Wyniki wyszukiwania

Wyniki wyszukiwania 361-380 z 990.

Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji

• Wasze ulubione seriale

Thorgoth - - Muzyka i Film

Ja ostatecznie poddałem się jeśli chodzi o Hannibala. Znakomity materiał tak skiepszczony, że to jakiś rekord. Żeby zrozumieć rozmiary klęski trzeba zdać sobie sprawę jakimi środkami dysponowali twórcy. Temat - samograj. Muzyka - boska. Zdjęcia - kapitalne. Aktorzy - wybitni. I co? I jedna wielka, straszna kupa. Szucie widza flakami, kretyńskie miny i pseudopsychologczne teksty dla ludzi o IQ majonezu z hamburgera. Żal, bo był potencjał. Ogromny. I proporcjonalnie zmarnowany. Za to na plus trzec…

• Gra o Tron

Thorgoth - - Rozrywka i hobby

Tower of joy czyli wieża radości?

• Gra o Tron

Nie inaczej. Z tym najstarszym synem miała być lekka zmyłka, jest najstarszym bo jest jedynym, ma tylko siostrę. A jego ojciec, Howland po śmierci Neda jako jedyny zna tajemnice Lyanny Stark. Zadajesz.

• Gra o Tron

Nie jest rycerzem choć jest najstarszym synem i dziedzicem niepośledniego rodu. Jego ojciec jest ostatnim żyjącym depozytariuszem pewnej wielkiej tajemnicy.

• Gra o Tron

Thoros z Myr?

• Gra o Tron

chyba poprosimy o tą podpowiedź

• Gra o Tron

Dokładnie tak, dla uzupełnienia Arya swoją monetę otrzymała od Jaqena H'ghara. Twoja kolej.

• Gra o Tron

Poproszę o zdjęcie na którym widać dwóch ważnych bohaterów serialu. Jedna z tych postaci siedzi. Obie mają ścisły związek z monetą, choć nie tak samo rozumianą. W książce te postaci nigdy się nie spotkały, ich spotkanie to radosna twórczość producentów serialu. Jeśli trudne będą podpowiedzi. EDYTKA no dobra, ktoś inny komu zadałem tą zagadkę twierdzi, że w książce jest jednak krótki moment gdy jedna z tych postaci widzi drugą. Co nie zmienia meritum, wątek serialowy i scena o którą mi chodzi nie…

• Gra o Tron

Świetna zagadka. Co się nakombinowałem to moje Odpowiedź brzmi Zręczny Dick czyli Dick Crabb, jego siostra pracuje w KP wykonując stary zawód zaś zamek nazywa się Szepty.

• Gra o Tron

Dziedzicem zrujnowanego Harrenhal został nasz czołowy gracz o tron czyli Piotruś z Paluchów vel Littlefinger Baelish. Mamy z nim kontakt i odwiedzamy zmęczone zamczysko w kilku epizodach. Jest prawdziwym dziedzicem z nominacji króla. Niby pasuje ale nie wiem czy chodzi o niego, podejrzewam że nie.

• Gra o Tron

Cytat od Insane5517: „Dorzecze należało do Żelaznych ludzi.” Dokładnie tak. Tully to parweniusze którzy dostali swój ochłap w nagrodę i dlatego iż Żelaźni dostali w czapę. Dorzecze to historyczne lenno Żelaznych Wysp a nie oddzielne królestwo. Insane5517 za karę zadajesz ciekawe pytanie.

• Gra o Tron

Lol, faktycznie, hosting mapy siadł. Poprawiony KLYK A gdyby to też padło to google -> political map of westeros Odpowiedź poprawna w 50%. Nawet w 75% ale nie do końca. Jedna z "dodatkowych prowincji" to owszem, domena królewska ale królowie wysp żelaznych pamiętają czasy ery herosów. Pyke to stolica jednego ze starych 7 królestw więc... jednak źle. Popraw szczegóły To inna prowincja jest nowa. Nie pytam o nowy ród seniorów prowincji tylko o nową prowincje.

• Gra o Tron

Za trudne pytanie? Fajnie jakby ktoś oprócz nas 3 włączył się do zabawy. Możliwe odpowiedzi: - Shae - Jalabhar Xho - Salladhor Saan - Khaal Drogo - Vargo Hoat vel Kozioł - Daario Naharis - Magister Illyrio Mopatis - Thoros z Myr vel Czerwony Kapłan - Melissandre - Syrio Forel - Jaqen H'ghar - Varys Pająk I kilkoro innych. Dlaczego przed podbojem było 7 królestw, zaś obecnie jest 9 prowincji jak widzimy na zamieszczonej mapie?

• Gra o Tron

Wymień 5 bohaterów sagi (nie epizodycznych) urodzonych poza Westeros.

• Gra o Tron

Było też dość mocno rozbudowane przez scenarzystów, żadnej trąbki czy jedzenia kiełbasy sobie nie przypominam Jeżeli dobrze rozumiem Twoje pytanie to odpowiedź brzmi Ramsay Snow.

• Gra o Tron

Dobra odpowiedź. Były też inne, choćby torturowanie Theona przez bękarta Boltona. Twoja kolej.

• Gra o Tron

Jeżeli serial różni się od książki, to z reguły tym że pewne wątki są pomijane/upraszczane. Ale takich przypadków jest sporo i łatwo je wskazać. Wymień choć jeden wątek który w serialu został dodany/rozbudowany.

• Gra o Tron

Siostra Theona w serialu miała jakieś durne imię, chyba Yara. W oryginale nazywa się Asha i niewiele różni się od dzikiej opiekunki Brana, Oshy.

• Gra o Tron

Dokładnie tak Z ciekawszych które ja wyłapałem: - wojna dwóch róż czyli starcie Yorków (Starków) z północy z najbogatszymi w całej Anglii Lancasterami (Lannisterami) - mieszkańcy Anglii to anglosasi (andalowie) którzy najechali mieszkających tam wcześniej celtów (pierwszych ludzi), wypierając ich druidyczną kulturę i wiarę (czardrzewa). Celtyckie wpływy najdłużej zachowały się wśród plemion dzikich (szkotów) za murem/wałem hadriana - nowożytna historia anglików zaczyna się praktycznie od momentu…

• Gra o Tron

Świat Martina, w szczególności jego część zwana Westeros jest mocno inspirowana historią/geografią pewnego europejskiego kraju. Co to za kraj? Podaj przynajmniej 5 odniesień łączących Westeros z tym krajem.