Wyniki wyszukiwania
Wyniki wyszukiwania 81-100 z 114.
Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji
-
II wojna światowa
Tribuni Plebis - - Nauka
PostKonwój PQ-17
-
KBW, czy yo nie nudne że non stop widzę Ciebie w tym dziale? Masz tylko szczęście że robisz ładne ST Gratulacje Obrońcy powodzenia w tym czym chce
-
elfi ale czemu odpowiadając na moje pytanie najpierw piszesz nie a w uzasadnieniu piszesz że jednak tak. Bo jak nie zgadzasz się z moja tezą to ok ale jak się do niej przychylasz to nie rozumiem Twojego podejścia do nowych forumowiczów którzy zadają pytania tyczące się podstaw mechaniki gry. Reasumując mój wywód tak samo jak pupa jest od wydalania produktów ubocznych przemiany materii tak samo administracja forum ma pomagać forumowiczom (oczywiście jeśli ich zapytania nie łamią regulaminu)
-
Każdy kto obali króla sam się nim staje puki ktoś inny go nie obali Gratulacje Panowie za ubicie "króla"
-
Historyczny
Tribuni Plebis - - Nauka
PostZapomniałeś jeszcze o jednym dowódcy o polskich korzeniach Waffen-Brigadeführer der SS Bronisław Kaminski też miał Polskie korzenie Zadajesz
-
Historyczny
Tribuni Plebis - - Nauka
PostDla ułatwienia dodam że w tej batalii były zaangażowane Niemcy, Rosja i Polska. Oraz była ona częścią szerszej akcji o nazwie "Burza". Przepraszam za Off top
-
O jakim państwie mowa?
Tribuni Plebis - - Nauka
PostWielka Brytania??
-
Historyczny
Tribuni Plebis - - Nauka
PostW świetle obecnego stanu wiedzy nie można przyjąć ze która kol-wiek ze stron była sobie przychylna. Ale uznajmy że stron nacierająca była w sojuszu z broniącymi się w okrążeniu jednostkami .
-
Historyczny
Tribuni Plebis - - Nauka
PostW jakiej bitwie dowódcy wszystkich trzech stron zaangażowanych w batalie mieli wspólne pochodzenie (ich przodkowie pochodzili z jednego narodu).
-
Po raz trzeci wyrażam swoją pogardę do czynu jaki dokonał. Użył bym po raz kolejny tego pięknego słowa ale nasz mod uznał że jest ono TABU. Chodź internetowy słownik języka polskiego (PWN) to słowo zalicza do akceptowalnych w naszym skądinąd tak kwietnym języku Upraszam naszego cenzora o większą wrażliwość na kwietność języka a nie wyłącznie twarde stosowanie się do sztywnych wytycznych
-
Misiu.uszatku, z racji że mod wyciął moje posty w których używam słowa określającego i tu cytat za słownikiem internetowym PWN (wybaczcie ale nie mam pod ręka 12 tomowego wydania słownika Kopalińskiego) CENZURA 1. «rozkładające się ciało zwierzęcia» 2. pot. «nieapetyczny lub nieświeży kawałek mięsa» 3. pogard. «o człowieku bezwartościowym moralnie» I to słowo które zostało przyczyną usunięcia postów określają mój stosunek do Twojego zachowania związanego z Ta bitwą!!! Gward, nikt nie krytykuje w…
-
Historyczny
Tribuni Plebis - - Nauka
Post"Kodeksem Torquemady" Tomás de Torquemada
-
Historyczny
Tribuni Plebis - - Nauka
PostTo może dawaj mniej wieloznaczne wskazówki. Bo naprawdę są odrobinę zagmatwane i dopiero po kilku strzała i podpowiedziach cokolwiek można wywnioskować z Twojej zagadki
-
Historyczny
Tribuni Plebis - - Nauka
PostFort Ticonderoga
-
Historyczny
Tribuni Plebis - - Nauka
PostCytadela w Quebecu (Gibraltar Ameryki)