Wyniki wyszukiwania

Wyniki wyszukiwania 661-680 z 990.

Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji

• Cytat od **PIMP**: „Sobiecha powolywac i dawac mu szanse. Jedyny napastnik, ktory jeszcze cos strzela jak dadza mu wejsc na boisko.” Ooo, dobrze mówisz, tego nazwiska w głowie szukałem. W każdym razie żadne wiecznie "młode talenty" co to już bliżej 30 niż 20 lat mają typu Brożek, Piech i inne wynalazki.

• TS Wisła Kraków.

Thorgoth - - Piłka Nożna

Zgodnie z tym co twierdzi Stanowski na weszło to Valcks ma w klubie słabe notowania i w lecie może polecieć. Korzystne dla Wisły jest to że nie Probierz przygotowywał drużyny do rundy wiosennej. Ostatnio tak Jagę przygotował, że w rundzie wiosennej byli jednymi z najsłabszych w lidze, a na deser ich jeszcze jacyś pasterze owiec z Kazachstanu pogonili.

• W kwestii Jelenia, to Dyzma powinien sobie z nim dać spokój. Nie żebym szczególnie coś miał do faceta, ale powoływanie go nie ma żadnego sensu. Gość jest już w takim wieku, że już nie będzie lepszy, będzie tylko gorszy. Poza tym, to jest facet który strzelił w ostatnich 2 sezonach 10 bramek. Czyli 5 goli na sezon, 2,5 gola na rundę. No klękajcie narody przed takim napadziorem A jeszcze słyszałem taką wypowiedź jego managera że "trzymajmy kciuki, Irek ma akurat mniej kontuzjogenny okres". Aha, cz…

• TS Wisła Kraków.

Thorgoth - - Piłka Nożna

Michał Probierz trenerem Wisły. Teraz grajkowie będą mieli świetną wymówkę: gramy słabo musimy się wdrożyć do nowej taktyki.

• TS Wisła Kraków.

Thorgoth - - Piłka Nożna

Ja go pamiętam jako trenera klubowego Legii. Nasprowadzał inwalidów i przegrał wszystko co było do przegrania. W Lechu też początkowo chyba szału nie było, a pod koniec jego pracy zdaje się mistrza przegrał z Wisłą Skorży tracąc niemałą przewagę. Mnie on nie przekonuje ani trochę.

• TS Wisła Kraków.

Thorgoth - - Piłka Nożna

Franiu Dyzma ma od czerwca poprowadzić Wisłę. Na miejscu wiślaków już bym bił na trwogę z wieży mariackiej. Po tym ciosie Biała Gwiazda może nie podnieść się przez lata.

• Legia Warszawa

Thorgoth - - Piłka Nożna

KLYK - kulisy meczu Śląsk - Legia Właśnie obejrzałem sobie na spokojnie powtórkę tego spotkania: - naliczyłem conajmniej 13 czystych odbiorów piłki Rzeźniczaka w środku pola. Nikt na niego nie zwrócił uwagi a dla mnie to jest człowiek meczu - Wolski ma technikę z innej bajki. Gdyby był troszkę silniejszy fizycznie... - Nacho Novo nie rzucił mnie na kolana. Może jak się zgra z drużyną to będzie pożyteczniejszy, jak narazie dupy nie urywa - Nie popadajmy w szaleństwo, Janek Gol jest bardzo sympaty…

• TS Wisła Kraków.

Thorgoth - - Piłka Nożna

Ta decyzja nie jest obliczona na wywalenie Małeckiego tylko na przechłodzenie mu głowy. Gdyby go chcieli wypierniczyć to by go na listę transferową wystawili. U Ruskich jeszcze 8 dni jest okienko transferowe otwarte. Z Webstera to on będzie mógł po koniec roku dopiero skorzystać, a wątpię czy będą go kokosić prawie dwie rundy.

• TS Wisła Kraków.

Thorgoth - - Piłka Nożna

Cytat od Mati: „W sumie wydaje mi się, że interpretacja o intencji jest troszkę nietrafiona ” O to się rozbijamy. To nie jest interpretacja. Gdyby to była interpretacja to mógłbyś mieć racje. Ale to jest literalnie przepis. Jasne że uznana bramka mogłaby podrażnić Wisłę i dzięki temu mogli roznieść Zagłębie. Mogłaby też sprawić że Wisła by się szybko odkryła i Zagłębie wsadziłoby kolejne bramki, bo Pareiko był jakiś zaspany wczoraj. Gdyby Sernas był kaleką bez rąk to pewnie by tej piłki nie opan…

• TS Wisła Kraków.

Thorgoth - - Piłka Nożna

Wiesz, ja bym Ci chętnie przyznał rację gdyby to był spór na zasadzie "racje ma thorgoth" albo "racje ma mati". Ale tu racje mają przepisy. Przepisy do bólu jasno mówią o intencji. Nie ma intencji - nie ma naruszenia przepisów. Masz racje pisząc że wiele odgwizdanych zagrań ręką jest niecelowych (bez intencji), może nie 95% ale sporo. Tak samo legioniści płaczą że Nakoulma opanował piłkę z udziałem ręki. Płaczą niesłusznie. Nie było przewinienia u Nakoulmy i nie było u Sernasa, z tego samego pow…

• TS Wisła Kraków.

Thorgoth - - Piłka Nożna

Mati, nie opowiedziałeś na pytanie. Rozpisz mi proszę czym się różni ręka nastrzelona od sytuacji Sernasa. Zagranie ręką od trafienia w rękę różni się intencją a nie korzyścią. Możesz mieć ewidentną korzyść przy ręce nastrzelonej a mimo to sędzia jej nie gwiżdże. Poczytaj TO albo bezpośrednio przepisy gry w piłkę nożną.

• TS Wisła Kraków.

Thorgoth - - Piłka Nożna

Mati więc napisz czym się różni ręka nastrzelona od ręki Sernasa. Wg mnie niczym, ale chętnie poznam inny punkt widzenia. Ja w tym meczu widziałem jeszcze karnego który umknął komentatorom. Zawodnik Zagłębia był wycięty wybiegając poza pole karne Wisły. Powiedzieli wtedy "powinien być rzut wolny". Guzik, na powtórce widać że powinien być karny, kontakt nóg był jeszcze w obrębie szesnastki. Wałek oczywiście nie gwizdnął niczego. Pomijam już spalone bo to źle gwizdał w obie strony.

• TS Wisła Kraków.

Thorgoth - - Piłka Nożna

Szkoda Zagłębia mimo wszystko - zagrali chyba najlepszy mecz w sezonie i tylko jeden punkt. Wałek jak zwykle najsłabszy na placu. I kolejny raz wypacza wynik na korzyść Wisły.

• O jakim państwie mowa?

Thorgoth - - Nauka

Brawo. Dokładnie tak. Zadajesz

• O jakim państwie mowa?

Thorgoth - - Nauka

Nie. To udzielne księstwo templariuszy ma flagę z krzyżem na czarno-białym tle, a to państwo o które mi chodzi ma jako flagę takiego klasycznego świętego jerzego - czerwony krzyż na białym tle. Bez udziwnień i kombinacji. Nie było to państwo zakonne. Ustrój to republika.

• O jakim państwie mowa?

Thorgoth - - Nauka

Nie. Nie jest to Sardynia ani Aragonia. Nie jest to też państwo cudo-wynalazek, spokojnie można znaleźć o nim sporo danych włącznie z notką w wiki. Ale jeden z wymienionych przez Ciebie tropów jest ciepły.

• O jakim państwie mowa?

Thorgoth - - Nauka

@Rav4 - Nie bardzo. Tzn "jakiś" związek z papieżem ma powiedzmy kilkadziesiąt krajów na świecie (bo są zamieszkane przez katolików) i ten kraj też miał ten związek, ale jeżeli pytasz czy to papież był tym suwerenem - nie, nie był. @Fireredsky - nie, to było państwo śródlądowe. Podpowiedzi: flaga tego kraju jest niemal identyczna jak flaga anglii (nie UK!). Ze stolicy tego kraju pochodzi człowiek od którego nazwiska utworzono nazwę pewnego państwa na innym kontynencie.

• O jakim państwie mowa?

Thorgoth - - Nauka

Będzie trudne (chyba) więc będę dodawał podpowiedzi jak nikt nie zgadnie. To państwo istniało dwa razy, za pierwszym razem kilka lat, za drugim jeszcze krócej. Miało bardzo charakterystyczną flagę, czerwony krzyż na środku białego tła. Nie było do końca niepodległe, lecz jego suwerenem bardziej niż inne państwo był jeden człowiek.

• O jakim państwie mowa?

Thorgoth - - Nauka

Republika Teksasu?

• Legia Warszawa

Thorgoth - - Piłka Nożna

Cytat od Kar(L)ik: „Żałuje, że zarabiając +/- 20kk pln nie potrafią nikogo do klubu sprowadzić. Testują Samuraja choć i tak wiadomo, że nie stać nas na niego.” OK, a jesteś pewien że oni o tym wiedzieli zapraszając go? Prawdopodobnie kogoś próbują sprowadzać. Tyle że nowych graczy akceptuje zarząd, a ostatnio najwyraźniej nie ma zamiaru powiększać listy płac. Poza tym nudne robi się to walenie w Bereta jak w bęben. On coś robi. Lepiej, gorzej ale próbuje. Taki Miklas nie robi nic, a też jest dyr…