Wyniki wyszukiwania

Wyniki wyszukiwania 341-360 z 990.

Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji

• Gra o Tron

Thorgoth - - Rozrywka i hobby

Na jej czele była fasola, zmarło jej się, pewien czas później zawładnął nią taniec lecz i on dobiegł końca dość marnie. W niej zaś od długiego czasu było wzgórze i sprzedawca rękawic. 1 podpowiedź: język angielski! dla angola ta zagadka byłaby prze-banalna

• Legia Warszawa

Thorgoth - - Piłka Nożna

Legia zagra z norwegami z Molde. Niezbyt dobre losowanie, dało się wylosować łatwieszego rywala, ale jeśli chcą cokolwiek osiągnąć to takie Molde muszą łykać bez popity.

• Gra o Tron

Co się nakombinowałem z tym słońcem, to moje Tęczowa gwardia ofkors.

• Legia Warszawa

Thorgoth - - Piłka Nożna

TNS - Legia 1:3 Plan minimum wykonany, chociaż o stylu lepiej zapomnieć. Nad Wawrzyniakiem nie będę się pastwił, kto oglądał ten wie. Zresztą wszyscy wyglądali jak niedźwiedzie wyrwane z zimowego snu, a mecz przypominał trochę zawody oldbojów. Tak czy inaczej pierwsze 0,25 punktu do rankingu zostało dołożone, dziś czekam na kolejne 0,75 do zdobycia przez pozostałe drużyny.

• Liga typerów - dyskusje

Thorgoth - - Piłka Nożna

Sezon za pasem, czy coś wiadomo o nowej edycji ligi typerów?

• Gra o Tron

Poprosimy o tipa

• Gra o Tron

A herbem jest 10 wilczych łbów. Zadajesz.

• Gra o Tron

Ojciec oraz syn zginęli za swego suwerena, obaj w jego obecności choć nie jednocześnie. Brat ojca, w wyniku jednej zdrady utracił to czego był strażnikiem, zaś w wyniku kolejnej utracił głowę. O jaki ród chodzi? Podpowiedź 1: wiele głów mają w tarczy żadna nie szczeka, każda warczy Podpowiedź 2: jedynym żyjącym przedstawicielem rodu jest mała dziewczynka

• Gra o Tron

Smutki?

• Gra o Tron

Vaes Tolorro

• Gra o Tron

Morsa Umbera przez pomyłkę przy edycji, dwa razy mi się Jeor Mormont wkleił Wilki do grupowy przydomek Starków, jedna z jego sióstr była nazwana wilczycą, dlatego uznałem że młody wilk to przydomek grupowy.

• Gra o Tron

No więc Ty zadajesz (mam nadzieję że buleon nie będzie miał za złe mimo iż zgadł większość zagadki).

• Gra o Tron

Cytat od buleon: „ Oberyn Martell - czerwona żmija Euron Greyjoy - wronie oko Jeor Mormont - stary niedźwiedź Gerold Hightower - biały byk Samwell Tarly - ser świnka” Zaliczam bezdyskusyjnie. Po namyśle zaliczam też Jeora Mormonta, bo żaden inny Mormont nie został nazwany niedźwiedziem. Arya Stark też dobrze, choćby ze względu na koński łeb, łasicę czy kota w Braavos (którego nie przetłumaczyli ze względu na zbieżność z imieniem matki). Czyli została 1 postać do zaliczenia zagadki, choć da się s…

• Gra o Tron

Smoki się nie liczą, każdy Targaryen był smokiem, to nie był indywidualny przydomek. Cersei? Rozpisz proszę imiona z przydomkami.

• Gra o Tron

Wymień 8 bohaterów z przydomkami pochodzącymi od zwierząt. Przydomek musi być indywidualny, czyli np. żmijowe bękarcice się nie liczą.

• Gra o Tron

Liczyłem że ktoś inny odpowie Selwyn Tarth, któremu z czwórki dzieci została tylko Brienne. Odmówił poparcia Stannisa podczas spotkania z Davosem. Vargo Hoat zażądał od niego szafirów jako okup za Brienne, sugerując się nazwą posiadłości Tarthów (czy raczej gadkami Jaime'go).

• Gra o Tron

Wszyscy mieli blond/jasne włosy, byli smukli, wysocy, przystojni. Moja TŻ się śmieje, że jakiś wysoki przystojny blond kolega gnębił Martina w szkole. Każdy (?) bohater tak wyglądający kończy marnie, nawet księcia Rhaegara rozbili młotkiem na kotlety. A co do rebelii i wydarzeń towarzyszących to masz racje, mam wrażenie że to się jakoś słabo kupy trzyma. Zadajesz.

• Gra o Tron

Za szeroko owszem, wszyscy łącznie z tym którego nie zgadłeś Lorasem mają penisa, ale chodzi o bardziej charakterystyczną cechę fizyczną. A nawet kilka cech, ale wystarczy mi jedna. Cytat od buleon: „Robb i Jon są równolatkami. Na turnieju w Harrenhal Eddard Stark nie był jeszcze mężem Catelyn Tully.” Tak, został nim zaraz po, była noc poślubna i pojechał na wojnę praktycznie nie znając ciężarnej Cat. Czasowo to się nie musi rozłazić o więcej niż rok. Ser Barristan Selmy believes that Ashara gav…

• Gra o Tron

Cytat od buleon: „Czynności towarzyszące płodzeniu mogły uczynić obowiązek przyjemnym. A jeśli ktoś sprawił, że Eddard Stark zapomniał o swoim honorze, to niemal na pewno było przyjemnie.” Hola hola, ale JEŚLI Ned spłodził Jona Snow z Asharą Dayne, to przecież nie tam i nie wtedy, tylko rok wcześniej na turnieju w Harrenhal. Zagadka: cztery nieszczęścia - płynna korona - wrząca kąpiel - złota dłoń - ametystowe wino łączą czterech bohaterów. Co, jaki charakterystyczny spójnik łączy tych bohaterów…

• Gra o Tron

Starfall. Eddard pojechał tam oddać rodzinie miecz Arthura Dayne'a, którego pozbawił życia pod Tower of Joy. Ale o wyjaśnienia poprosim.