Wyniki wyszukiwania
Wyniki wyszukiwania 121-140 z 1,000. Jest dostępnych więcej wyników, proszę popraw Twoje kryteria wyszukiwania.
Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji
-
UFS - dyskusja
Post[ciach] Jak pisalem wczesniej, sam UFS jest ok ( a nawet lepiej, wiesz kiedy gracz wrzucil urlop i masz z nim spokoj na 2 dni - lepiej tak niz jego flota na fsie i nie wiesz czy wraca rano, czy w nocy .... Jedyny problem jest z UFSami na glowne konto, a w tym czasie operowanie z multi - i potem ich zlomowanie albo kupowanie floty przez rynek. Moim zdaniem to sa dwie oddzielne sprawy i nie powinno sie ich mieszac. I do scigania tej drugiej nie potrzeba zmian regulaminu - tylko dzialania teamu. Ak…
-
Czarne dziury
dexPL - - Zadawanie pytań
PostDlatego juz na poczatku napisalem, ze akurat odkrywca to potrzebuje CORAZ wiecej anty. Jasne, wszystko mozna zorganizowac tak, aby wydac mniej. Natomiast trzeba patrzec na to inaczej - akurat to anty jest dobre - ma za zadanie ulatwic gre - ale i bez anty sie da ( deuter wymieniasz rzadziej, handlujesz, zwiekszasz magazyn - kosztem floty, flote produkujesz w stoczniach i pilnujesz). Wiec akurat w kwestii odkrywcy - anty jest ok i dziala prawidlowo.
-
Ja takze w IT robie i widze co nieco. I chocby widze, ze w GF sa sami klepacze kodu ( chocby po filmie z ich pytaniami, gdzie mowili o modernizacji kodu - a sam wiesz ze refactoring to podstawa). I widze takze, ze testerow brak ( a raczej calej fazy testow - tylko happy path przez programiste - dowodem chocby poprawki rynku z stycznia/ lutego). A co do wymagania, to serio, na moje oko wzor mial byc tylko dla odkrywcy. O innych klasach w kontekscie expow nikt nawet nie pomyslal - zostalo po stare…
-
Czarne dziury
PostOdbudowa jest do ogarniecia - 1kk lmow czy pancy dziennie mozna samemu spawac. Czyli w praktyce 500 k, aby bylo bezpiecznie. Ale sami wiecie, ze jednak wiele osob korzysta z anty, aby przyspieszac. Natomiast z paliwem, coz, od pewnego poziomu juz musisz wymieniac w magazynie. Chyba ze masz dwadziescia kont pomocniczych przesylajacych deuter tylko tobie Tak czy siak, norma jest jednak korzystanie z anty. A im wieksza flota lata, tym wiecej anty potrzeba.
-
@CyrusSwirus Po pierwsze - aby stwierdzić czy to jest błąd programisty MUSISZ znać wymaganie przekazane programiście przez managera / product ownera. Skąd masz pewność, że nowy wzór miał być dla każdej klasy? A może w wymaganiu było jasno - nowy wzór stosujemy TYLKO I WYŁĄCZNIE dla odkrywcy? Dlaczego - bo tak chcę ja, jako product owner. I wtedy okaże się, że szargasz programistami, a oni zrobili (akurat to jedno) poprawnie. Po drugie - skąd masz pewność, że NOWY WZÓR miał być dla każdej klasy w…
-
Cytat od Void: „A odnośnie odkrywcy to też się coś nie zgadza. Od czego dokładnie zależą wielkości planet? Dlaczego odkrywcą można bez problemu dostać planetę o wielkości 300 pól w standardzie, a zbieraczem 250 to już jest cud po kilkunastu próbach? Wielkości planet zależą też od serwera czy co? ” przyrostyogame.cba.pl/Info.html I patrz na pole Bonus pol - niektóre uni mają większy, inne mniejszy bonus (ale zazwyczaj +25). A same pierwotne rozmiary - to wiadomo - zależą od pozycji: image.board.g…
-
Ekspedycje
dexPL - - DiD Fenrir
PostMały info zbiorcze: 0. Expy - jak grasz odkrywca - to warto wysyłać. Jak grasz inną klasą - to ZAZWYCZAJ większy zysk masz z farmienia idlaków niż z expa (ew. jak jest promo na 9x anty albo w ramach nocnego fsa). A wysyłanie expa wojskowego - to już totalnie bez sensu, gdy nie jesteś odkrywcą. 1. Tylko odkrywcy opłaca się latać flotą na expy. Generał czy zbieracz mają wartość oczekiwaną bliską zeru - a więc jak doliczysz paliwo - to wyjdzie, że na tym tracisz. Odkrywca (dzięki 20% złomu) wychodz…
-
Czarne dziury
PostCytat od Boski_Ozyrys: „Jak dla mnie anty i klasa Odkrywcy nie maja tutaj nic wspolnego ze soba... Zeby cokolwiek zrobic to i tak to anty trzeba kupic, bo te ilosci ktore leca to i tak sa male. Jak 2-3k dziennie uzbierasz przy duzej ilosci eksp to bedzie dobrze. ” Pogadaj z tymi co latają na expy pancami: a) ile paliwa wymieniają - bo niektórzy potrzebują 2-4kkk deu dziennie - i jedynym sposobem na to jest wymiana w magazynach - za anty b) ile anty kosztuje odbudowa (nie na każdym uni możesz swo…
-
Czarne dziury
PostCytat od Muniek: „Obniżą ekspy bo anty nie bedzie szła. Kwestia czasu. ” Ty serio? Bo jest dokładnie odwrotnie - osoba latająca grubo na expy potrzebuje CORAZ więcej anty. Niech się przyznają grubasy ile anty miesięcznie potrzebują ... dużo. Kwestia tylko, czy równoważy się to z odpływem graczy i ich wydawanymi anty. Ale do tego to raczej danych nie mamy. Plus druga sprawa - zmiana expów obecnie nic nie zmieni - kto miał rezygnować to raczej to zrobi i nie wróci (bo przecież tych miliardów pktów…
-
UFS - dyskusja
PostCytat od Void: „Ja przynajmniej cały czas gram i się rozwijam. A oni nie grają, większość czasu spędzają na gwarancji nietykalności nazywanej urlopem. Utrzymują się z tego, co ukradną. A wielu z nich i tak wspomaga się multikontami. Więc gdzie tu uczciwość wobec gracza, który gra cały czas na swoim koncie? ” To nie jest problem gdy flociarz gra UFSem. To jego wola - na urlopie nie zyskuje (nie upoluje nikogo, nie zyska z eko) - ale też nie straci. I to nie jest problem. Jedyny problem z UFSem je…
-
Cytat od Apofis: „Cytat od Ten Keyra: „chodzi. ŻADEN szanujący się flociarz nie leci u aktywnego gracza przez 12h na moona, którego ma zniszczyć. Po to jest ten przepis.. ” Ale czyje to jest zdanie, że nie leci? a może ktoś chce lecieć jego sprawa a w 8 h czy 9 leci? to też sprawa dyskusyjna jest. Kto ma o tym decydować z ilu ukl lecieć 60 to jest dużo? a zwykły atak 24 h ? serio gdzie tu sens i logika powinno być odwrotnie 12 na zwykły atak a 24 gs ale ktoś mądry inaczej sobie wymyślił z dupy t…
-
Cytat od Apofis: „Cytat od dexPL: „Co do 12h - cóż, rozumiem Arta - musiało być przyjęte coś. Czy to 8h, 12h, 24h czy 48h - wybrał 12h dla niszcz, 24h dla reszty ( ” Jaki sens zwykłe statki 24 h zbyt dużo czasu , a na gs co są wolne tylko 12 h paranoja. ” Nie "zwykłe statki" tylko ZWYKŁE ATAKI (popatrz na zmiany w regulaminie) - ataki nie mogą być dłuższe niż 24h, a niszczenia - 12h "Za spam podglądu uważane są misje: a) wszystkie powyżej 24h na uniwersum z prędkością floty x1. Dla speeduni czas…
-
Cytat od Apofis: „Cytat od dexPL: „Pomijając nowe uni - ten czas spokojnie powinien wystarczyć na prawie każdy lot ok 100 układów gsami (100 ukł na flota 1 - na innych - wyjdzie odpowiednio krócej - ale podobnie także limit ulega skróceniu). I serio - wysyłasz niszczenia na czas dłuższy niz 12h? ” Nie wystarczy, skąd ty takie dane masz? 100 ukł - w 12 h w życiu nie zdążysz60 ukl - to ok 12 h Tu nie chodzi o to czy ktoś wysyła, i z ilu ukl. tylko, po co takie zmiany i komplikowanie? rozumiem inne…
-
Cytat od Crion: „Cytat od Art: „Dodatkowo Obsługa Gry może ukarać konta słabe, których nadal obowiązuje noobprotection, a które zakładane są tylko po to aby uprzykrzyć grę innym użytkownikom. Ocenie podlega każdy wysłany atak bez względu na jego długość i ilość. Karze może podlegać również osoba, która wspomagała takie konta w celu spamowania podglądu innym graczom. ” Czyli rozumiem, że jak jakiś gracz napisze do mnie, że zaczyna grę na uni i prosi o pomoc i ja prześlę mu surę, a on postawi ss i…
-
Cytat od Apofis: „Cytat od dexPL: „jak będziesz miał kiedyś spamowany podgląd 24h tak po prostu ze złośliwości - to ” ale 12 h to chyba przesada bo gs są z natury powolne, więc chyba coś nie tak jest sory, rozumiem twój problem ale nie tędy droga, lot gs zajmuje często ok 14 h do kogoś. Dla mnie bezsens. ” Pomijając nowe uni - ten czas spokojnie powinien wystarczyć na prawie każdy lot ok 100 układów gsami (100 ukł na flota 1 - na innych - wyjdzie odpowiednio krócej - ale podobnie także limit ule…
-
Cytat od H4wk: „Jak to liczysz mi powiedz ... Jak według punktów top1 liczyć ile mogę przywieźć. To coś nowego dla mnie. ” mviv.hebergratuit.net/expe71_prod.htm?i=1 Prędkość wszechświata = eko danego uni (czyli x7) Pamiętaj także, że pionier daje zasoby i anty x2 - więc dorzucając pioniera musisz zwiększyć pojemność statków.
-
Cytat od H4wk: „Dlaczego niby odkrywca jest najlepszy, da najwięcej zysku i jak dzięki niemu szybciej się rozwinę niż jako zbieracz? Wróciłem po 4 latach przerwy i nadal nie wiem co zrobić. ” 1. 10% większe planety - a przecież na nowym uni stawiasz je cały czas. 2. Wysłanie 2 fal dziennie już powinno dać taki zysk jak całodzienny zysk zbieracza (jako falę liczę tak od 4 slotów expa - przez pierwsze 2-3 dni trochę tego nie wykorzystujesz). A fal expów możesz przecież wysyłać dużo więcej ... 3. N…