Wyniki wyszukiwania
Wyniki wyszukiwania 621-640 z 990.
Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji
-
Legia Warszawa
Thorgoth - - Piłka Nożna
PostNie jestem entuzjastą szukania prostych odpowiedzi na złożone pytania. Z pewnością najłatwiej obarczyć winą trenera. Maciuś ma swoje wady, które bardzo denerwują, ale spalenie go na stosie nie rozwiąże problemów. Podstawowe pytanie: kto za Maciusia? Zagraniczny trener to nie jest dobry pomysł. Zanim pozna specyfikę ligi i umiejętności zawodników będziemy mieli kolejny sezon psu w dupę. Poza tym większość naszej kadry to młodzi Polacy nie znający żadnego języka oprócz polskiego; zestaw trener obc…
-
Legia Warszawa
Thorgoth - - Piłka Nożna
PostCytat od dziób: „To był jeden z najważniejszych meczów w sezonie, powinni stłamsić takich ogórków.” Wydaje mi się że trochę przeceniasz naszych gwiazdorów. To nie jest Real Madryt żeby zgwałcić każdego ligowego przeciwnika. Oni może nawet by chcieli, ale to nie te umiejętności. Z całym szacunkiem dla Gola czy Kucharczyka, ale to są grajkowie którzy nawet w Górniku Zabrze nie graliby pierwszych skrzypiec.
-
Legia Warszawa
Thorgoth - - Piłka Nożna
PostObejrzałem powtórkę meczu - nawet ciężko mieć do nich jakieś wielkie pretensje. Walczyli, starali się. Lechia trafiła z formą, grali chyba najlepszy mecz w sezonie - trudno. Ja mam żal o mecze z Bełchatowem, Jagą czy Cracovią (!!!). To wtedy tytuł (jak się wczoraj okazało) został przegrany.
-
Legia Warszawa
Thorgoth - - Piłka Nożna
PostWściekłość, smutek i potężny kac. Samego spotkania z Lechią nawet nie widziałem bo właściciel knajpy w której się zdesantowaliśmy nie potrafił odróżnić Canalu+ od Polsatu ("tak tak, mamy wszystkie kanały z polską ligą, możecie panowie przyjeżdżać"). Będąc skazanym na Polsat miałem do wyboru mecz Lecha, Śląska, Wisły oraz ŁKSu. Wybrałem browar. Aż do wczorajszego meczu miałem złudzenie, że mimo tych remisów mają wszystko pod kontrolą. Well, nie mieli.
-
TS Wisła Kraków.
Thorgoth - - Piłka Nożna
PostA ja myślę że jednak kombinują. I to ostro.
-
Legia Warszawa
Thorgoth - - Piłka Nożna
PostRemis z Jagą. Zły jestem. - gra była zła, mulista. Tempo jednostajnie nieprzyspieszone. I nic nie zmienia to że przy odrobinie szczęścia mogli strzelić na 2:1. Liczyłem na to, że mając taką sytuacje będą umierać na boisku. A oni grali w jakiegoś golfa - trzeba spojrzeć prawdzie w oczy: zimowe transfery to niewypały. Ismael Blanco jest nieprzygotowany fizycznie, a Nacho Novo mimo że ma serducho do gry to już nie doda do Legii niczego wielkiego. Czy za te pieniądze nie można było zakontraktować ko…
-
Legia Warszawa
Thorgoth - - Piłka Nożna
PostWiesz Redyplomowany, jak zaczynałem się interesować piłką jako młody szczyl (pierwsza połowa lat '90) to bardzo popularna była Serie A. Wszyscy tam grali catenaccio czyli mordowanie gry w oparciu o żelazną taktykę. Okazji w meczach było 2-3 a najczęściej padającym wynikiem było 0:0. Biorąc pod uwagę twój wyznacznik to powinni być daleko za nami. A byli najlepsi na świecie, do AC Milanu równali wtedy wszyscy jak dziś do Barcy. Jest coś takiego u kibiców (i części dziennikarzy) co każe im krytykow…
-
Legia Warszawa
Thorgoth - - Piłka Nożna
PostCytat od Redyplomowany: „Trochę płyniesz. Lechia walczy o utrzymanie, a Korona jakby nie patrzeć o puchary. Nie zdziw się, jak na 3 mecze zdobędziecie 3 punkty. :)” Wiesz, różnie może być. Sporo zależy od innych spotkań. Jeżeli dziś Lechia przewiezie Śląsk, to raczej zapewnią sobie utrzymanie. Korona za 3 kolejki będzie walczyła o puchary albo i nie, jak Lech natłucze punktów to mogą o nic nie walczyć. Pożyjemy, zobaczymy.
-
Legia Warszawa
Thorgoth - - Piłka Nożna
PostI skończyło się źle. - miałem złe przeczucia już w momencie ustalenia obsady sędziowskiej. Wałek wyniku nie wypaczył, ale sama jego osoba jest jak zły omen. Ile myśmy już ważnych meczów przegrali gdy on sędziował? 10 to minimum - doping Lecha świetny - plus za zaangażowanie, głosy o tym że piłkarze olali mecz są śmieszne. Za dużo pecha, za mało umiejętności, za dobry Lech - chyba pierwszy przyzwoity mecz Ivicy Vrdoljaka w tej rundzie Sytuacja w tabeli się pogorszyła, ale wciąż jeszcze wszystko m…
-
Legia Warszawa
Thorgoth - - Piłka Nożna
PostZły jestem okrutnie. Gdyby pocisnęli na 100% to mistrz byłby już na wyciągnięcie ręki. A tak Ruch znów może nas dojść na jeden mecz. Dobrze że Śląsk całą rundę trzyma równą formę. - o płycie boiska napisali już chyba wszyscy więc nie będę się powtarzał - obiektywnie należy przyznać że karnego sędzia mógł odgwizdać. Astiz dziubnął Kaczmarka który potem przewrócił się z głodu. Tak czy inaczej wolę sędziów (Siejewicz, Musiał) którzy takie "faule" puszczają - akcja z ostatniej minuty to wg mnie był …
-
TS Wisła Kraków.
Thorgoth - - Piłka Nożna
PostCytat od !Pete: „Dla mnie najgorszy jest Sikorski. Przechodzil do Warszawy liczac, ze zawojuje lige, a poki co walczy sam ze soba w klasyfikacji najglupiej niewykorzystanych sytuacji (youtube.com/watch?v=jnJRbhSSnD8). Sernas tez sie zacial, ale przynajmniej walczy, wiec dla mnie pod tym wzgledem jest ciut lepszy.” O taak, o tym artyście zapomniałem. I Koen van der Biezen dla uzupełnienia trójcy czyli napastnik kompletny - szybkości nie ma, dryblingu nie ma i uderzenia też nie ma. Cytat od !Pete:…
-
TS Wisła Kraków.
Thorgoth - - Piłka Nożna
PostBiton ma 1,6 mln ojro wpisane do umowy jako opcję pierwokupu. Wiesz Pete, tylko Ty patrzysz na umiejętności i osiągnięcia, a ja jeszcze staram się do tego dołożyć relacje umiejętności do kosztów. Na prostym przykładzie: kto jest najgorszym napastnikiem ekstraklasy? Czy najgorszy jest jakiś ogórkowaty junior wchodzący na ogony w ŁKSie? Jakby dało się zmierzyć umiejętności liczbowo to pewnie by tak było. Ale dla mnie najgorszy jest Darvydas Sernas z Lubina który ma gwiazdorski kontrakt i kosztował…
-
TS Wisła Kraków.
Thorgoth - - Piłka Nożna
PostCytat od !Pete: „Procz wymienionej na poczatku dwojki nikt nie ma umiejetnosci/doswiadczenia na miare gwiazdy i nikt nie byl tak zapowiadany. ” Jak to nie? Sprawdź sobie co pisała oficjalna strona Wisły przy podpisywaniu choćby Lameya Teoretyczne gwiazdy w Wiśle to 1. Obaj Holendrzy (w naszym kraju zarobki na podobnym poziomie z obrońców ma tylko Manuel "palec w dupie" Arboleda) 2. Obaj Izraelczycy (jeżeli ktoś jest wyceniany na 1,6mld ojro to jest w naszej lidze potencjalną gwiazdą) 3. Genkov 4…
-
TS Wisła Kraków.
Thorgoth - - Piłka Nożna
PostJeszcze nawiązując do sędziego; jak już szedł w taką aptekę to powinien zrobić dwie rzeczy: dać bramkarzowi żółtą żeby się ogarnął z tymi tańcami i powtórzyć również ostatniego karnego Nuneza. Tylko że wyraźnie się obsrał, bał się że jak jeszcze raz każe powtarzać to go zlinczują. A Wilk Cezary to jest piłkarsko pozytywna postać. Biega, walczy, piłki odbiera. Tyle że kapitan-charakternik to z niego taki jak z przysłowiowej koziej dupy trąba. Już Pareiko mi bardziej wygląda na kogoś kto się do te…
-
TS Wisła Kraków.
Thorgoth - - Piłka Nożna
PostJest takie stare powiedzenie: z gówna bata nie ukręcisz. I tyle można o koncepcjach Bednarza powiedzieć. Pomysł oparcia się na Polakach jest zacny, ale takich w Wiśle nie ma. W młodej ekstraklasie zbierają oklep od kogo się da. W pierwszej drużynie jest Czekaj który kiedyś może być przyzwoitym przecinakiem za kilka sezonów oraz Brud który mając 23 lata nie zaliczył celnego podania do przodu w ekstraklasie. Kto jeszcze? Garguła Łukasz - niepełnosprawni - pełnosprawni w pracy, jedyny piłkarz potra…
-
TS Wisła Kraków.
Thorgoth - - Piłka Nożna
PostCytat od Igła: „Thorghot włącz powtórki to zauważysz, zanim ktokolwiek z Wisły oddawał strzał do bramkarz Ruchu był ok 1m przed własną bramką i dopiero stamtąd "rzucał się" do interwencji.” Jeżeli typ stał AŻ metr przed linią to sędzia go powinien cofnąć PRZED karnym. Zresztą, gdyby aż tak trzymał się litery przepisów to dlaczego wszystkich karnych nie powtórzył? Ten cały Matko przy każdym bronił tak samo, Pareiko też nie stał jak słup soli. Cytat od Kar(L)ik: „Ciekawe jaki teraz będzie model. ”…
-
TS Wisła Kraków.
Thorgoth - - Piłka Nożna
PostTeż mi sędzia ciśnienie podniósł wtedy. Przy KAŻDYM karnym obaj bramkarze latali jak dzicy, nie wiem co mu się za tamtym razem uwidziało. Insza inszość że z gry to się Ruchowi piątka w plecy należała.
-
TS Wisła Kraków.
Thorgoth - - Piłka Nożna
PostZdecydowanie najlepszy mecz Wisły tej wiosny... i koniec, można gasić światło. Pucharów niet, drużyny też już niet. Piłka nożna bywa przewrotna.
-
Legia Warszawa
Thorgoth - - Piłka Nożna
PostDla mnie to hasło jest symbolem pewnej patologii. Megalomanii sięgającej poziomu Ludwika XIV ("państwo to ja"). Zachwiania równowagi. Piłkarze to dodatek, trenerzy to dodatek, właściciel to dodatek, nawet pikniki to dodatek. A my jesteśmy najważniejsi, my jesteśmy tym klubem, kibicujemy sami sobie i będziemy w nim rządzili. Sorry, to nie moja bajka. I o ile nie popieram wycinania fanatyków z piłki nożnej (bo mecz bez oprawy i dopingu jest do dupy) o tyle jestem za zachowaniem równowagi i wzajemn…