Wyniki wyszukiwania

Wyniki wyszukiwania 321-340 z 990.

Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji

• Gra o Tron

Thorgoth - - Rozrywka i hobby

Mowa była o giermku Tyriona, Podricku Payne. Ale o talentach nie mam wiele do powiedzenia. Wiem że w książce był młodym szczylem a w serialu zrobili z niego starego konia. Była taka scena (chyba właśnie w okolicach tego cytatu) gdy zabrali go do burdelu, po czym dziwki nie chciały od niego zapłaty, ale to nie jest dla mnie do końca zrozumiałe - chodziło o to że on niby taki dobry w łóżku? Jeśli tak, to kwasior. W książce jest nieśmiały, małomówny, chyba się jąka, jest lojalny i rzetelny. Cechy k…

• Legia Warszawa

Thorgoth - - Piłka Nożna

Doświadczenie w europie powoduje podwyższenie poziomu sportowego i organizacyjnego klubu. Lub przynajmniej może powodować, daje szanse na zwiększenie jakości. Polskie drużyny w lipcu grają źle. Wujowo. Nie licząc wyjątków zawsze tak było. Góra 50% obrotów. Wysoki ranking daje to, że można ten lipiec przejechać na niskich obrotach (lub nawet w ogóle w nim nie grać) i dalej, jesienią się ogrywać, rozwijać, zarabiać, podglądać lepszych z bliska. Niski ranking powoduje to, że w lipcu nasze gieroje d…

• Legia Warszawa

Thorgoth - - Piłka Nożna

Cytat od Bagin :D: „Jak slusznie zauwazyles korzysc z LM to kasa, a kase trzeba dobrze wydac by przyniosla korzysci. Napisze wiec tak, jesli awans do LM mialby oznaczac na przyklad budowe porzadnej bazy dla Akademii to chyba jednak lepiej 6 razy dostac po ryju i miec potem cos stalego i przynoszacego zyski.” To prawda. Tyle że obecnie jesteśmy rok przed wyborami. Co to ma do rzeczy? Ano to, że pod akademię czy kompleks treningowy potrzeba gruntów. Gruntów wartych dziesiątki mln miasto aportem ni…

• Legia Warszawa

Thorgoth - - Piłka Nożna

Staff to kadra pracownicza, względnie kijek. Towar to stuff. Ja się tak zastanawiam czy w długiej perspektywie nie byłoby dla Legii korzystniej jednak pograć w LE. Oczywiście bajońska kasa sprawia, że wszystkim się oczy świecą, ale można na to popatrzeć szerzej. 1. Doświadczenie. Jest w klubie dużo młodych chłopaków dla których mecze w Europie byłyby wręcz bezcenne. To jak bardzo takie mecze poprawiają jakość grajków widać choćby po Jedrzejczyku, dzięki przygodzie w LE piłkarsko urósł o 3 klasy.…

• Legia Warszawa

Thorgoth - - Piłka Nożna

Oczywiście że nie ma dramatu. Wynik tego meczu jest dla Legii mniej więcej tak istotny jak wynik gierki treningowej zieloni vs czarni. A Ty Karlik wielki fanatyku powinieneś okazać trochę więcej szacunku trenerowi, który zdobył z Legią podwójną koronę. Wbrew pozorom w niemal 100-letniej historii klubu wielu takich trenerów tu nie pracowało Sapanie po 5 kolejce, gdy punkty będą dzielone a w zanadrzu mecz sezonu jest przesadą. Mecz jak mecz, trochę wiał typową polską młócką czyli niedokładność, wr…

• Nowe Filmy

Thorgoth - - Muzyka i Film

Byłem na Elizjum. youtube.com/watch?v=k-mzqUid484 (Ukryta treść) Lipa lipa lipa, jestem za stary i zbyt marudny na takie kino.

• Wasze ulubione seriale

!spojler jak diabli Cytat od sisko: „To, co zrobiła Linden na samym końcu, było zaskakujące.Można powiedzieć nawet, że był w tym jakiś akt łaski i współczucia dla mordercy.” Ekhem... Zaskakujące? A czy azaliż i wżdy nie była to przypadkiem zrzynka z pewnego archetypicznego thrillera? seven.jpg Moje uczucia względem trzeciego sezonu The Killing są bardzo pozytywne, najlepiej o tym świadczy to, ile się nad nim zastanawiałem. Nad gniotami rozmyślać nie zwykłem. Serial ma kompozycje szkatułkową, tzn…

• Wasze ulubione seriale

A co sądzisz o finale czyli tym podwójnym, ostatnim odcinku? Mi pozostawił ogromny niedosyt, szczególnie po przedostatnim odcinku (tym z egzekucją) który otarł się o... no, powiedzmy był bardzo dobry.

• Gra o Tron

Tak jest Twoja kolej.

• Gra o Tron

Tak, to z pewnością. Natomiast w rozmowie pada liczba mnoga, czyli listów (adresatów?) było przynajmniej 2. Do kogo mógł być drugi?

• Gra o Tron

Jest taka znacząca scena, gdy Tyrion zastaje Tywina podczas pisania listów. Do kogo były adresowane?

• Gra o Tron

Tyrion - Hodor?

• Gra o Tron

Tywin i Davos?

• Gra o Tron

Doskonała odpowiedź. Twoja kolej.

• Gra o Tron

Dwóch dość ważnych bohaterów ma imię które jest pospolitym rzeczownikiem po polsku. Kto jest dziedzicem starszego z nich? Podpowiedź 1: młodszy z nich Swan3.jpg

• Gra o Tron

Braavos?

• Legia Warszawa

Thorgoth - - Piłka Nożna

Dobry wywiad, warto przeczytać KLYK

• Legia Warszawa

Thorgoth - - Piłka Nożna

Że Widzew był marny to inna sprawa, ale uważam że nawet gdyby był mocniejszy to i tak byłoby treningowe pykanie. Świadczy o tym chociażby zestawienie wyjściowej jedenastki. I jakby nawet Widzew cudem jakieś punkty ugrał, to nikt by nie płakał. Mam wrażenie że pierwszy mecz Legia zagra dopiero 31 lipca z Molde. Do tego czasu będą bardziej lub mniej poważne jednostki treningowe oraz przegląd kadr. Lech ma jeszcze wygodniejszą sytuacje. W Poznaniu mogą wydłużyć okres przygotowawczy do 22 sierpnia, …

• Legia Warszawa

Thorgoth - - Piłka Nożna

W krainie ślepców jednooki jest królem. Warto oddać sprawiedliwość wyśmiewanemu przez wielu Urbanowi. To dzięki niemu ci ludzie mieli szanse pokazać swój talent na boisku. U większości trenerów nie dostaliby takiej szansy. Swoją drogą to wczorajszy mecz miał klimat wewnętrznej gierki treningowej. Zwróciłem uwagę że Kibu ziewał jak Kucharczyk strzelał na 3:0, Urban nawet wzroku znad notatek nie podniósł. Myślę że to niestety pokłosie reformy, do 30 kolejki nikt nie będzie umierał na boisku, a w s…

• Gra o Tron

Dokładnie tak. Gwoli wyjaśnienia: fasola - Sean Bean - Ned taniec - Charles Dance - Tywin wzgórze - Conleth Hill - Varys sprzedawca rękawic - Julian Glover - Pycelle Zadajesz.