Wyniki wyszukiwania

Wyniki wyszukiwania 221-240 z 1,000. Jest dostępnych więcej wyników, proszę popraw Twoje kryteria wyszukiwania.

Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji

• oj Jumek, Jumek, farmingami śmiecisz na forum Ubij coś na swoje możliwości - czy to zysku czy też wygenerowania strat

• podniesienie debrisu złomowego

Starrk - - DiD Nekkar

a ja tu trochę z offtopem: to jest jakiś inny debriś niż złomowy?

• Widzę, że ciężko się jest odzwyczaić od starych zysków Gratulacje i pal uniwersum.

• Wersja 7.x - dyskusja

Starrk - - Porozmawiajmy o OGame

@Muniek skończ trolować, proszę. Art nie napisał, że zmian nie będzie, tylko że nie wrócimy do stanu sprzed obecnej zmiany. To się rozumie i propsuje. Nie, nie śmieję się na myśl o postawionej flocie. Owszem, gra zrobiła się w pewnym momencie nudna i nawet logować się nie chciało. Zrozumiałbym overboost Generała, jako że wymaga aktywnego grania, ale bycie warzywem i logowanie raz w tygodniu? Wyniki konta powinny być adekwatne do nakładu czasowego. Do tego wróciłbym do tematu karania graniem UFS …

• Wersja 7.x - dyskusja

@Daemon tak samo, tylko PayPal ma prowizję w ciul... @cokolwiek nie zgodzę się z tym, że klasy są idealnie zbalansowane Zbieracz jako klasa pasywna ma moim zdaniem obecnie za mocny bonus względem Generała lub Odkrywcy. Odkrywca obecnie jest niegrywalny (owszem, to wciąż najmocniejsza klasa na perwszy miesiąc uni, ale potem...), co chyba nie było założeniem podczas tworzenia klasy. Zastanawia mnie, dlaczego Gameforge zrezygnowało z limitu PZ u Odkrywcy, bo w tym bym się doszukiwał złotego środka.…

• Luźno rzuca teoriami. Znajomi odkrywcy latający tylko DTkami tracili te dt z podobną częstotliwością do reszty

• Wersja 7.x - dyskusja

Cytat od Forumowy As: „Cytat od cokolwiek: „I te właśnie statystyki obecnie (po 7.5) mówą wprost - latanie militarnie generuje straty. ” Pytanie jak duże straty? Jeśli stanowią mały procent wartości wysłanej floty, to można wykorzystać ekspy militarne do konwersji floty w eko. Taka alternatywa dla sprzedaży statków przez rynek czy złomowania u handlarza złomu. ” Między 2 a 3 sloty w plecy na 10k ekspów.

• Wersja 7.x - dyskusja

@KissOfTheDragoon zatem podziel się tą wiedzą tajemną, to wszyscy będziemy mogli zacząć prowadzić to doświadczenie i otrzymamy większą ilość prób, na podstawie których będzie można potwierdzić lub zaprzeczyć Twoją teorię

• Wersja 7.x - dyskusja

Prawdopodobieństwo nie ma za dużo wspólnego z pechem lub szczęściem. Natomiast ze statystyką jest żżyta. I oczywiście, masz szansę na 100 dziur przy wysłaniu 100 ekspów. Nie jest to niemożliwe. Nie jest to nawet marginesem błędu statystycznego. Jest to jedynie skrajna wartość, przeciwieństwo 40.000 ekspedycji bez ani jednej dziury, co również jest wartością skrajną i ma swoje miejsce w statystyce. A tu odsyłam do linków, z którymi warto się zapoznać przed wypowiadaniem się na temat statystyk lub…

• Wersja 7.x - dyskusja

Nawet 10k expów używanych przy wyliczeniach to jedynie najmniejsza możliwa wartość, żeby nie liczyć na ułamkach. To jedynie upraszcza wyliczenia, a nie je uściśla. Bo po 3k ekspów chyba nie miałeś "7 i pół dziury". O rzetelnej statystyce mówiłbym dopiero przy 100k rzetelnie zapisanych ekspedycji. Cała reszta to uproszczenia. Możemy jedynie wyjść z założeń dla statystyki ogólnej, gdzie 50% społeczeństwa rozkłada się "idealnie" w przedziale 40-60%, czyli niemalże w sam wynik statystyki, ale jednoc…

• Ale ja miałem mieć udział incognito, a Ty mnie tu na piedestały wynosisz To teraz smacznego pasztetu z gęsiny!

• Na bezrybiu i rak ryba. Gratulacje, ale jeszcze kilka raków zostało, więc nie spoczywaj na laurach

• Wersja 7.x - dyskusja

@cokolwiek A to dlaczemu miałbym się rozczarować? Skok z x2 na x1 nie jest znowu taki drastyczny Po prostu więcej operacji lotką zamiast lotów z najbliższych moonów

• Jeśli dobrze pamiętam co "gdzieś" "kiedyś" czytałem to przy obecnej fuzji nie będzie darmowych relokacji. Natomiast zostaje zasada, że choćby pozycję planety w układzie zmieniło z 15 na 1 to temperatura pozostaje starej 15tki.

• Gratulacje, złom pod dom zawsze był mile widziany Dziwne podejście właściciela drobiu. Oby więcej takich nieogarów było w kosmosach!

• Normalnie, bo mi celów zabraknie

• Wersja 7.x - dyskusja

@Ardnas wg eksperymentu z poradnika na tym forum, długość ekspedycji "jedynie" zmniejsza procentową szansę na "nic" na ekspedycji, proporcjonalnie zwiększając szansę na pozytywne i negatywne wydarzenia

• Ekspedycje - balans

Starrk - - Gra

Cytat od Piesiou: „co mam zrobić z moimi DTkami w ilości ponad 5kk ” Nie widzę tu problemu xD C0Un97l.png i 6kk gdzie indziej w drodze No i wybrałeś złego adresata wiadomości. Polski team nic nie popsuł, bo nie ma na nic wpływu. Zmiany i decyzje są odgórne, więc jeśli do kogoś możesz mieć pretensje ze względu na zmiany u odkrywcy to tylko do Gameforge.

• Ekspedycje - balans

Starrk - - Gra

Pomysł bardzo dobry! Znajdowane surowce uzależnijmy procentowo od wartości konta. Ustalmy na przykład 1% wartości konta jako duży event surowców. Następnie mamy 0,5% jako śedni event i 0,1% jako mały event. Do tego Piraci/Obcy jako maksymalnie 2% wartości konta i gotowe! Żyć nie umierać. Mając 1,9kkk pkt odskakiwałbym w jeszcze większym tempie od top 10 mającego 833kk pkt niż obecnie

• 28.09 pozycja numer 14: Leszel, Libra, została rozmontowana. Klik