Wyniki wyszukiwania
Wyniki wyszukiwania 821-840 z 1,000. Jest dostępnych więcej wyników, proszę popraw Twoje kryteria wyszukiwania.
Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji
-
Władysław III Warneńczyk pasuje mi idealnie. I zapewne tysiące innych ludzi.
-
Mati
Mati - - Archiwum CT
PostTeraz kolor #ae6296 Cytat od kruszynka: „Hmm na wieczór wybrałeś thriller erotyczny? I jak Ci się podobał? Wybrałem ten film bo wyreżyserował go Stanley Kubrick, taki był klucz doboru ;) Lubisz w ogóle styl gry Toma Cruise'a? Wg mnie słaby z niego aktor. Nie lubię jego, nie lubię Nicole Kidman. Widziałem już Cruise`a w Rainmanie, też mi nie zaimponował. Anthony Hopkins czy Clint Eastwood? Zdecydowanie Clint Eastwood. Wolisz Clinta jako aktora czy wolisz jednak jego "popisy" reżyserskie? Jestem z…
-
Mati
Mati - - Archiwum CT
PostTym razem kolor #949fa1 Cytat od kruszynka: „I jak Ci się spodobał kolor który wybrałeś do odpowiedzi na poprzednie pytania? A bardzo ładny, dziękuję! Taki w kolorze flagi Łotwy! Dlaczego ostatnio afczysz? Bo niestety na okres sylwestrowo-noworoczny się troszkę bardziej socjalizowałem Ale spoko, już wrócił stary no-life Mati ;) Sądzisz, że znajdziesz kiedyś dziewczynę która Cię nie zdenerwuje? Uważasz, że taka istota w ogóle istnieje? Nie znajdę. Co do drugiej części: istnieje, na pewno. Prawda?…
-
Toadie
Mati - - Członkowie Teamu
PostCześć cebulaku! Wymień jedną zaletę i jedną wadę bycia zakochanym. Jaka byłaby Twoja wymarzona praca? Jaką najbardziej dziką rzecz odwaliłeś na imprezie? W czym Ciebie nikt nie pokona? Grając w piłkę nożną byłeś bardziej zawodnikiem bazującym na sile, szybkości czy technice? Dobranoc!
-
kruszynka
Mati - - Członkowie Teamu
PostSiemaneczko młoda! Wraz z rozwojem techniki mamy coraz łatwiejszy dostęp do multimediów - wymarły wypożyczalnie filmów, wymierają biblioteki. A ja zapytam w drugą stronę: wypożyczalnie jakiej rzeczy najbardziej przydałyby się w Twoim życiu? Rozwój techniki powoduje też, że starsze modele różnych rzeczy są zastępowane przez nowsze, niekoniecznie lepsze (patrz: nowa wersja forum). A jest jeszcze jakiś "starszy model" za którym tęsknisz i nowa wersja Cię nie satysfakcjonuje wystarczająco? Świat też…
-
To spróbujmy tak... Zazwyczaj podczas imprez sportowych wszyscy uwielbiają tych najlepszych. W przypadku tej osoby było jednak inaczej - niemal zawsze był ostatni, notował ujemne wyniki za swoje występy, największy wyczyn to wyprzedzenie ośmiu zawodników spośród kilkudziesięciu startujących. Można rzecz, że był to człowiek-orkiestra - nagrywał piosenki w języku, którego nie znał, pisał książki, skończył studia.
-
Twoja kolej, pułkowniku
-
Spokojnie, bez nerwów! Państwo, które słynie z pewnego rodzaju mięsa. Dlatego też osoby w tym kraju zjadają kilkadziesiąt razy więcej tego rodzaju mięsa niż przeciętny Polak. Ponadto kilkadziesiąt lat temu państwo to było uwikłane w konflikt zbrojny, kiedy to w około 2,5 miesiąca zginęło prawie 1000 osób - czyli mniej więcej połowa liczby ludności terytorium, o które walczono.
-
Izrael
-
Statystycznych? Jedyna statystyka jaka tam była to liczbą ateistów. Więc odmawiam chłosty Zadajesz.
-
Jako człowiek z technicznym wykształceniem, waść jest pewny poprawności powyższego opisu
-
Mati
Mati - - Archiwum CT
PostNie działa mi z poziomu BBCode wybierania kolorów, to losowo wybrałem kolor numer 873648 Zobaczymy jak wygląda Cytat od kruszynka: „Cześć łobuzie! No siemano gałganiaro ;) Troszkę Ci się temat CT zakurzył. Jak mogłeś do tego dopuścić? No nikt mnie nie lubi to się zakurzył I dopuszczam możliwość, że nikt mnie nie lubi! Wkurza Cię osadzający się kurz na sprzętach typu TV, komputer etc? Wolę jak go nie ma. Ale nie wkurza jakoś bardzo, po prostu ścieram i gites. Jesteś pedantem czy raczej bałaganiar…
-
No to tego... Mimo, że ten kraj jest kilka razy mniejszy niż Polska, posiada więcej sąsiadów niż nasz kraj. Co więcej - jeszcze 30 lat temu (mimo, że jego granice przebiegały tak samo jak obecnie) miał tych sąsiadów ponad 2 razy więcej niż Polska. Obecnie nasza najdłuższa granica jest nieznacznie dłuższa niż najdłuższa granica tego kraju, zaś nasza najkrótsza niemal trzy razy dłuższa niż najkrótsza granica przedmiotu zagadki. W stolicy mieszka 6-7 razy więcej ludzi niż w drugim pod względem zalu…
-
Katar
-
Geograficzny!
PostMniemasz poprawnie.
-
Geograficzny!
PostCoś słabo idzie Typ konstrukcji o której mówiłem zastosowano również w jednym z większych amerykańskich miast. Ma ona zdecydowanie większe wymiary niż ta w mieście o które pytam, ponadto stała się także niekwestionowanym symbolem tego amerykańskiego miasta.
-
Geograficzny!
PostObecna nazwa tego miasta powstała w XIX wieku, kiedy to trzy miasta połączyły się w jedno. Nowa nazwa powstała z połączenia nazw dwóch wcześniejszych miast. Trzecie miasto miało jednak nazwę bardzo zbliżoną do innego, wchodzącego w skład tej trójki. Elementem, który doprowadził do tego połączenia była pewna konstrukcja, zniszczona potem przez wojsko i odbudowana w okrągłą rocznice swojego pierwotnego powstania.