „nie robiłem nigdy expów. Zeby wywieźć np: 20 kk mety z ekspa to muszę tam wysłać tyle DT zeby to pomiesciły czy w tym wypadku ilosc DT nie ma znaczenia ? ” Tak, musisz wysłać tyle DT-ków, żeby wszystko pomiescić. Z tego co testuje, to odkrywca ma co najmniej x30 zysku z ekspów w stosunku do ekspów sprzed 7.0. Sprzed 7.0 max można było dostać 5mln surki (metalu), więc teraz musisz mieć ładownosć co najmniej 150mln
-
@Apofis ,a to dziwne... Ja na swoim multi na bermudzie posłałem 4DT-ki + pionier i ekspy mam takie: The following ships are now part of the fleet: Light Fighter: 4 Metal 15.620 have been captured. Dark Matter 636 have been captured. Deuterium 10.413 have been captured. Też mam zbieracza, a twoje ekspy są znaczne lepsze :d (chyba, że puszczasz więcej niż jednego DT-eka z pionierem, bo ja tek zrozumiałem )
-
Kolejne info, które wyczytałem z org: Boost do ekspów jak narazie jest do wszystkich, a odkrywca ma tylko dodatkowe 16% i dwa sloty na ekspa, co moim zdaniem jest grubym nieporozumieniem i odkrywca właśnie traci niemalże wszystkie atuty w wersji 7.1 Czyli każdy może znaleźć po kilkanaście tysięcy na jednym ekspie.
-
@Munio_Uni 1 Our fleet managed to secure an item from an unmanned craft. Bronze Moon Fields has been added to the inventory. @Apofis Cytat od Das140: „Sumujesz wszystkie poziomy kopalni (metal + kryształ + deuter) Tyle właśnie będzie pracowało Crawler-ów, nie ważne ile ich masz na planecie. Teraz, jeśli masz klasę Zbieracza, mnożysz ich liczbę przez 0.36%, a jeśli jej nie masz, to przez 0.24% Oto twój bonus do ekonomii. Nie wiem, czy na innych serwerach wartości procentowe mogę się zmienić, ale …
-
Odkrywca dostał znacznego buff-a do ekspedycji: Teraz mnożnik jest powyżej x9, jeszcze nie jest ustalone ile. Na forum angielskim ktoś znalazł około 25k AM na jednym ekspie... Oto moje znaleziska jak na teraz: Deuterium 15.333.333 have been captured. (mały event) Dark Matter 15.720 have been captured. (mały event) Metal 28.000.000 have been captured. (mały event) The following ships are now part of the fleet: (mały event) Small Cargo: 2968 Battlecruiser: 65 Pathfinder: 170 Light Fighter: 466 Hea…
-
@Munio_Uni 1 Z tego co wyczytałem na ten temat jest tak: Sumujesz wszystkie poziomy kopalni (metal + kryształ + deuter) Tyle właśnie będzie pracowało Crawler-ów, nie ważne ile ich masz na planecie. Teraz, jeśli masz klasę Zbieracza, mnożysz ich liczbę przez 0.36%, a jeśli jej nie masz, to przez 0.24% Oto twój bonus do ekonomii. Nie wiem, czy na innych serwerach wartości procentowe mogę się zmienić, ale na razie tak jest na Bermudzie.
-
@kermit To nie jest błąd, możesz przejrzeć angielki odpowiednik tego tematu na org. Co do rynku... Jak grałem to wystawiałem zapytania typu: "Dasz Mi 100k dexu, a ja w zamian dam Ci 130k mety" oraz to samo, tylko z kryształem. Dex zdobyłem bez problemu. Leciało do mnie 1kk dexu w ten sposób już po kilku minutach. Z kryształem trochę gorzej, ale systematycznie ktoś sprzedawał. Były nawet przypadki, że sprzedałem metal za dex w przeliczniku 0.9/1 (np. 90k mety za 100k dexu).
-
Cytat od Munio_Uni 1: „Jeszcze mam pytanie: Czy po wprowadzeniu 7.0 na inne serwery utrzyma się możliwość znalezienia na expach w Zbieraczu przedmiotów typu +15 pól na planecie / +6 pól na ksiezycu ? ” Tak, na testowej Bermudzie sam znalazłem złote pola na księżyc i chyba srebrne na planetę (albo złote?). Można tam znaleźć wszystkie itemy, ale nie wiem czy można znaleźć token klasy, ale pewnie nie EDIT: teraz zauważyłem, że pytanie dotyczy zbieracza. Testowałem na odkrywcy, ale podobno funkcja z…
-
@Mordi, nie uczciwy jest push, bash, multi itd. To że GF tak zaprojektowało rynek, tak a nie inaczej, nie oznacza, że ten kto z niego korzysta najbardziej gra nieuczciwie. Przypominam, że ktos ten tani deuter sprzedaje i nie są w multi pod push (w większosci). Nie ma tu żadnej luki w prawie, bo GF stwierdziło, że przeliczniki na rynku mogą być dowolny i można robić wymiany nawet w przeliczniku 1:1:1, więc zostało to zalegalizowane.
-
@Starrk, Sorki, zapomniałem jeszcze pomnożyć przez % naszej floty posiadanych przez piratów :d W takim razie zgadzam się, że nie opłaca się słać dużych flot, ponieważ jeszcze trzeba dodać koszty paliwa. Wynoszą one 2.2kk deuteru na jedną ekspedycje (50% zużycia przy 1kk lm-ów). Pytanie jest, czy 20% trafianych tych statków na ekspy trzeba pomnożyć jeszcze przez ustawienia serwera jeśli chodzi o pzty (ale chyba nie)