Wyniki wyszukiwania
Wyniki wyszukiwania 21-40 z 53.
Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji
-
Poza tym taki górnik z miesięcznego wydobycia deuteru będzie przewoził miliony jednostek paliwa (bo na co go wyda - chyba tylko na spalinowy). A jak dojdzie do jakiegoś dużego starcia na uni, to może sprzedać wreszcie zgromadzony deuter, bo zwycięzca przecież będzie chciał mieć skądś deuter na uzupełnienie strat
-
Hmm, ciekawa propozycja. Z jednej strony jako, że gram na tym uni flotą, to mniejsze spalanie deuteru jak najbardziej. Zwłaszcza, że jak przedmówcy zauważyli, że koszt poderwania floty i recków bywa astronomiczny. Z drugiej strony, jako ekowiec na innym uni widzę problemy ekowców - większość ekowców zainwestowała w ekstraktory deuteru z myślą, że ktoś jednak po uczciwym przeliczniku kupi ten deuter, bo nie ukrywajmy, ale nawet 1:1 czasem ciężko przełknąć. @turysta mówisz o farmieniu górników. Po…
-
"Oddam"
Post@tereth2 Noe to tak szasta surką, że kontynuuje lot z GS-ówek na niszczenie jak widzi, że wszędzie się świecę, widzi odbudowane przeciwrakiety... W 30s nie udało mu się uratować drugiej fali złożonej z 2 GS: cr-pl-164-3d1b14a15711f6e0f4779c48389d8f937de044f6 cr-pl-164-85f9fb1274d747419324702f9e1a15f86aae9f24
-
No to ja gram na Leda od początku Odkrywcą (bowiem grając na Bermudzie bardzo szybko zobaczyłem jego przewagę nad innymi klasami) i przez długi czas moje eko wyglądało tak, że kopalnia metalu była 4-5 poziomów niżej niż pozostałe kopalnie - czy o to chodziło GF? Nie sądzę. Ja sobie jeszcze jakoś tam radzę z tym metalem, bo wychodzę z założenia, że mogę za niego kupić na rynku statki - choć od kilku tygodni jest z tym coraz ciężej, rynek zaczyna naprawdę być przesycony metalem. Poza tym sytuacja …
-
@Apofis Na nowych uni jako Odkrywca (jeżeli grasz w miarę aktywnie - powyżej 5 fal dziennie) zdobywasz z ekspedycji dziennie kilka razy więcej surowców, niż z wydobycia. Metal, którego znajdujesz na moje oko 10x więcej niż kryształu, nie ważne co zaczniesz robić, zacznie Ci zalegać. Komu go sprzedasz, jeżeli 3/4 uni to Odkrywcy i robią dokładnie to samo co Ty? Na Leda widziałem bunkry po 200k WR. Standard to opancerzenie powyżej 17 poziomu.
-
Wydaje mi się, że GF na nowych uni dąży do zbilansowania ekonomii (przy wyeliminowaniu handlarza), tylko że zabiera się za to trochę nie od tej strony co powinno. Kryształu moim zdaniem w tej grze zawsze było za mało - potrzebny jest zarówno ekowcom (badania - plazmowa, astrofizyka) jak i flociarzom (pancerniki?). Deuter ma swoją cenę tylko dlatego, że a) nie ma go na PZ b) ekowcom przy obowiązujących na starych uni przelicznikach najłatwiej przewozić olbrzymie ilości deuteru - zajmuje najmniej …
-
Minął miesiąc, wojna skończona. Chciałbym pogratulować sojuszowi LHiP wygranej wojny. Ode mnie mogę dodać, że naprawdę próbowałem na początku ugrać jakiś procent, ale nieźle się pilnowaliście.
-
Kilka dni temu złapałem dwie ekspedycje obrońcy na falandze, mimo że ma księżyc: ogotcha.universeview.be/en/rep…18-593f-847e-7aaffa294475 ogotcha.universeview.be/en/rep…de-50ae-9fc2-873aec0c16f4 Obrońca był aktywny/aktywna i wiedziałem, że ma jeszcze większą flotę, więc obawiałem się trochę, że będzie próbował(a) bronić ekspedycji. No ale nie obronił(a). W międzyczasie doszło do wymiany zdań i napisałem mu/jej, że przecież zawsze mógł(a) skorzystać z księżyca. Od tamtej pory na falandze czysto. …
-
BFS na planecie... choć obrońca ma księżyc... Mimo wszystko SzO, choć stał się dla mnie zielony. Dnia 24-12-2019 --:--:-- następujące floty spotkały się w walce: Agresor Latajacy Gornik [LOG] ________________________________________________ Lekki myśliwiec 25.263 Ciężki myśliwiec 571 Krążownik 5.170 Pancernik 1.440 _________________________________________ Obrońca Captain Tau [UwU] ________________________________________________ Mały transporter 1.319 Duży transporter 998 Lekki myśliwiec 5.748 …
-
Lot z elementem niepewności. Po skanie nie pojawiły się minutki, ale okazało się, że to powracające DT. W międzyczasie jeszcze poszedł atak rakietowy. Obrońcy SzO. Dnia 21-12-2019 07:26:16 następujące floty spotkały się w walce: Agresor Latajacy Gornik [LOG] ________________________________________________ Krążownik 4.441 Pancernik 1.322 _________________________________________ Obrońca Galareta ________________________________________________ Mały transporter 1.543 Duży transporter 574 Lekki my…
-
Złapana druga część floty, tym razem bardziej bojowa. Obrońcy SzO. Dnia 16-12-2019 --:--:-- następujące floty spotkały się w walce: Agresor Latajacy Gornik [LOG] ________________________________________________ Lekki myśliwiec 8.119 Ciężki myśliwiec 1.172 Krążownik 2.599 Pancernik 943 _________________________________________ Obrońca M0RT [MMO] ________________________________________________ Mały transporter 2.038 Duży transporter 647 Lekki myśliwiec 3.748 Ciężki myśliwiec 1.333 Krążownik 200 O…