Wyniki wyszukiwania
Wyniki wyszukiwania 921-940 z 1,000. Jest dostępnych więcej wyników, proszę popraw Twoje kryteria wyszukiwania.
Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji
-
Geograficzny!
PostCytat od Marvin: „To skoro już jesteśmy "na Antarktydzie" - o ile podniósłby się poziom mórz po stopieniu całego lodu na Antarktydzie?” ~73 metrów ?
-
Cytat od Mati: „Polska.” Kto by się spodziewał. Zadajesz
-
Biologiczny
PostCytat od Heksogen: „Dwutlenek węgla który jest produktem fermentacji bakterii podczas dojrzewania sera.” Elegancka odpowiedź. Zadawaj.
-
Biologiczny
PostCo znajduję się wewnątrz dziury w serze ?
-
Który kraj Europejski nie sąsiaduje dziś z żadnym państwem, z którym sąsiadował w roku 1980 ?
-
Biologiczny
PostCytat od Ruffi: „Co jest naczęstszą przyczyną śmierci dzięciołów?” Z głodu ? :p
-
Cytat od Ruffi: „Które państwo w Europie posiada najwiekszą liczbe sąsiadów?” Deutschland
-
Geograficzny!
PostCytat od Toadie: „W pewnej części świata są wyspy których powierzchnię trudno określić. Wyspy te właściwie nie mają nawet nazw. Gdzie leżą te wyspy i dlaczego jest z nimi taki problem?” Pierwsza myśl... słynna Rockall. Tylko, że to jedna wyspa. Pomyliłem kierunki Todie ?
-
Geograficzny!
PostCytat od Toadie: „Szwecja? Tak wiki twierdzi :P” Wiele osób też tak twierdzi. zadajesz.
-
Geograficzny!
PostTen kraj znajduję się w Skandynawii.
-
Geograficzny!
PostWspółczynnik Giniego opisuje zróżnicowanie w zamożności mieszkańców danego kraju. Który kraj szczyci się największą równością społeczną ?
-
Astronomiczny
PostCytat od Heksogen: „Proszę o podanie nazwy pierwszego obiektu stworzonego przez człowieka który osiągnął orbitę wokół Czerwonej Planety.” Strzelam, Mariner 4 ?
-
Geograficzny!
PostCytat od Mind_war: „Jeden z Siedmiu Nowych Cudów Świata. Położony na przełęczy.” Machu Picchu
-
Cytat od .pl1: „jak cie czytam to mi slabo naucz sie czytac potem liczyc a potem dodawac a na poczatku najlepiej myslec , bo z tym widze najwiekszy problem czyli badz dalej ekonooboka zycze ci zebysmy kiedys sie spotkali na serwie gdzie grasz zeby caly zs mogl cie orac do zera : ) dzien w dzien ” Wyobraź sobie, że czytanie Twojego bełkotu, też nie należy do najprzyjemniejszych rzeczy. Ja popełniłem ten błąd, bo myślałem, że coś wartościowego napisałeś, jednak się pomyliłem. Co do umiejętności li…
-
Biologiczny
PostCytat od Sarmik: „zespół Bassena-Kornzweiga?” Mhm. zadajesz.
-
Biologiczny
PostIstnieje pewna choroba genetyczna, dziedziczona autosomalnie recesywnie, jest spowodowana mutacjami genu kodującego białko MTP. Cóż to za choroba ?
-
Biologiczny
PostCytat od Mind_war: „Jajożyworodność? A związane jest to z klimatem i wysokością n.p.m Jajorodność dominuje na małych wysokościachv na południu, zaś żyworodność na dużych wysokościach na północy” Zgadza się, chodzi o zjawisko zwane jajożyworodnością. Trochę to uzasadnienie źle podałem, ponieważ po części masz rację Mind_war, jeżeli chodzi o sam termin, to jest związany z warunkami klimatycznymi. Mi bardziej chodziło oto, że nazywamy to jajożyworodnością, ponieważ rozwój odbywa się kosztem substan…
-
Biologiczny
PostWiele polskich gatunków gadów, takich jak : jaszczurka żyworódka, padalec, czy gniewosz plamisty, zatrzymuje jaja w jajowodach do momentu pełnego wykształcenia się zarodka. Proszę podać nazwę tego zjawiska z krótkim uzasadnieniem.
-
Biologiczny
PostChodzi o Osę morską. BTW. Szczerze mówiąc nie widzę odpowiedzi na Twoje pytanie Ruffi. Zapytałeś nas "Dlaczego jaja ptaków nie mają kształtu kuli ani elipsoidy obrotowej, i posiadają ostry i tępy koniec?" Nie widzę tutaj odpowiedzi na pierwszą część, mianowicie - "Dlaczego jaja ptaków nie mają kształtu kuli ani elipsoidy obrotowej..." Czy jajo ma ostry koniec ? Też bym stwierdzenie zanegował. Masz jakieś źródło do swoich wniosków ? Bo uważam, że sam to pytanie wymyśliłeś i tak na prawdę, sam nie…