Wyniki wyszukiwania

Wyniki wyszukiwania 841-860 z 1,000. Jest dostępnych więcej wyników, proszę popraw Twoje kryteria wyszukiwania.

Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji

• Cytat od Elkanen: „@ciap mialem juz cala tabelke, wszystko ladnie. Kopiuj, wklej i nic. Co zrobilem zle? ” Nie wiem Dodaj entery tak żeby każda info była w nowej linii.

• Kolejność tam małe znaczenie ma. Na razie czekam z nowym programem na te zmiany co mają wejść w eko. Po co pisać nowy program jak za tydzień wejdzie zmiana która w znacznym stopniu będzie mogła mieć wpływ na temat.

• @Darkstar Ja już w temacie zrobiłam co mogła, czyli podrzuciłam linka smoki

• Cytat od Elkanen: „I teraz decyzja czy wystawic to jako oferte handlu i przy okazji stracic procent z tej ilosci czy lepiej wydac te kilka milionow ropy i puscic to na fs? Ktora opcja jest bardziej oplacalna? ” Jeżeli będzie ustawiony 1% to wszystko zależy od tego ile czasu chce gracz poświęcić na grę. Na to nikt nie odpowie poza osobą która dokonywać będzie wyboru.

• Cytat od Elkanen: „Ale po co zakladacie, ze te 15% "podatku" czy ile tam sie uda wynegocjowac to bedzie cena za mozliwosc zostawiania floty/surowcow bez fs-a? ” Bo w temacie ogłoszenia Art napisał "Jaka wysokość powyższych opłat odpowiadała by Wam na Waszych serwerach?" To dyskutujemy...

• Cytat od drakon: „Cytat od ciap: „Cytat od drakon: „No a wspomniane wcześniej surowce na rynek celem zamrożenia mogą przecież ulec sprzedaniu i co wtedy? ” Jak wystawię po 3:2:1 to kto mi to kupi? Jeżeli już nawet kupi to sprzedam ponownie ;x ” I zapłacisz 30% podatek.A po 3:2:1 zdarza się że używany jest ten przelicznik. ” Czy Wy czasem czytacie co się pisze? Była rozmowa wyżej o tym że gracz zaproponował 1%. Więc napisałam że jeżeli dają 1% to będzie to alternatywa do FS.... Odnosiło się to do…

• Cytat od drakon: „No a wspomniane wcześniej surowce na rynek celem zamrożenia mogą przecież ulec sprzedaniu i co wtedy? ” Jak wystawię po 3:2:1 to kto mi to kupi? Jeżeli już nawet kupi to sprzedam ponownie ;x Cytat od Elkanen: „Cytat od ciap: „Żadnego 1% nie proponowałam... ” Cytat od ciap: „Pisałam tylko że propozycja 1% byłaby dobrą alternatywą do FS. ” Aha, bo pisac o propozycji a proponowac to zupelnie dwie rozne kwestie ” Nie napisałam: Proponuję zmianę na 1% Pokazałam minus tego rozwiązani…

• Cytat od Elkanen: „Cytat od ciap: „A ja brechtam z tego jak czytacie. Pisałam o propozycji 1% ” Ty proponowalas 1%. Drugi z teamu GO czyli @ackra zaproponowal 0,5 %. Czy Wy jestescie dziecmi i serio myslicie, ze sie zgodza na taka obnizke z 15 % jakie zaproponowali? Moim zdaniem juz te 5% gdzie ktos zaproponowal ma wieksza szanse na akceptacje. ” Żadnego 1% nie proponowałam... Pisałam tylko że propozycja 1% byłaby dobrą alternatywą do FS.

• Cytat od FlyMeToTheMoon: „Cytat od ciap: „Mam 10 planet i na każdej 1k DT. Zrzucam surowce na pierwszą planetę z reszty i klik rynek. Za 3 dni ponownie robię zwózkę na pierwszą planetę i klik rynek. Znowu zwózka, dobieram surowce i klik kopalnie. Za 2 dni robię zwózkę na planetę 2 z wszystkich planet. ITD. Nie potrzebuję FS żeby wozić surowce? ” Skoro dla ciebie utrata 15% sury jest lepsza niz fs to ja tylko brechtam z tego ” A ja brechtam z tego jak czytacie. Pisałam o propozycji 1% Podejrzewam…

• Cytat od Apofis: „A czy po za tym rynkiem będzie normalny handel transporterami do graczy jak jest obecnie? ” Nic na razie w info nie ma że będzie zakazane

• Cytat od buleon: „Napisałem ludzie odchodzą wolniej, bo procentowo więcej aktywnych graczy tam zostało. Dwukrotnie więcej niż na reszcie. ” Pisałam Ci że nie możesz patrzeć na % aktywność graczy bo to nie zależy od faktycznej mocy serwera. To wynik fuzji na którą Twój serwer nie miał wpływu. Np. Nekkar straciło 23% graczy a Twój serwer 59% w graczach aktywnych. I to już wiele mówi o serwerze. Nekkar, Libra itd jest bardziej stabilnym serwerem. Co z tego że Xanthus ma 12% graczy... Jako argument …

• Napisałeś "ludzie odchodzą stamtąd wolniej". Porównałeś jeden wycinek czasu to jak możesz wyciągać wnioski jak ludzie odchodzą?!? Do tego potrzeba minimum dwa wycinki żeby zobaczyć ile w danym okresie straciły oba serwery. Oczywiście dwa to i tak za mało danych rzeczy zobaczyć tendencje serwera. Żeby ocenić prawidłowość to dla mnie potrzeba minimum pół roku żeby ominąć takie piki jak święta, wakacje. Optymalny jest przegląd roku gdzie zahacza o wszystkie okresy specyficzne w roku. Ty porównałeś …

• @buleon Widzę że lajkujesz posty w temacie po moim poście... Żadnej odpowiedzi? Przecież zawsze ją masz. Wygłaszasz bardzo pewne tezy dlatego liczyłam że podasz na czym opierasz swoje dane. Jeżeli na niczym to może napiszesz przepraszam? Próbowałeś przekonać inne osoby do ładowności bo to cool popierając swoje zdanie mniejszym odchodzeniem graczy. Nie wiem czy w ogóle poświęciłeś jakiś czas na sprawdzenie tego. Ciekawe ile z Twoich postów ma takich sprawdzonych argumentów jak ten wyżej. Od dłużs…

• Cytat od Elkanen: „Cytat od ciap: „Może takie opłaty są ponieważ nie będzie można atakować tych surowców? ” Wtrace swoje trzy grosze. Moze lepiej wlasnie gbyby mozna bylo te surowce atakowac i zostaly by jednak na uni niz po prostu by znikaly bezpowrotnie? ” Żeby oddać surowce do go musi być push. Kiedyś na starych serwerach gdy nie szło sprzedać deuteru to sie go nie budowało albo wyłączało produkcję na tyle żeby zrobić zwózki i fs. Znam parę osob które maja lub miały jeszcze całkiem niedawno (…

• Cytat od Maniak87: „@ciap ja musze codziennie robic zwozki... ok masz racje.. tak by bylo ale nie graja na uni sami ekowcy sa tez flociarze... ” Bez różnicy. Jak ktoś musi dziennie to będzie dziennie. Cytat od Maniak87: „ale 15% i 25% to przesada ” Ja się odnoszę do 1% Cytat od Mirmir: „No to kijowo GF to obmyślało ” To tylko moje gdybanie. W założeniu że tych surowców nie będzie można atakować. W innej grze gdzie jest rynek to chyba można takie surowce atakować.

• Cytat od buleon: „W dobie komputerów, kalkulatorów i wszechobecnych komórek ludzie nadal mylą się w liczeniu. I nadal nie rozumieją przeliczników. ” Jeżeli ktoś nie rozumie proporcji to nic tutaj nie może. Przesuwanie przecinka również. Problem jest z ideą jak coś zrobić, nie z samym wykonanie. Jeżeli mam 100k metalu który chcę zamienić na kryształ i mam przelicznik X:Y to trzeba wpaść na pomysł żeby podzielić przez X i pomnożyć przez Y. Samo wykonanie to podstawienie odpowiednich liczb. Piszesz…

• Mam 10 planet i na każdej 1k DT. Zrzucam surowce na pierwszą planetę z reszty i klik rynek. Za 3 dni ponownie robię zwózkę na pierwszą planetę i klik rynek. Znowu zwózka, dobieram surowce i klik kopalnie. Za 2 dni robię zwózkę na planetę 2 z wszystkich planet. ITD. Nie potrzebuję FS żeby wozić surowce?

• Cytat od Maniak87: „fsa nadal bedzie trzeba puscic.. chowasz tam tylko surke nie flote... ” Tylko po co flota jeżeli surowce mogę schować na rynku?

• Cytat od Maniak87: „1% - 3% byl by znosny ” 1%? Wtedy nie opłaca się robić FS jeżeli surowców nie będzie można kraść. No chyba że można....

• Cytat od buleon: „W całych przeliczeniach chodzi o to, żeby nie używać ułamków, zwłaszcza mniejszych od 1, bo to generuje błędy. Przy liczbach naturalnych mnożenie zazwyczaj sprawia, że iloczyn jest większy niż czynniki, natomiast pomnożenie przez 0,5 daje iloczyn mniejszy niż czynniki. Nie lubię się męczyć i mylić, więc operuję na liczbach naturalnych. ” Nadaj uważam mnożenie przelicznika 48 do uzyskania 120:72:48 za zbędną komplikację. Zawsze możesz przesunąć przecinek i mieć 30:15:10... W dob…