Wyniki wyszukiwania
Wyniki wyszukiwania 421-440 z 990.
Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji
-
@bagin Stanowski też trochu przegina, ale taki jego urok. Ja chyba tak do końca nie rozumiem skrajnych emocji i tej medialnej biegunki wokół tej ostatniej porażki. Jakbyśmy co najmniej byli Brazylią która zanotowała wstydliwą wpadkę z outsiderami. Nie wiem skąd to się bierze, ale wystarczy chwila dobrej gry, jakiś średnio lepszy wynik, kilka nowych twarzy i nagle znów przenosimy się w czasie do epoki niemalże Orłów Górskiego, a nasza w powszechnym odbiorze znów jest silna, jest "ciut za najlepsz…
-
Wygrali różnicą umiejętności, pomysłu na granie ni widu, ni słychu. Cytat od peciaqq: „Może Celebana spróbować do środka?” Good idea. Albo ostatecznie Jędrzejczyka. I w takich meczach powinni się ogrywać. Natomiast Salamon to perspektywiczny grajek, ale powiedzmy sobie szczerze - w trakcie tych eliminacji to on w klubie grał nie będzie, więc nie będzie opcją na poważnego rywala.
-
Legia Warszawa
Thorgoth - - Piłka Nożna
PostMetafory i zdania złożone są zbyt lewackie i pedalskie dla Karlika Ten mecz miał się odbyć i się odbył. Nikt specjalnie nie biegał na zapalenie płuc. Brzyski na początku się pokazywał do gry. Janek Gol po raz miliardowy udowodnił, że pewnego poziomu nie przeskoczy. Kucharczyk to od dawna trochę biegania i czarna rozpacz. Wielkich wniosków po tym meczu nie ma co wysnuwać. Teraz mobilizacja na derby, wypadałoby wsadzić kilka bramek
-
Cytat od lualua: „Im szybciej pożegnamy się z kolejnym przedstawicielem polskiej myśli szkoleniowej to tylko lepiej będzie dla tej dyscypliny. Totalna kompromitacja.” To nie jest wina Fornalika a pożegnanie go niczego nie poprawi. Selekcjoner w zasadzie nie jest trenerem, on ma z nimi 2-3 jednostki treningowe. Selekcjoner jest w zasadzie wyłącznie od selekcji, ewentualnie od zrobienia team spirit i motywacji. Nie ważne czy trenerem będzie Fornalik, Guardiola, thorgoth czy lualua, powołani zostan…
-
Liga typerów - dyskusje
Thorgoth - - Piłka Nożna
PostCytat od Qnick: „piątek, 22 marca 2013 13:45 Izrael - Portugalia 0:2” Trochę zaspałeś Ten mecz się skończył zanim dodałeś swoje typy.
-
Legia Warszawa
Thorgoth - - Piłka Nożna
PostNominalną pozycją Jędrzejczyka chyba jednak jest prawa obrona. Nawet w Koronie grał na boku. Chyba że chodzi Ci o to że lepiej spisuje się w środku. Ja szczerze mówiąc sam nie wiem gdzie byłby z niego większy pożytek. Na boku może częściej chodzić do przodu, co się czasem opłaca. Cytat od farcik: „ciekawe co bedzie jak zagramy z Zaglebiem, Wisla, czy Piastem, ktorzy zapewne postawia autobus w bramce i beda grali wylacznie fizycznie.” Zagłębie raczej się nie zamuruje, Wisła raczej też nie biorąc …
-
Legia Warszawa
Thorgoth - - Piłka Nożna
PostWygląda na to, że Górnika mamy z głowy - to był najsłabszy mecz sędziego Musiała jaki dane mi było oglądać. Spalonych nie ogarniali wcale. Mecz sędziowało 6 topowych arbitrów (Musiał+pół ekipy Siejewicza) a poziom sędziowania był małkowy. Tragedia. - piszą że Górnik słaby; wcale nie tak bardzo. Po prostu armat z przodu nie mieli, ale walczyć walczyli. - wypadł za kartki Jędza. Cholernie szkoda, bo to się najlepszy obrońca w lidze zrobił. Kto będzie ganiał Przybeckiego? Astiz? Żewłak?? Strach się…
-
Liga typerów - dyskusje
Thorgoth - - Piłka Nożna
PostI super
-
Liga typerów - dyskusje
Thorgoth - - Piłka Nożna
PostW ramach fair play warto ogłosić przed rozpoczęciem piątkowego meczu, czy będzie wliczany. Bo potem jeden trafi wynik, drugi nie trafi i niezależnie od decyzji będą kwasy.
-
U mnie było dokładnie odwrotnie. W chwilach najgorszego kryzysu zdarzyło mi się wypić, szczególnie w domu, wieczorem. Raz czy dwa zdarzyło mi się po prostu zalać robaka, żeby nie wyjść w nocy na stacje benzynową po fajki. Przez pewien czas bałem się że jeden nałóg skompensuje drugim. Natomiast ograniczenie spotkań towarzyskich z palącymi kumplami jest bardzo pomocne. Ogólnie dobrze jest nie łapać kilku srok za ogon. Postanowienia typu: od jutra nie pije, nie pale, zaczynam chodzić na siłownie i …
-
Legia Warszawa
Thorgoth - - Piłka Nożna
PostChyba nasz trenejro Urban poczuł, że mu się pali w dupce. W ostatnim tygodniu dużo wywiadów a co jeden to bardziej nerwowy. Szczególnie zaniepokoiło mnie to: Cytat od Jan Urban: „Dwaliszwili głośno mówi, że zdecydowanie bardziej woli grać na środku ataku niż na skrzydle? To musi mówić jeszcze głośniej, żebym dosłyszał. U mnie nadal będzie na skrzydle.” Tekst na miarę małego Jasia który na złość rodzicom nie będzie chodził w czapce. Nie i już. Bo nie. Dziś popołudniu została powołana 18 - osobowa…
-
Cytat od Igła: „Jest znaczenie, nieumyslny a umyslny atak ma różnicę.” Nie. Przy niesportowym zachowaniu typu strzał z liścia, z łokcia czy oplucie ma znaczenie intencjonalność zagrania. Przy grze nierozważnej, agresywnej czy niebezpiecznej nie ma znaczenia. KLYK Podejrzewam że jesteś w stanie stwierdzić do której kategorii należało zagranie Naniego. Cytat od Igła: „Ile razy ktoś komuś buta założy w twarz, bo spróbuje kopnac piłkę i nie ma płaczu, ze tylko żółta. ” Od zeszłego roku FIFA przestał…
-
Cytat od ^Zaborca63^: „Bez przesady, po pierwsze faul nieumyślny” Ależ rozgoryczenie fana przez Ciebie przemawia Jeśli potrącisz kogoś po pijaku to nie ma znaczenia czy zrobiłeś to umyślnie, czy nie. Po prostu nie wsiadasz za kółko po pijaku, a jeżeli wsiadasz, to musisz się liczyć z konsekwencjami. Podobnie na boisku nie latasz z wyprostowaną nogą w zasięgu przeciwnika. I tyle, koniec pieśni. Bo jeśli latasz, to ryzykujesz czerwo. Nikogo nie interesuje czy akurat chciałeś faulować czy tańczyć k…
-
Cytat od Mind_war: „Nani "atakując" wyprostowaną nogą nie widział zawodnika Realu... Maksymalnie żółta kartka powinna być.” Nie ma najmniejszego znaczenia czy widział czy nie widział. Kartka "miękka", na pograniczu żółtej i czerwonej, ale sędzia się wybroni. Trochę podobna sytuacja do tej Lewandowskiego; jak nie masz pewności że nie zahaczysz przeciwnika to nie robisz flying tackle. Albo robisz, ale wtedy licz się z czerwoną.
-
Legia Warszawa
Thorgoth - - Piłka Nożna
PostJestem rozgoryczony po meczu z Bełchatowem. Nie takiej Legii oczekiwałem. Nie chodzi mi nawet o wynik, chodzi mi o jakość gry. Jesienią teoretycznie słabsza Legia grała z teoretycznie lepszym GKSem w Bełchatowie. Wygrała tylko dwiema bramkami, ale dominowała na boisku w sposób totalny. Wczoraj różnica nawet jeśli była, to była niewielka. Można się przyczepić do Urbana, ale zwalanie na niego całej winy jest głupie. On nie gra za nich na boisku, a poza tym ta drużyna powinna pocisnąć Bełchatów naw…
-
Nowe Filmy
PostByłem na zdobywcy Oscara 2013 dla najlepszego filmu, Operacji Argo. Film opowiada o prawdziwej historii ewakuacji pracowników ambasady USA z objętego rewolucją Iranu. Obraz Aflecka jest przyzwoicie nakręcony, przyzwoicie zagrany, wbrew pozorom nie jest agitką propagandową (polityki jest w nim mało) ale... jest potwornie nudny. Jedyna scena która podniosła mi adrenalinę to kontrola na lotnisku przed samym wylotem. Oprócz niej nie dzieje się literalnie nic. Oczywiście mamy dodane obowiązkowo kwaśn…