Wyniki wyszukiwania

Wyniki wyszukiwania 261-280 z 1,000. Jest dostępnych więcej wyników, proszę popraw Twoje kryteria wyszukiwania.

Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji

• Wersja 7.x - dyskusja

Starrk - - Porozmawiajmy o OGame

@Uudelleen 242 ekspy na zwrócenie slota LM/DT obowiązuje przy proporcjach 2:1 LM:DT, U ciebie jest 4:1, przez co realnie masz dłuższy czas zwrócenia slota. Do tego uwzględniasz jedynie "tu i teraz". 242 ekspy na zwrot jest wyliczone dla próby 10 tysięcy ekspedycji, w skład których wchodzą również spalanie, dziury i każdy rozmiar wydarzenia. W próbie 150 exp możesz mieć więcej RW i nie trafić na dziurę, dzięki czemu zejdziesz poniżej 100 ekspów na zwrot slota

• Wersja 7.x - dyskusja

@asherl zapewne fakt w tym, że fart mu sprzyja i nie ma obecnie tylu dziur ile powinien mieć. Nie rozumiem dlaczego pytasz mnie "panie, ale jak to 2+2 to 4, kiedy ruskowi ewidentnie wychodzi 5". Statystyka dostępna jest dla wszystkich. Pozostaje podstawić wartości, wyliczyć minimalny i maksymalny zysk z każdego wydarzenia, uwzględnić średnią ilość dziur i proszę bardzo, otrzymasz wynik, w którym plasuje się 50% społeczeństwa. Cytujesz cały post, ale widać, że z czytaniem problemy jednak masz: "O…

• Wersja 7.x - dyskusja

@LA PUTIN LABAMBA oczywiście, że mali piraci i obcy wyglądają ładnie, nawet jak mi się trafili piraci przy 10k GS to było całkiem ładnie. Ale jak w kalkulatorku podstawię nawet techy 6/20/20 to wychodzi mi zwrot slota po 922 ekspach, podczas gdy LM/DT zwracają się po 242 a CM/DT po 244 Więc 922 ekspy na zwrot slota to żaden zarobek, bo wystarczy, że się noga powinie i wpadnie nadprogramowa dziura i już z 922 robi się 1611. Przy czasie lotu GSa życzę powodzenia Kombinowałem z techami i najwięcej …

• Wersja 7.x - dyskusja

koszt deu owszem i znikomy, ale zastanawia mnie w takim razie, jakim cudem ma na nich zyski, skoro nawet mali mali obcy tam minus potrafią zrobić na GSach

• Wersja 7.x - dyskusja

@Uudelleen nie

• Wersja 7.x - dyskusja

@cokolwiek w swoich wyliczeniach zapomniałeś o tak ważnym czynniku jakim jest koszt wysłania ekspa w paliwie. Po zmianie na uni testowym Okdrywcą nie da się zarobić na RW. Przy wyniku skrajnie pozytywnym wyjdziesz na zero, przy wyniku neutralnym na 10k ekspów wychodzi zakres od -28mld do -50mld dexu i przy wyniku skrajnie negatywnym wartości schodzą poniżej -100mld dexu.

• Wersja 7.x - dyskusja

@Art ja wiem, że to jeszcze nawet na testowe nie weszło, ale co to ma do rzeczy, kiedy statystyka pokrywa się z matematyką? Obecnie wysyłając slot 20kk zarabiasz 40kk i tracisz 20kk, czyli na koniec masz wartość 40kk, jesteś 20kk do przodu. Po ciachnięciu szansy na RW o połowę mamy sytuację, gdzie wysyłając slot 20kk zarabiasz 20kk i tracisz 20kk, czyli na koniec masz wartość wyjściową 20kk, nie zarabiając nic. Do czego dążę? Ano do tego, że ten drugi wzór jest taki sam dla Zwieracza i Generała,…

• Graty @DeKi! Ale skoro już Cię [ciach] śledcze rozgryzły, to możesz przestać robić z markusem ustawki na sajgonie, extazy. who knowsie i dieselu marny multi-pusherze Moderator Neferet:Obraza

• Innym słowem wszyscy do Quantum

• Dopalacz - Prędkości Flot

Starrk - - Gra

@Das140 ta zasada tyczy się TWARDEJ fuzji, tj. wymuszonej, jak Ci łączą serwery. Przedmiot do fuzji pozwala dowolnie skakać miedzy uniwersami a nawet krajami i to właśnie tam jest obostrzenie, że nie możesz się przenieść na uni, na którym wylądujesz w top 20. I o tym właśnie mówię: Cytat od Starrk: „jedyna możliwość dla mnie to twarda fuzja ”

Starrk - - Gra

@Das140 no nie załapałem Skoro by ktoś był w top20 world to siłą rzeczy na jakiekolwiek uni by chciał iść, to będzie w top20, czyli nie będzie mógł się przenieść Taki na przykład leszcz jak ja jest top9 PL / top 63 World, czyli czy to w kraju czy na świecie jedyna możliwość dla mnie to twarda fuzja, bo przedmiot do fuzji nie będzie u mnie po prostu działał

Starrk - - Gra

Cytat od Dobrygracz: „jesteś kozakiem w pkt to idziesz gdzie chcesz i robisz co chcesz ” Raczej zostajesz samemu na wymarłym uniwersum, bo nie możesz iść samowolnie na inne uni, jeśli znajdziesz się tam w top20.

• FS na własnego moona

Starrk - - Zadawanie pytań

@Randomowe pytania stacja leci dalej na planetę pod zniszczonym moonem - widoczne na falandze. Jeśli zawrócisz to wraca na planetę pod startowym zniszczonym moonem - niewidoczne na falandze.

• FS na własnego moona

Starrk - - Zadawanie pytań

@Randomowe pytania Flota leci dalej na planetę pod zniszczonym księżycem i jest widoczna na falandze. Jak zawrócisz Stacjonuj przed zniszczeniem moona to jest ona niewidoczna na falandze.

• @skar a inne przysłowie mówi "FS to stres" RW bardzo takie ashowe, 1/10. Zapraszamy na Librę, będzie śmiesznie

• Nie no, zanim do odkrywcy wróci to niech najpierw trochę floty na generale naspawa, żeby miał co potem tracić Graty gęsiny, top na recki, ash już się prawie mieści

• Zabójstwo na cmentarzu Ale jak już skończyłeś się zabawiać na prowincji, to zapraszamy z powrotem do stolycy

• Wersja 7.x - dyskusja

Maksymalnie możecie kupić dobowe wydobycie, więc... Nie, nie kupicie na raz sury na Astro 47. Ale na 20 razy to już pewnie tak

• @Ojczyznoslaw jak już zaśniesz patrząc na te "1h 20min" do powrotu recków, to my się już rozbijemy ze trzy razy E: no za wysoko sobie liczyłem. 3kkk floty jest na luzie do złożenia ACSem Więc rzucimy jakiegoś asha jako ofiarę i czekamy na błogą senność x2

• Libra zaprasza wszystkich Tych wolniejszych wciągniemy nosem, tych szybszych strzelimy jak zasną czekając na powrót recków