Wyniki wyszukiwania
Wyniki wyszukiwania 541-560 z 990.
Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji
-
Historyczny
Post20110502131950.jpg Te sympatyczne ryby mają wiele wspólnego z przedmiotem zagadki.
-
Historyczny
PostJak nazywamy serię 3 wojen w których nie zginął ani jeden żołnierz?
-
Historyczny
PostFerdinand Porsche - koń w logo firmy, tygrys to słynny czołg PzKpfw VI Tiger zaprojektowany przez niego, słoń to samobieżne działo przeciwczołgowe Elefant w projekcie którego również maczał palce. A kajman (Porsche Cayman) poniżej, bardzo piękny samochód btw 640px-2009_Porsche_Cayman_S_Sport_Limited_Edition_by_The_Car_Spy.jpg
-
Historyczny
PostWojna rosyjsko-japońska. Powierzchnia ówczesnej Rosji to około 22 mln km2, Cesarstwo Japonii zajmowało pod 380 tyś. km2 co daje w przybliżeniu 60-krotną różnicę. Mikołaj II zdecydował się wysłać swoim siłom na pomoc Flotę Bałtycką, lecz przepłynięcie 18 000 mil morskich (!) nic nie dało - Japończycy odnieśli decydujące zwycięstwo w bitwie pod Cuszimą. Fireredsky, pytanie jest twoje
-
Historyczny
PostWojnę zimową mimo wszystko wygrało ZSRR. Ale jesteś bliżej niż poprzednik, zarówno czasowo jak i geograficznie.
-
Historyczny
Post1. To była jedna, konkretna wojna, nie seria wojen. 2. Imperium na prawdę ściągało na front posiłki przez pół świata, to nie jest przenośnia. Grecy w takim wypadku musieliby ściągać chyba przodków Inków z Peru Tak więc nie.
-
Historyczny
PostPewne imperium wypowiedziało wojnę krajowi niemal równo 60 razy mniejszemu i... sromotnie przegrało. Nie pomogło nawet ściąganie posiłków przez dosłownie pół świata. Co to za wojna?
-
Historyczny
PostPowiedzmy że Ferdinand Foch który ma aleję w Kraku, ale pytanie jest raczej schrzanione bo kilkadziesiąt (jeśli nie kilkaset) nazwisk można przypasować do odpowiedzi, od Scypiona Afrykańskiego Starszego po Władysława Andersa.
-
Nowe Filmy
Post- Wayne ma wybity kręg w kręgosłupie, a po chwili skacze na twardej linie okręconej w połowie torsu jak na bungie. A może batman należy do bezkręgowców? - rozpad rdzenia reaktora wyliczony z dokładnością co do sekundy - bomba atomowa zaraz wybuchnie, ale wszyscy jak zamurowani słuchają spicza umierającej Mirandy Tate. Brakowało mi w tej scenie Bogdana Wenty krzyczącego "spokojnie panowie, mamy dużo czasu".
-
Nowe Filmy
PostCytat od Nathan Grawesh: „Choć akurat desant na samolot nie był aż tak przegięty. Bardziej raził mnie generator mikrofal z pierwszej części, który nie wpływał na ludzi i reaktor jądrowy, który można zmieścić w garażu.” Ja wiem że to jest głównie mój problem. Bardzo lubię w filmie zatonąć, a przegięte sceny mnie z tego filmu wyrywają. To strasznie psuje oglądanie. !spojl Małe pytanko - w jamie wszyscy powtarzają, że TYLKO JEDNEJ osobie udało się wydostać i tą osobą było dziecko tego Al Ghula. Wię…
-
Historyczny
PostPrawidłowo, zadawaj
-
Nowe Filmy
PostByłem dziś (wczoraj, jest po północy) na nowym Batmanie. I jestem zdruzgotany. Oczekiwania miałem dość duże, owszem. Po pierwsze bo to Batman, jedyny komiksowy bohater z dorosłym rysem psychologicznym. Po drugie, bo obsada to plejada znakomitych aktorów. Po trzecie, bo to dziecko Chrisa Nolana który swego czasu zapowiadał się na jednego z najlepszych reżyserów ever. I co z tego wyszło? Gówno czyli tandeta. W punktach: 1. Przeszkadza mi w filmach skrajny brak realizmu, olewanie praw fizyki i lekc…
-
Historyczny
PostDobra, mniejsza o ten Paragwaj. Na uboczu pewnej dużej wojny toczyła się pewna mała kampania której bohaterem był europejski generał. Generał ten mając wielokrotnie słabsze siły w sposób brawurowy wiązał nieprzyjaciela i zadawał mu dotkliwe straty. Poddał się dopiero na wieść że kraj w armii którego służył przegrał wojnę. Proszę o nazwisko generała.
-
Legia Warszawa
Thorgoth - - Piłka Nożna
PostNo ponoć w Warszawie są knajpy w których już się przyzwyczaiłpić.
-
Legia Warszawa
Thorgoth - - Piłka Nożna
PostDo Legii ma trafić Dwaliszwili z Groclinu Katowicko-Konwiktorskiego i to będzie dobry transfer, bo ten grajek coś jednak umie. A że Nowak nie przejdzie to się bardzo cieszę. Tego typu zawodnicy u nas mają zwyczaj łapać kontuzję permanentną do końca kontraktu co oczywiście im nie przeszkadza co miesiąc kasować niezłą sumkę. Legia to nie jest zakład pracy chronionej, inwalidów tu nie trzeba.
-
Historyczny
PostParagwaj i Boliwia. Mnie zastanawia skąd autor notkiw wiki wysnuł wniosek że Paragwaj utracił dostęp do morza w skutek tej wojny. Oglądam sobie mapy historyczne i z nich wynika że niepodległy Paragwaj nigdy żadnego wybrzeża morskiego nie miał. Co Buleon sądzisz na ten temat?
-
@mort fajki ziołem można zastąpić tak samo jak schabowymi, czyli wcale. Nie ta bajka. THC fizycznie nie uzależnia, a nikotyna owszem. A ogólne impresje o tym jak fajna jest trawa pasują w tym temacie tak samo jak zachwyty jak bardzo smaczne są kotlety. Think about. Albo załóż temat o jaraniu zioła. Cytat od Narcystyczny: „Najgorsze dla organizmu jest chyba regularne popalanie, albo właśnie takie "rzucanie" co jakiś czas.” Na twoim etapie to jeszcze chyba nie. Natomiast istotnie, nieudane rzucani…
-
Historyczny
PostDokładnie tak
-
Historyczny
PostProścizna: jedno z największych zwycięstw naszego oręża w całej historii; litewski hetman bije przeciwnika przeważającego liczebnie w stosunku 3:1 nie ponosząc znaczących strat własnych. Można powiedzieć że bitwa ta pokazała jak wielkie spustoszenie sieje uderzenie klina pancernego, choć wojska pancerne sensu stricto miały pojawić się dopiero kilkaset lat później.
-
Historyczny
PostJak kawaleria to Kazimierz Pułaski, one and only