Wyniki wyszukiwania

Wyniki wyszukiwania 481-500 z 990.

Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji

• Legia Warszawa

Thorgoth - - Piłka Nożna

Skład Ruchu na mecz z Legią: Michal Pesković – Żeljko Djokić, Mindaugas Panka, Piotr Stawarczyk, Marek Szyndrowski – Marcin Kikut, Marcin Malinowski, Filip Starzyński – Andrzej Niedzielan, Maciej Jankowski, Arkadiusz Piech. Playmaker na stoperze plus 3 napadziorów. Tak ultra-ofensywnie nie wyszedł na Legii nikt od wielu lat. Desperacja, szaleństwo czy genialny plan?

• Legia Warszawa

Thorgoth - - Piłka Nożna

Tak, wiem, jesteście wielcy bohaterzy bo w przerwach między robieniem bydła sprzątacie groby. Brawo. Nie pisałem tylko o Action i EY, pisałem ogólnie o sponsorach. Oni dostali/dostają bilety zgodnie z umowami, żadnego rozdawania na okoliczność protestu nie było i nie ma.

• Legia Warszawa

Thorgoth - - Piłka Nożna

Nie wiem jak w tym sezonie wygląda sprawa z "promocjami". Wiem jak wyglądała kiedyś. Z autopsji i od znajomych. Dla niekumatych: promocja to wynoszenie ze sklepu (najczęściej małego) towaru (najczęściej piwa) bez płacenia, bo co taka kasjerka zrobi grupie karlików? Czują się wtedy prawie tak bohatersko jak podczas sprzątania grobów powstańcom. Co do biletów - nie skumałeś. Przeczytaj jeszcze raz.

• Legia Warszawa

Thorgoth - - Piłka Nożna

Ja chciałbym jeszcze odnieść do pewnego kłamstwa, które jest powtarzane tyle razy że pomału staje się prawdą, przynajmniej w mniemaniu naiwnych. Otóż SKLW i okolice rozpuszczają wieści że od momentu protestu Legia rozdaje tyyyyle darmowych wejściówek. To jest oczywiście gówno prawda, która przypomina dość mocno dowcip Radia Erewań: Czy to prawda że w Moskwie rozdają samochody? Tak, to prawda, tylko nie w Moskwie a w Leningradzie, nie samochody tylko rowery i nie rozdają tylko kradną. A poza tym …

• Legia Warszawa

Thorgoth - - Piłka Nożna

@bemek mam podobne refleksje. @!Pete oczywiście że demonstracje polityczne powinny być zakazane konsekwentnie dla wszystkich, chodzi mi po prostu o rozumne podejście a nie jechanie z automatu. Jeżeli UEFA dopuszcza do rozgrywek klub o nazwie "czerwona gwiazda" to ciężko karać kibiców za machanie tą gwiazdą, prawda? @redyplomowany Za tydzień gramy z Ruchem. Jestem gotowy się założyć, że będzie minimum 14k luda. Myślisz że to dlatego iż w latach '70 mecze Legia-Ruch elektryzowały całą Polskę? Wątp…

• Legia Warszawa

Thorgoth - - Piłka Nożna

Karlik, krzyż celtycki jest jednym z symboli Celtiku, w wypadku Legii to już nie jest symbol klubu tylko demonstracja światopoglądu. Tak jak czerwona gwiazda - zasadniczo powinna być zakazana bo to symbol komunistów bałkańskich, ale w wypadku klubu Crvena Zvezda Belgrad powinna być dozwolona, bo ten klub się po prostu tak nazywa. Kumasz różnicę?

• Legia Warszawa

Thorgoth - - Piłka Nożna

Cytat od Kar(L)ik: „ Mam zacząć wymieniać kluby, które co rok grają w pucharach i prezentuje symbole zakazane ? W końcu Celtic, Standard Liege, Atheltic Bilbao, Hapoel Tel Aviv grają rok rocznie w pucharach i nic. Pamiętasz ostatni mecz Celtic vs Barca ? Czy pamięć zawodzi ?” Ale krzyż celtycki ma coś wspólnego z Celtikiem, z Legią jakby mniej. I co, sugerujesz że kibice tych klubów wywieszali hasła polityczne i nie zostali ukarani? Cytat od Kar(L)ik: „ Edit: Wracając do meczu z Widzewem. Były o…

• Legia Warszawa

Thorgoth - - Piłka Nożna

Trybuny nie są miejscem na demonstracje światopoglądowe czy polityczne. Ani celtycki krzyż, ani tęczowa flaga ani półksiężyc na zielonym tle nie mają nic wspólnego z Legią i nie powinny wisieć na płocie. Cytat od Kar(L)ik: „Oczywiście wszechwiedzący Thorgoth wie dokładnie jak jest umowa skonstruowana ” Daruj sobie ten sarkazm bo Ci nie wychodzi. Umowa między Wrockiem a Solorzem nie jest tajna, każdy może z grubsza ogarnąć o co tam chodzi (podpowiedź: pewna dziura w ziemi pod pewną galerię). No c…

• Legia Warszawa

Thorgoth - - Piłka Nożna

Budżet został przeszacowany czyli władze zalicytowały wysoko, ale tylko tak można było mieć szanse na progres w poziomie sportowym. Gdyby budżet skroić z założeniem odpadnięcia z pucharów i wujowej frekwencji to wyprzedaż byłaby już latem. A kibice którzy zapracowali na kary nie byli jedynym powodem niedomknięcia budżetu, ale dołożyli sporą cegiełkę aby go pociągnąć w dół KLYK A może to nie troglodyci z żylety zajmowali się rzucaniem przedmiotów na płytę? Donald kominiarkę założył i on rzucał, w…

• Legia Warszawa

Thorgoth - - Piłka Nożna

Cytat od Chatek: „ITI sprzeda wszystko i wszystkich(bo przecież ma jakiś dług u Legii)” Błąd, mój drogi kumaty Watsonie, jest dokładnie na odwrót. To Legia ma dług u właściciela, ale do czasu ewentualnych strategicznych decyzji (sprzedaży klubu, zmiany struktury własności) nie będzie on spłacany. Ewentualna sprzedaż zawodników wiąże się z bieżącym finansowaniem, a ono się nie domyka min. przez troglodytów wywołujących sankcje UEFA. Cytat od Chatek: „ p.s. Wcześniej na "żylecie" byli kibice niezw…

• Legia Warszawa

Thorgoth - - Piłka Nożna

Cytat od Kar(L)ik: „ Miasto w takim wypadku powinno być właścicielem 51% akcji resztę akcji skierować do kibiców.” Gdzieś już w PL ten genialny motyw próbowano uskutecznić. ŁKS? To może jednak podziękujemy. W europie środkowo-wschodniej są setki klubów w rękach magistratów bez inwestora strategicznego. Łączy je jedno - wcześniej czy później dziadują, często po niskich ligach. Po Widzewie - z wysokości trybun kaszana. Żyro rozpacz, Gol nędza, Furman marnie, Salinas fatalnie, Ljuboja źle, Rado bez…

• Legia Warszawa

Thorgoth - - Piłka Nożna

Parę słów o meczu. - komentarz w TV mocno działał mi na nerwy. Był bardzo tendencyjny na korzyść Legii, przypuszczam że to nawet nie była kwestia stronniczości tylko marnego warsztatu. Im gorszy komentator tym bardziej cierpi na "syndrom wyniku" czyli bez względu na to co realnie dzieje się na boisku drużyna wygrywająca zawsze jest wychwalana pod niebiosa, a przegrywająca mieszana z błotem. Tu było podobnie, każde zagranie piłkarza Lecha było do dupy (niezależnie czy faktycznie było) a każde leg…

• Legia Warszawa

Thorgoth - - Piłka Nożna

Wawrzyniak jednak zagrał, my mistake. Gra i wynik... bajkowe. Nie chce mi się kłócić więc napiszę tylko że cieszę się jak małe dziecko.

• Legia Warszawa

Thorgoth - - Piłka Nożna

Z Lechem nie zagra Wawrzyniak, Astiz, Vrdoljak, Wolski i Sagan. 5 graczy, to jest pół drużyny. Cholernie dobre pół drużyny. Urban za bardzo się napina przed tym meczem. Będzie potrzeba trochę szczęścia żeby nie przegrać. U buka na Legię bym nie grał. Na szczęście w miarę przyzwoitego sędziego przydzielili. Nie twierdzę że Siejewicz jest nieomylny, ale to dwie klasy lepszy arbiter niż cała reszta tych Wałków, Gilów czy Lyczmańskich.

• Liga typerów - dyskusje

Thorgoth - - Piłka Nożna

Może się mylę, ale wydaje mi się że liga polska jest wrzucana na odczepnego, w ostatniej kolejności, jak już nie da się wstawić żadnej innej. To chyba trochę nie fair biorąc pod uwagę że jest wśród nas typerów pierwszą lub drugą najpopularniejszą ligą (po Premiership). Ogólnie wielkie chapeau bas Zaborca, uważam że robisz naprawdę kawał dobrej roboty tylko miałbym prośbę żeby Ekstraklapie przydzielić odrobinę wyższy priorytet niż ostatni.

• Parę czynników złożyło się na to że rzuciłem. Najbardziej chyba wrodzona potrzeba niezależności. To że musiałem zapalić w stresie, musiałem przy alkoholu, musiałem przy porannej kawie i w przerwie między wykładem a ćwiczeniami, a to było upokarzające. Że jestem taki słaby i moje samopoczucie jest zależne od takiego gówna. Małpa i banan, pies Pawłowa i kiełbasa, ja i szlug. To głupie ale jak rzucałem myślałem o przełamaniu siebie, swojej słabości. Pełen egocentryzm , wręcz narcyzm. Chodziło mi po…

• Rzuciłem kilka lat temu całkowicie. Półtora roku temu miałem jeszcze krótki epizod, ale w porę się cofnąłem. Nie mniej nikotynizm jest chorobą nieuleczalną, jak alkoholizm. Są po prostu alkoholicy pijący i niepijący. Ja jestem palaczem akurat niepalącym. Oby tak zostało.

• Może istotnie, sęk w tym że to takiego linowego przełożenia nie ma. Ja w pewnym momencie zacząłem myśleć o paleniu ja o takiej czarnej loterii - zdrapce. Wyciągałem szluga z ramki jakbym losował, skrobał wirtualną zdrapkę. Drap drap - nic, drap drap - nic. Ale gdzieś tam są losy wygrywające, może jeden trafię za rok, a może jutro. Drap drap - bingo! wygrałeś drobno-komórkowca. Organizator wypłaci nagrodę w ratach, w ciągu najbliższych 5 lat.

• Czy ja wiem? Strach przed śmiercią jest dla zdrowych ssaków czymś pierwotnym, biologicznym. W przeciwieństwie do innych typów strachu występuje zawsze, chyba że osobnik jest chory. Motywuje tak samo szczury jak i ludzi. Jeżeli kontakt ze śmiercią Cię nie zmotywował to znaczy że albo nie jesteś ssakiem, albo nie poczułeś strachu, albo nie jesteś zdrowy. Chociaż faktycznie, jeżeli przekroczenie progu znieczulicy jest dla Ciebie takie trudne to może warto poszukać innej, dostępniejszej motywacji

• Tak jak pisałem, każdy ma różny próg znieczulicy. Chodzi o to aby ten próg przekroczyć. Jak nie starczają zdjęcia to idź na oddział onkologiczny, poczuj klimat w wersji live. Natomiast jeżeli na kogoś nawet przekroczenie progu znieczulicy nie zadziała (choćby czasowo) to znaczy że ma ciężką depresje lub inną chorobę psychiczną. Ale w takim wypadku fajki nie są już największym problemem.