Wyniki wyszukiwania

Wyniki wyszukiwania 821-840 z 1,000. Jest dostępnych więcej wyników, proszę popraw Twoje kryteria wyszukiwania.

Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji

• Ładowność sond

buleon - - Porozmawiajmy o OGame

Cytat od Das140: „Pytałem się o te sondy, ponieważ trzeba spojrzeć na ewentualne straty po tym, jak zapomnimy odebrać sond/trampków. W przypadku Mt-ków są znacznie mniejsze ” Tak, walcząc o wysoki zysk, ryzykujemy odpowiednio większą stratą. Jak widzisz, strata 13 milionów statków, nie zniechęciła mnie do budowy następnych. Czas zwrotu sondy to 150-160 lotów. Przy tym dziennym rekordzie, 1,3 kkk miałem hmm 1463 ataki, oczywiście nie każdą sondą. Poza tym strata jest stratą, gra polega na tym, że…

• Ładowność sond

Cytat od Das140: „Zróbcie sobie osobny wątek na temat sond bo widzę że ta dyskusja może trwać w nieskończoność” Niby można, ale to ważna dyskusja w kontekście parametrów Janice. Cytat od Das140: „Albo powiedzcie pas, bo jedni nie przekonają drugich i już” Tutaj nie chodzi o przekonaniu ciap czy Truck drivera. Ciap pisze, bo się boi o swoją przewagę z u68, zdobytą poprzez spekulację handlową (i dzięki temu, że masa ludzi oddaje jej swoje kupony na antymaterię). Jest GA na BiteFight, kieruje rekru…

• Ładowność sond

Cytat od ciap: „Moim zdaniem właśnie wtedy traci się go więcej. ” Myślę, że nie. Poza tym nawet jeśli, to Ty wybierasz czy go tracisz i kiedy. Czyli te 32 minuty możesz poświęcić o 5 nad ranem i o 18 po południu czy też o 23 wieczorem. Przy farmingu 8 x 4, musisz być i rano, i w dzień i wieczorem. Cytat od Truck driver: „Niekoniecznie bo ja mam mt na planetach, wyciagam je na moona, skanuje i lece i farmie kiedy chce/mam czas a Ty musisz pilnowac fs-a ze swoimi sondami ” I jeśli chcesz osiągnąć …

• Konkretna liczba niszczycieli robi swoje Nawet nie musiałeś dodawać 5kk LM, żeby z zyskiem wyjść Graty i ciśniesz dalej Obrońcy czego sobie życzy I odbudowy tego ładnie wyglądającego kompletu jedynek

• Brawo @derpolsterer Buum, taaakieee duuuużeeee. Bach, trrrach, łubudu... i bęc! Tylko czemu znowu Piorta męczysz? BABY STAR, standardowo Sz/O

• Ładowność sond

Jeśli chcesz osiągnąć wynik, to przy MT musisz farmić z pewną regularnością. Farmer korzystający z sond może sobie pozwolić na farmienie nieregularne, z doskoku, kiedy ma czas, ochotę i możliwości.

• Ładowność sond

Cytat od Truck driver: „I jestes uwiazany do gry bo musisz non stop klikac ” Nie muszę. Klikam wtedy, gdy chcę i mogę. Przyjmijmy, że puszczasz falę farmingów MT, 25 sztuk x 6 sekund = 150 sekund, dwie i pół minuty + półtorej minuty na zeskanowanie. Można i bez skanowania, ale wtedy nie masz tabelki i musisz skakać po galaktyce, w sumie na to samo wyjdzie. Grasz 4 minuty, później atak, tutaj czas się różnicuje, przyjmijmy, że 40 minut w jedną stronę, więc za półtorej godziny masz komplet pustych…

• Ładowność sond

Cytat od Truck driver: „Pokazales, ze czytanie ze zrozumieniem to Twoja slaba strona, Napisalem wyraznie :"Ale na takie loty rzadko kiedy znajduje czas." ” To czy TY masz czas na farmienie MT, czy go nie masz, nie ma żadnego znaczenia odnośnie mojego argumentu. Żeby efektywnie farmić MT, tego czasu potrzeba znacznie więcej, bo jest dokładnie tak, jak napisałeś - trzeba pilnować powrotu MT, żeby możliwie szybko wysłać kolejny farming. Dodatkowo nie jest to czas wybrany przez Ciebie, a przez grę. …

• Ładowność sond

Cytat od Truck driver: „Farmie MT jak mam czas i non stop flota x2. Na starym Draco rekordem bylo wyfarmic 150kk dziennie przed wprowadzeniem x7 eko. Na Librze wystarczy pilnowac kiedy wraca flota z idlerow i od wczesnego ranka do poznego wieczora wyciagam spokojnie 300kk. Ale na takie loty rzadko kiedy znajduje czas. ” "Wystarczy pilnować (...) od wczesnego ranka do późnego wieczora" - to wymaga podporządkowania się Twojego czasu grze. Ja wolę odwrotnie - podporządkować grę swojemu życiu. Żeby …

• Ładowność sond

Cytat od Truck driver: „Wierz mi, ze gdybym mial czas farmic codziennie tak sondami jak opisujesz to by mi sie duzo szybciej zwrocil caly koszt ich budowy.” Nie zwróciłby Ci się szybciej. Sonda kosztuje 1000 kryształu + swoje pali. 100 x 10 = 1 000, ale farmimy więcej metalu niż kryształu, stąd też więcej lotów niż 100. Gdybyś miał czas, to co najwyżej szybciej wykonałbyś te loty, żeby uzyskać pełną amortyzację. Cytat od Truck driver: „Chyba miales za duzy problem farmiac mt-kami i dlatego tak u…

• Ładowność sond

Cytat od Truck driver: „Sondy lataja duzo szybciej niz mt? ” Tak, dużo szybciej. Na tyle szybciej, że zdążą wrócić, zanim założysz buty, żeby pójść na spacer Cytat od Truck driver: „Pod warunkiem, ze nikt wczesniej mu nic nie wyfarmil tymi sondami. ” Ty myślisz, że ile razy dziennie wlatuje się w daną farmę sondami? Farming sondami polega na szukaniu jak najlepszych farm, więc gdy widzę przeczesany rewir, szukam gdzie indziej. Zanim się wrócę w tamto miejsce, MT zdążą 10 razy tam dotrzeć. Jeszcz…

• Ładowność sond

Cytat od Truck driver: „Dokladnie. Mt puscisz na idlaki i wychodzisz czy to na spacer czy do sklepu po zakupy. A sondami farmic musisz siedziec i non stop klikac by miec profity. ” Nie musisz. Tak samo, puszczasz sondy i idziesz na spacer, dostaniesz tyle, ile po wysłaniu MT. Dopiero gdy chcesz wielokrotność zysku z farmingu MT, musisz siedzieć więcej, ale to już Twój wybór. Gra powinna promować aktywność.

• Ładowność sond

Cytat od Truck driver: „Nie ogarniasz jeszcze jednej kwestii. Znajomosci GO i zwyklych szarych graczy. Normalny gracz bez znajomosci bedzie sie bal zainstalowac sobie nielegalne oprogramowanie. Teraz nawet za wtyczke AGO masz bana jak ktos ma znajomosci w teamie to wlasnie ma latwiej z oszustwami i z programami do automatyzowania gry. ” Gadasz pierdoły. 1) Nasz Team ma ego w takim kosmosie, że nie brata się z normalnymi graczami Poza tym, zgodzę się, można znać jednego czy dwóch GO/SGO, ale w ko…

• Cytat od sileence: „Buleon na swoim koncie Happy szpieguje i donosi innym ” To nie było tak. Wszedłem na swoje konto PoniaczKiller, żeby spushować swoje konto buleon. Żeby nie tracić wiarygodności wszedłem na swoje konto Happy i wysłałem gwiazdy, ale że mnie wyprzedziłeś, to musiałem jeszcze wejść na Shade, żeby się sam poskładać i na parę innych kont, żeby sobie porozsyłać deuter. Zaraz wejdę na swoje ósme konto forumowe @zwierzak i sam sobie to potwierdzę. Shade, tucz się tucz Twoje przeznacze…

• Ładowność sond

Cytat od Truck driver: „Slysze juz a raczej sobie wyobrazam ten placz na forum lub nawet gdzies bylo o botach farmiacych idlaki no to dodajac do tego ladownosc sond mamy kulminacje. Nafarmic jednego dnia te Twoje miliadry surowca i po miesiacu bunkier tak potezny, ze tylko gs do rozwalki bo za duzo klikania by rakietowac ” Pewnie chodziło Ci o kumulację. Co do botów, to jeśli to one są problemem, to miło by było, gdyby GF sobie jakoś z tym poradziło. Był temat Guderiana, w którym w magiczny spos…

• Ładowność sond

Cytat od ciap: „Na swoim uni chyba masz ładowność więc farm a nie uszczęśliwiaj innych ” Wystarczy uderzyć w stół i nożyce się odzywają Osoby, które farmią MT i osoby, które nie farmią wcale Czyli osoby bojące się o własną topkę, chcące mieć zysk bez inwestycji czasu Osoby hamulcowe, które nie chcą pozwolić na wprowadzenie nowej opcji, która z pewnością uaktywniła by uniwersa Na 5 swoich uniach mam, na 14 swoich uniach nie mam

• Ładowność sond

Cytat od Truck driver: „Wyrazilem tylko swoje zdanie bo uwaga, mam do tego prawo ” Pisać możesz, w granicach Regulaminu Forum, co chcesz. Wyręczać go? Nie wiem z jakiej racji... Cytat od Truck driver: „myslicie prosto i schematycznie jak by sobie gierke ulatwic. ” Ułatwić? Chyba wręcz przeciwnie. Gra jest ciekawa, gdy jest wymagająca. Walnąć bunkier i wyfarmiać zza niego MT - to jest prosta gra. Po roku-dwóch wchodzisz w topkę jak w masło, wystarczy grać konsekwentnie. Z sondami jest inaczej, je…

• Ładowność sond

Cytat od Truck driver: „Wyrecze go i ja Ci napisze. ” Nie potrzebujesz. Cytat od Truck driver: „Chcecie isc na latwizne latajac sondami bo szybko i latwo i nie trzeba gesi spawac (tutaj uklonik do jednego wariata z Libry ) by nimi farmic obawiajac sie kontry. ” Szybko i łatwo? Gdy chcesz sfarmić 100-200 kk, to jasne. Godzinka, max dwie. Pogadamy jak swoimi MT sfarmisz parę miliardów surowców dziennie. Co do gęsi, to masz spojrzenie z x2 flota, specyficzne. Lot układ dalej to 14 h w jednym locie.…

• Ładowność sond

Decyzję oczywiście przyjmuję Tylko że w OGame zmienia się generalnie dość mało i tą "górę", o której piszesz, trzeba motywować do zmian Same pieniądze tu nie wystarczą Jakiekolwiek prace nad tymi problemami trwają? Rozumiem, że nie możesz opisać problemu. Postaw się na chwilę na miejscu gracza, który chciałby by jego ulubiona gra była jak najciekawsza i jak najlepsza. I wykorzystując wiedzę, którą masz jako CoMa, napisz - co gracze mogliby zrobić dla gry, w jaki sposób społeczność może Wam pomóc…

• Cytat od Art: „Jedyne co mi przychodzi do głowy na chwilę obecną, to stworzenie dedykowanego tematu z pytaniami dotyczącymi interpretacji ZG i zbieraniem wszelkich wątpliwości z nimi związanych. ” Można prosić o stworzenie takiego tematu? @Art Ponawiam prośbę.