Wyniki wyszukiwania

Wyniki wyszukiwania 581-600 z 990.

Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji

• Dając im w kość a'la Magath Nie Karlik, 1. Żaden selekcjoner nie jest od budowania motoryki, kondycji, wytrzymałości ani niczego tym podobnego 2. Żaden trener pod koniec sezonu nie buduje motoryki, kondycji, wytrzymałości ani niczego tym podobnego Nie bardzo rozumiem jak Ci się udało tyle lat interesować piłką i uchować od tej wiedzy. A spalony wiesz na czym polega?

• Legia Warszawa

Thorgoth - - Piłka Nożna

I Kiełbowicz podpisał kolejny kontrakt. Nie jest dobrze.

• Cytat od Kar(L)ik: „No tak przed mistrzostwami nie trenują motoryki ?” Mistrzostwa są po sezonie. Nie, nikt przed mistrzostwami nie robi motoryki, są podtrzymywane mikro-cykle z sezonu ale to trochę coś innego.

• Ale o czym Wy rozmawiacie? Selekcjoner kadry to nie jest człowiek od kondycji i treningów wytrzymałościowych. Jak on ich dostaje 3 dni przed meczem to ma z nimi interwały tlenowe robić? Bez jaj. Selekcjoner to ma być taktyk, to ma być boss, to ma być ekspert od wykończeniówki a nie od budowania fundamentów.

• Fornalik z całym szacunkiem ale nie. Podziwiam jego skromność i dobrą robotę którą wykonał w Ruchu, ale on zagraniczne standardy widział tylko w telewizorze. Poza tym co będzie jak mu się działacze zaczną wpieprzać do pracy? To samo co z było gdy mu się Wojciechowski wtranżalał; "ja przepraszam, ja dziękuje, to ja już sobie po cichutku wrócę na Śląsk". Nie nie nie. Bez sensu. Nowak niby lepszy, ale z drugiej strony - czy on wogóle był w Europie przez ostatnie 10 lat? Sukcesy w lidze hamburgerów …

• Geograficzny!

Thorgoth - - Nauka

Tak jest, Tajwan czyli Formoza leży dokładnie na antypodach argentyńskiej Formosy. Zadajesz.

• Geograficzny!

Thorgoth - - Nauka

Na antypodach pewnej wyspy leży region pewnego kraju który nazywa się praktycznie tak samo jak ta wyspa. Kraj jest spory a i wyspa niemała. Podaj nazwy obydwu.

• Geograficzny!

Thorgoth - - Nauka

Grenlandia?

• Liga typerów - dyskusje

Thorgoth - - Piłka Nożna

@Zaborca A wyniki pierwszej kolejki to dałoby radę czy nie dałoby rady opublikować?

• Matuszczyk Matuszczykiem, on coś w budeslidze pograł... ale Wojtkowiak? Do tej pory mieliśmy stopera bez nogi (Wasyl) i bez ręki (Perquis). Teraz jeszcze dojdzie bez głowy

• Cytat od Cezarcfc: „a jak z Czechami się otworzą i pójdą do ataku to się skończy paroma kontrami i porażką” Zależy komu pierwszemu te bramki zaczną wpadać. Jeżeli im, to płyniemy, ale możliwe też że nam, bo ani Cech, ani stoperzy Knedliczków nie prezentują się vybornie. Tylko że tu by się przydało kilku zawodników ofensywnych którzy potrafią przytrzymać piłkę, a nie że laga na Lewandowskiego i niech sobie radzi.

• Znani i lubiani ludzie

Thorgoth - - Nauka

Janem bez Ziemi. Ja analogiczny przydomek znałem jeden - właśnie Horty'ego. - kolejna ikona (pop)kultury - z wykształcenia medyk - fundamentalista i dogmatyk - pisarz, polityk, podróżnik, morderca

• Znani i lubiani ludzie

Thorgoth - - Nauka

Miklós Horthy

• A ja uważam że powinien bronić Szczęsny. Bo jest po prostu lepszy, szybszy, zwinniejszy. Tytoń swojego poziomu nie przeskoczy, farfocli nie wpuści ale nie sięgnie pewnych piłek które Szczęsny w formie ma szanse sięgnąć. Inną sprawą jest to czy Szczęsny tą formę osiągnie. Ale to jest euro, tu trzeba ryzykować i grać o najwyższą stawkę.

• Znani i lubiani ludzie

Thorgoth - - Nauka

Tak jest.

• Znani i lubiani ludzie

Thorgoth - - Nauka

Aleksander nie utonął raczej we własnej krwi a także nie miał starszego brata. Podsumowując: - władca wielkiego kraju - współrządził ze starszym bratem którego prawdopodobnie zabił - ikona (pop)kultury, jego imię musiało się Wam obić o uszy - zginął podobnie jak perkusista Led Zeppelin, z tym że zadławił się własną krwią a nie wymiocinami bonus - państwo nie przetrwało po jego śmierci zbyt długo

• Znani i lubiani ludzie

Thorgoth - - Nauka

Hm, nie zgadłeś. Potęga tego państwa jest istotnie, ciężka do zmierzenia dzisiejszymi kryteriami. Za wyznacznik przyjąłem powierzchnie (było w swoim czasie największe) oraz zwasalizowanie niemal wszystkich sąsiadów do których tylko zdołali dotrzeć w momencie szczytowej potęgi. Bohater prawdopodobnie odpowiadał za zamordowanie swojego brata.

• Liga typerów - dyskusje

Thorgoth - - Piłka Nożna

A kto to jest i jak dużą ma przewagę?

• Znani i lubiani ludzie

Thorgoth - - Nauka

- był władcą najpotężniejszego państwa swojej epoki - współrządził z nieco zapomnianym starszym bratem - był swoistą ikoną kultury, przetrwał jako archetyp w wielu utworach literackich - zginął w niezwykły sposób; dosłownie utonął we własnej krwi

• Cytat od dragonartur: „Jedyną zmianą będzie Grosicki za Rybusa. NIestety innych zmian nie ujrzymy.” Ujrzymy zmianę na bramce, bo Szczęsny pauzuje za czerwoną. Boje się że Grosickiego też nie ujrzymy tylko Brożka.