Wyniki wyszukiwania
Wyniki wyszukiwania 381-400 z 990.
Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji
-
Gra o Tron
PostA mi się zdaje że chodzi o Dorne i Martellów. Na modłę Rhoynarczyków ich władca był księciem, nie zaś królem.
-
Legia Warszawa
Thorgoth - - Piłka Nożna
PostBrakuje mi jeszcze szybkiego napadziora. Sagan i Gruzin są świetni, ale obaj to czołgi. Czasem może się przydać człowiek o innej charakterystyce i sposobie gry. Poza tym 2 napastników gotowych do poważnej gry to mało. Gdyby się staruszek Sagan (odpukać) wysypał, to mamy jednego człowieka na 3 rozgrywki. Mało. Podobno Ojaama może od biedy grać na szpicy, ale to jest kolejny czołgista. Najgorsze że nawet w sferze fantazji nie wiem kto mógłby się nadać, czyli - być szybkim strikerem - chcieć grać w…
-
Oczywiście. Twoja kolej.
-
Liga typerów - dyskusje
Thorgoth - - Piłka Nożna
PostGratulacje i przede wszystkim wielkie podziękowania, to był kawał świetnej roboty
-
Legia Warszawa
Thorgoth - - Piłka Nożna
PostZawodnik obserwowany od roku przez skautów Lecha blisko Legii _023_1.jpg
-
Dość łatwe: człowiek ten był jednocześnie opozycjonistą i członkiem reżimowej partii. Reprezentant Polski w specyficznej dyscyplinie. Autor podręczników, publicysta, ideolog. Grał w filmach i serialu.
-
Swen Widłobrody?
-
Serial opowiada o drodze na szczyt władzy kongresmena Franka Underwooda. Jest troszkę jak... Gra o Tron osadzona w realiach współczesnej polityki, z tą różnicą że grę widzimy oczami jednego tylko pretendenta. Frank niczym pająk buduje sieć wpływów, wykańcza przeciwników i tworzy sojusze. Narracja w serialu jest nietypowa, mnie najbardziej zaskoczyło że główny bohater czasami po prostu odwraca się do widza i tłumaczy mu co i dlaczego robi. Dziwny zabieg, ale ja go kupuje. Każdy dobry film to rodz…
-
Ale nie rób spamerskiej wyliczanki. To nie ten temat.
-
Ja Hannibalem jestem rozczarowany. Tym bardziej, że zapowiadał się znakomicie. Mógłbym podpisać się pod większością wypowiedzi LogicaUs'a, mam bardzo podobne odczucia. Ten serial jest piękną wydmuszką. Dobrzy aktorzy, klimatyczne zdjęcia, nastrojowa muzyka, ciekawe interpretacje postaci... i nic, pustka pod spodem. W kolejnych odcinkach chodzi tylko o epatowanie krwią i makabrą, jak w kolejnej niskobudżetowej Pile. Pokazanie jak Mikkelsen przyrządza wykwintne potrawy z ludzkich narządów może zro…
-
Legia Warszawa
Thorgoth - - Piłka Nożna
Postyoutube.com/watch?v=wsWQgj7OgCM
-
Legia Warszawa
Thorgoth - - Piłka Nożna
PostPo meczu z Lechem: - wkurzają mnie te mądrale które twierdzą że słaba Legia wygrała z jeszcze gorszym Lechem. To jakieś leczenie kompleksów. Mecz jak na polską ligę był dobry, obie drużyny dały z siebie wszystko. Była walka, były emocje, po obu stronach było kilku młodych, ciekawych grajków którzy być może zwiastują lepsze czasy. Było dobre sędziowanie. Patrząc tyle lat na naszą kopaną więcej nie oczekuję - man of the match - Jakub Wawrzyniak. Przed meczem było wiadomo, że Kolejorz ma dwie śruby…
-
Legia Warszawa
Thorgoth - - Piłka Nożna
PostWyjątkowo zgadzam się z Karlikiem. 13:30 w sobotę to większość ludzi dopiero wraca do życia po piątkowych baletach. O tej godzinie jak już musi być jakiś mecz to niech grają różnej maści Podbeskidzia. Mecz sezonu powinien być przy sztucznym świetle, wieczorem. Kilka uwag po meczu z Jagą: - bez Ljuboi gra jest szybsza, prostsza, twarzą do bramki - brakło mi pójścia za ciosem, instynktu drapieżnika. Jaga w pewnym momencie się posypała zupełnie, spokojnie mogła przyjąć piątaka jakby ich przycisnąć.…
-
Legia Warszawa
Thorgoth - - Piłka Nożna
PostNo dobra, a ile w super butach robionych przez NASA w technologii skafandrów kosmicznych faktycznego bonusu do grania a ile marketingu? John Terry od 10 lat grzeje wódę i jakoś nie przeszkadza to mu być topowym obrońcą w topowej lidze świata. Jasne, dzisiejszy futbol jest ultra atletyczny, liczy się co jesz, kiedy jesz, ile śpisz i jakie witaminy łykasz. Ale wymaganie od starych drzew aby zapuszczały korzenie w nowym lesie jest bez sensu. Nic nie wniesie. Ten krok w nowoczesność mają robić Łukas…
-
Legia Warszawa
Thorgoth - - Piłka Nożna
PostAwantura z Serbami to trochę gównoburza, nakręcona przez dziennikarzy (głównie Stana i Iwańczyka). Przecież w tym klubie byli prawie wszyscy, łącznie ze sztabem szkoleniowym i prezesem. Jedyna różnica jest taka, że większość zwinęła się wcześniej, a Rado i Ljubo dopiero nad ranem. Obaj są dorośli, znają swoje organizmy, poza tym imprezowali po meczu a nie przed. Spokojnie, więcej lodu na głowy. To było trochę nieprofesjonalne ale nie róbmy nagonki; jedynym skutkiem nadmiernego karania będzie to,…
-
Legia Warszawa
Thorgoth - - Piłka Nożna
PostLegia - Śląsk 0:1 czyli puchar jest nasz - większość naszych rywali gra z Legią mecz sezonu. Śląsk grał fantastycznie, tylko gdy się zastanowić kiedy ostatnio tak grali to przychodzi mi do głowy... mecz z nami we Wrocławiu na koniec jesieni. Założę się że Jaga też nie będzie przypominała drużyny z ostatniej kolejki - widać przeciążenie sezonem u naszych grajków, granie na pełnym napięciu co 3 dni wyraźnie wychodzi bokiem - mimo wszystko brawo dla Urbana za zestawienie składu; "zepsuł" skład i ba…
-
II wojna światowa
PostBrawo. Z ciekawości - po czym do niego trafiłeś?
-
Legia Warszawa
Thorgoth - - Piłka Nożna
PostW pamięci miałem tę bramkę: youtube.com/watch?v=gEFj3AV0hCw Ale z tego co doczytałem to faktycznie, od jakiegoś czasu dopóki bramkarz nie wprowadzi piłki do gry to nie można mu jej zabrać, niezależnie kontaktowo czy bezkontaktowo. Mój błąd. Liga będzie ciekawsza najbliższy ciekawy mecz już w poniedziałek.
-
Legia Warszawa
Thorgoth - - Piłka Nożna
PostJa mam takie denerwujące wrażenie, że przeciwne kluby jakoś bardziej się na nas spinają niż na Lecha i to nie tylko ostatniego rywala dotyczy. Kiedy Wisła ostatnio zagrała taki mecz jak z nami? Ale wuj z tym, jak mistrz Polski ma coś ugrać w europie to takie Piasty powinien wciągać lewą dziurką w nosie. Niezależnie od mobilizacji przeciwnika. Bramka Ljuboi powinna być uznana, bo bramkarz wcale nie wykopywał piłki, tylko ją sobie kozłował i kretyńsko się uśmiechał. Daniel nawet go nie dotknął. Al…