Wyniki wyszukiwania
Wyniki wyszukiwania 761-780 z 990.
Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji
-
Mołdawia to jest poziom Łotwy/Litwy z którymi zdarzyło nam się moczyć nawet u siebie. Ukraina i Czarnogóra są od nas zwyczajnie lepszymi zespołami, musimy trafić na ich słabszy dzień. Z Anglikami będzie jak zawsze. Szansa na baraż jest. Jest też szansa że będziemy z Mołdawią walczyć na śmierć i życie o przedostatnie i trzecie od końca miejsce. Pytanie która szansa jest większa
-
Legia Warszawa
Thorgoth - - Piłka Nożna
PostJa jestem w szoku. Wynik osiągnięty w Turcji jest zaskakujący. Spodziewałem się lania, bo co tu się oszukiwać - piłkarsko to jest inny świat niż nasz grajdołek. Poza tym mieli gotowe wymówki - gorąco było, pierwszy mecz po obozie przygotowawczym, mecz wyjazdowy etc... a tu niespodzianka. Legia grała powyżej swoich możliwości, szczególnie podobało mi się zagęszczanie środka pola i asekuracja. Nie wiem czy to był zamysł Skorży, czy po prostu tak wyszło, ale cała przewaga techniczna Gaziantep szła …
-
Legia Warszawa
Thorgoth - - Piłka Nożna
PostCytat od Black Grucha: „nie przesadzajmy każda z tych drużyn jest do ogrania ” Pewnie że tak. Pytanie czy do ogrania dla Legii.
-
Legia Warszawa
Thorgoth - - Piłka Nożna
PostCytat od dziób: „FK Mińsk (BLR)” Od tych chyba jesteśmy lepsi :p Cytat od dziób: „Hapoel Tel-Aviv FC (IZR), PFC Levski Sofia (BUŁ), ” Nasz poziom. Cytat od dziób: „ Stade Rennais FC (FRA), Vitória SC (POR), Gaziantepspor (TUR)” Łomot/straszny łomot... Coś źle to widzę.
-
Nowe Filmy
PostOglądał ktoś Melancholię von Triera? Film napewno wart zobaczenia, choć trudny, specyficzny. Potrzeba odpowiedniego nastroju, wyciszenia i skupienia. Melancholię ogląda się jak ruchomy obraz, a raczej jak całe muzeum wspaniałych obrazów. W filmie jest fabuła, ale jest ona szczątkowa i w gruncie rzeczy nie istotna. Szczególnie podoba mi się połamanie w drzazgi mitu samobójstwa jako czegoś wzniosłego; tu jest bezlitośnie przedstawione jako tchórzostwo i egocentryzm. Film z perspektywy wydaje mi si…
-
Legia Warszawa
Thorgoth - - Piłka Nożna
PostCytat od dragonartur: „Thor ----> Np Messi za 15 lat nie będzie miał takiej techniki jak ma teraz, prawda? Głównie spowodowane jest to mniejsza sprawnością fizyczną. ” Nie wiem, z wiekiem raczej traci się atuty motoryczne, a nie technikę. W Legii z dawien dawna na treningach najlepszą techniką popisuje się niejaki Lucjan Brychczy, a on młodzieńcem już raczej być przestał. Ja bym Skorży nie wywalał z prostego względu; w naszym piekiełku nie widać nikogo lepszego, a on już przynajmniej jakieś poję…
-
Legia Warszawa
Thorgoth - - Piłka Nożna
PostTechniki z czasem ubywa...? Whatever. Zgadzam się że na stoperze mogą grać zawodnicy doświadczeni i często starsi niż na innych pozycjach (nie licząc bramki). Ale myślę że specyfika gry na stoperze wymaga też dobrego zgrania i zrozumienia z partnerami, choćby po to żeby przekazywać krycie czy łapać przeciwnika na offsajdzie. A Żewłak zanim się zgra z kolegami to karierę skończy. Są obrońcy grający dobrze w wieku 35 lat. Ale jakoś sobie nie przypominam stopera który w wieku ponad 35 lat trafił na…
-
Legia Warszawa
Thorgoth - - Piłka Nożna
PostOlisadebe A2 buduje? No nie wiem, chyba kontuzje znów złapał bo coś im ta budowa nie idzie. Żurawski czy Wichniarek też mieli wrócić do marnej polskiej ligi i przygwiazdorzyć. I co z tego wyszło?
-
Legia Warszawa
Thorgoth - - Piłka Nożna
PostNie wiem. Ja tam fanem Żewłaka nigdy nie byłem. Przeciętne toto a teraz jeszcze stare i powolne. Do tego jedyny raz jak go w życiu spotkałem osobiście to akurat szluga od szluga odpalał. Nic ciekawego z tego moim zdaniem nie będzie, drugi Mięciel tylko starszy i jego błędy się będą bardziej na bramki przeciwników przekładać, bo gra na stoperze.
-
Legia Warszawa
Thorgoth - - Piłka Nożna
PostAriel za 2 mln ojro? Jak na moje to kaczka dziennikarska, ale jeśli Janczyka kiedyś pchneli za 4,2 mln to kto wie... W każdym razie sprzedawać i ściągać Jano Muchę. Jak narazie 3 panów już definitywnie opuściło drużynę: - Bruno Mezenga - Sebastian Szałachowski - Tomasz Kiełbowicz Oprócz Kiełbika który kończy karierę nie ma po kim płakać.
-
Legia Warszawa
Thorgoth - - Piłka Nożna
PostCytat od Bagin :D: „druzyna nie zostala zle przygotowana kondycyjnie. To ze, po ledwie 6 meczach i w 70min. Vroldjak ledwio czlapie po boisku oznaczacz moze, ze przygotwanie fizyczne nie jest optymalne, a to nie wrozy dobrze dla Legii. ” Po jednej przesłance nie wyciągałbym zbyt daleko idących wniosków. Legia w całej lidze strzela najwięcej bramek w końcówkach meczu. A Ivica spuchł, to prawda. Weź jednak pod uwagę ile on gra (zawsze) i na jakiej pozycji (def midfield). Poza tym - Manu ja rozumie…
-
Nowe Filmy
PostUprowadzona Alice Creed - kameralny thriller brytyjski. Historia opowiada o 2 porywaczach którzy uprowadzają córkę zamożnego biznesmena. Porwanie się udaję, jednak sytuacja zaczyna gęstnieć w momencie, gdy okazuje się że Alice to była dziewczyna jednego z porywaczy. Nie ma wybuchów, strzelanin, pościgów ani efektów specjalnych. W całym filmie gra 3 (słownie: troje!) aktorów, 80% akcji odbywa się w jednym pokoju. Film mi się podobał. Paradoksalnie, mimo zawartej w nim przemocy jest lekki, bezpret…
-
TS Wisła Kraków.
Thorgoth - - Piłka Nożna
PostCytat od KozaX: „Cytat od Thorgoth: „Co ma mecz z Wisłą do wczorajszego...? Tam Legia przegrała zasłużenie i wcale nie przez sędziego.” Niestety ale to jest tylko Twoje zdanie na ten temat - zobacz sobie na poprzedniej stronie wpisy Kar(L)ika. ” Znaczy wiesz, ja i tak twierdze, że w Kraku Legia zagrała dobry mecz, jeden z lepszych tej jesieni. Czasem po prostu przeciwnik jest jeszcze lepszy, trzeba pochylić głowę i pogratulować. Kirm przy karnym też oczywiście trochę przyaktorzył, ale to jest el…
-
TS Wisła Kraków.
Thorgoth - - Piłka Nożna
PostCo ma mecz z Wisłą do wczorajszego...? Tam Legia przegrała zasłużenie i wcale nie przez sędziego. Natomiast tu sędzia po prostu patrzył za akcją. Akcja się skończyła, bramkarz złapał piłkę, i wtedy zobaczył jak Radoviciowi typ ściąga spodenki. Być może gdyby był arbitrem doskonałym, to by wyłapał, że wcześniej to Radović ciągnął, ale jak wiadomo nikt nie jest doskonały. Stawiając na szali pomyłkę sędziego i bezdenną głupotę zawodnika Arki to ta druga robi na mnie większe wrażenie.
-
TS Wisła Kraków.
Thorgoth - - Piłka Nożna
PostNie kumam tych płaczów. To, że Radović jest jednym z większych nurków w lidze nie jest dla nikogo tajemnicą, to, że faulował obrońce gdy sędzia nie patrzył to też widać ewidentnie. Natomiast inną sprawą jest, że gdy kitajec spojrzał w tamtą stronę, to obrońca Arki akurat ściągał gacie Radoviciowi i to też widać dokładnie na powtórkach. Za debilizm się płaci słono, czyż nie?
-
Reprezentacja to nie jest pensja dla grzecznych panienek, mi akurat to jak chłopaki się ubierają po meczu wisi dość swobodnie. Natomiast ubiór to jedno, a robienie stodoły na pokładzie samolotu to drugie, jeśli faktycznie się nachlali, śpiewali i łapali stewardessy za dupy to powinni dostać po łapach.
-
Legia Warszawa
Thorgoth - - Piłka Nożna
PostCytat od Yamato Damashi: „Kolejna bramka Kucharczyka, ciekawe. Myślicie, że wyrośnie drugi Lewandowski?” Nie. Kucharczyk na dziś dzień reprezentuje sobą niewiele. Ot, przyspieszenie i szybką nóżkę. Taki rush striker. Strzela, bo (paradoksalnie) ma za plecami całkiem niedocenianą, ale niezłą drużynę. Cytat od **PIMP**: „ Ale cisza i doping kiboli Lecha po 1 bramce na medal. ” Na medal to jest doping całego stadionu przy Łazienkowskiej od 20 minuty, gdy dostawaliśmy 0:1 i piłkarze grali piach. Jak…
-
Ja przewrotnie twierdze, że z całej trójki Peszko, Boenish, Iwański to ten ostatni ma najwięcej talentu. Kreatywnych playmakerów z naszym paszportem jest tylu, co kot napłakał, zresztą od lat mamy ten problem. Ale Pączek prawie codziennie grzeje gorzałę w Kredensie i zagryza kebabami to co się dziwić?
-
True, popsułeś zabawę, bo były kolejne podpowiedzi przygotowane