Wyniki wyszukiwania

Wyniki wyszukiwania 221-240 z 990.

Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji

• Nowe Filmy

Thorgoth - - Muzyka i Film

Można i warto dyskutować. Dyskusje są lepsze niż wyliczanki które w tematach filmowych zdarzają się za często. Może faktycznie miałem zawyżone oczekiwania. Cormaca McCarthy'ego kojarzyłem praktycznie tylko z No country... nie było to może arcydzieło, ale było niezłe. Być może chodzi o rozładowanie nieznośnego patosu przez humor Cohenów, ale tam tej piekącej żenady nie czułem. Moje konkretne zarzuty? Męczy mnie przesadna ilość glamour w hollywoodzkich produkcjach. Za dużo cukru w cukrze wywołuje …

• Nowe Filmy

Thorgoth - - Muzyka i Film

Byłem i odradzam. Oceny na fw czy imdb (5,9) strasznie zawyżone. Pamiętam jak byłem szczylem, miałem te 6-7 lat i w TV leciała scena miłosna (np. pocałunek) to czułem takie wszechogarniające fale zażenowania, zasłaniałem oczy i czekałem aż scena się skończy. Na seansie The Counselora miałem dokładnie identyczne odczucia, mimo że latek mam więcej to oglądając toto odruchowo chciałem zasłaniać oczy i zatykać uszy. Gdyby istniała kategoria "najbardziej grafomańskie i sztuczne dialogi w kinematograf…

• Ostatnio Słowacy grali z 3 outsiderami (Liechtenstein, Polska, Gibraltar) i tylko z Polską udało im się wygrać. Wstyd i siara. Ja nie jestem zaskoczony. W tym kończącym mecz z IRL wykopie w kosmos Pazdana widziałem esencje tej kadry i polskiej myśli szkoleniowej zarazem.

• O jakim państwie mowa?

Thorgoth - - Nauka

Cytat od kwachu007: „Japonia- lecz ona odrzuciła ją :)” Bullshit Źle to sformułowali na tej stronie i Side powtórzył ten błąd. Polska co najmniej kilku państwom wypowiedziała wojnę w XX wieku. Tyle że Japonii jako jedynej my wypowiedzieliśmy JAKO PIERWSI.

• Legia Warszawa

Thorgoth - - Piłka Nożna

Nie grał w każdym meczu, w pierwszym składzie wyszedł tylko 10 razy. I nie wiem co ma postura wspólnego z przyjęciem piłki. Nie sądzę aby w innych ligach, nawet w drużynach atakujących cały czas było wielu zawodników z takim dorobkiem. Rozumiem że tłuszcza potrzebuje kozłów ofiarnych i prostych odpowiedzi na każde pytanie, nie mniej już prędzej można krytykować Bereszyńskiego, który przez prawie rok gry w Legii nie zanotował ani pół asysty (aż dziwne) czy Pinto, który naprawdę gra za stówkę (Gru…

• Legia Warszawa

Thorgoth - - Piłka Nożna

Cytat od Kar(L)ik: „Problem jest w tym,że nie zawodnika w ataku,który da jakość drużynie” 13 "zrobionych" bramek do połowy listopada przy tak kiepskiej formie to jest jednak jakiś wyczyn.

• Legia Warszawa

Thorgoth - - Piłka Nożna

Nie chodzi tylko o staranie się. Gruzin zagrał w ekstraklasie w 12 meczach, 9 razy przez 90 minut. Strzelił 8 bramek (w tym w dwóch z trzech meczów, w których wchodził z ławki), zaliczył 2 asysty. Dodatkowo jego gra bez piłki miała kluczowe znaczenie przy trzech kolejnych golach. Ergo typ "zrobił" 13 bramek, a nie mamy jeszcze nawet połowy listopada. Całkiem niezły wynik jak na gościa bez formy, nieprawdaż? Warto dodać że Gruzin pomaga w obronie, co nie wszystkim napadziorom się zdarza. Ja uważa…

• Legia Warszawa

Thorgoth - - Piłka Nożna

Widzew - Legia 0:1 - zwycięstwo cieszy, wbrew pozorom wygrać wyjazdowy mecz ze zmotywowanym rywalem 3 dni po trudnym meczu w LE to nie jest bułka z masłem - forma drużyny jest niestety fatalna. Legia jest w głębokim dołku. Bardzo dobrze że jest przerwa na kadrę, może wróci kilku kontuzjowanych a reszta się ogarnie - trochę populistyczna jest ta ciągła krytyka Dwaliszwilego. Fakt że facet nie ma przyspieszenia, odejścia na 5 metrach ale nawet taki zmulony stara się, robi co może, absorbuje obrońc…

• Legia Warszawa

Thorgoth - - Piłka Nożna

Cytat od Bagin :D: „- bede sie upieral, do obrony tych strzalow (wszystkich 5?) nie trzeba bylo dobrego golkipera, wystarczyl taki solidny ktory wyroznia sie tylko tym ze nie robi pawelkow. Zaden Kuciak potrzebny Turkom nie byl, wystarczy ze nie mieli Skaby na bramce ;]” Jakości sytuacji podbramkowych nie wyznacza przecież bramkarz przeciwnika. Można trafiać w niego, ewentualnie nie trafiać w bramkę. Oczywiście nie było tak, że Legia obijała słupki i poprzeczki a przeciwnik raz przeszedł linię ś…

• Legia Warszawa

Thorgoth - - Piłka Nożna

Jeżeli w strzałach celnych jest 5:1 dla Legii a mimo to wynik brzmi 0:2 to jest jednak pewien brak szczęścia Nie wiem czy z lepszym trenerem byłby lepszy wynik. Nie bardzo widzę co realnie mógłby z tym materiałem ludzkim zrobić Guardiola innego niż robi Kibu/JU. I nie zgadzam się z głosami pt. blamaż, kompromitacja. W grupie Legia zagrała 4 mecze, we wszystkich 4 grała umiarkowanie dobrze jak na swoje możliwości. Identycznie grającą Legie Stanowski wynosiłby pod niebiosa gdyby dziś miała 7 punkt…

• Legia Warszawa

Thorgoth - - Piłka Nożna

Legia - Trabzon 0:2 - znów w czapkę. Strasznie korci żeby znaleźć winowajce i prostą odpowiedź (Urban? Dossa?) ale moja bajka innymi drogami chodzi - brakło szczęścia i umiejętności. Gdyby był jeden z tych czynników to Turasy mogłyby wyłapać kilka bramek - sędzia delikatnie sprzyjał Legii - do Urbana w tym meczu przyczepić się nie da. To nie jest jego wina że zawodnik z 3 metrów nie trafia w piłkę. Jego zadaniem było ustawić drużynę aby Trabzon przycisnęła. To się udało. Zmiana prawoskrzydłowego…

• Gra o Tron

Thorgoth - - Rozrywka i hobby

Ja jeszcze kojarzę świnię o imieniu Śliczna. Twoja kolej.

• Legia Warszawa

Thorgoth - - Piłka Nożna

Legia - Zagłębie 2:0 - w starciu szpitala z sanatorium górą szpital - słabiutki mecz, Legia jest w dołku - Pinto nie nadaje się na ofensywnego pomocnika, Furman tak samo. Kto by nie grał za plecami Gruzina i tak zawsze jest lipa - Ojamaa fatalny, Kosecki zamula, Furman ślamazarny - Dwaliszwili się przynajmniej stara ale widać że piłka nie zawsze mu się klei - Wojtuś na zero. Święto. Chyba nawet coś odbił Racjonalnych przesłanek dających nadzieję przed rewanżem z Trabzonem brak.

• 171c3645a8d02d556a3f96d4238c13f1,641,0,0,0.jpg Wyszedł nowy Wiedźmin, chyba najbardziej oczekiwana książka tego roku PL, w każdym razie najbardziej oczekiwana przeze mnie. Miałem obawy. Bardzo wielu autorów czy to literatury czy reżyserów filmowych po stworzeniu dzieła genialnego (czy choćby dobrego) robi skok na kasę, odcina kupony, seryjnie produkuje jakieś sequele, prequele, spin offy i cholera wie co, przy czym poziom tych produkcji jest tak marny że bolą zęby. Czy nowy Wiesiek też jest skok…

• Gra o Tron

Viper/żmija. Wymień dwa zwierzęta pospolite (występujące również w naszej rzeczywistości, wilkory, smoki etc się nie liczą) które w sadze miały nadane imiona.

• Legia Warszawa

Thorgoth - - Piłka Nożna

Zawisza - Legia 3:1 - gratuluje Zawiszy, piękny mecz i respekt się należy - PIERWSZY mecz który Legia przegrała w pełni zasłużenie, była po prostu gorsza. Nie ma co sapać - sędzia był niekoniecznie obiektywny. Ja widziałem odepchnięcie Rzeźnika przy pierwszym golu. Widziałem też spalonego przy trzecim. Serce kibica? Nie wiem, nie wiem - kolejny dobry mecz Dossy. Oczywiście nikt tego nie zauważył, ale za tyle akcji co on skasował to inny byłby ozłocony - bonus, suchar by myself: Na Wojtusia z pop…

• Gra o Tron

Oberyn Martel?

• Cytat od Aecjusz87: „Gdyby to było takie proste, klubowe formacje defensywne byłyby lepsze od tych reprezentacyjnych, a tak przecież nie jest.” Co byś się nie zdziwił

• Legia Warszawa

Thorgoth - - Piłka Nożna

Lech - Legia 1:1 - chyba pierwszy mecz w lidze w którym Legia nie była drużyną lepszą. To daje odpowiedź na pytanie którego zespołu z grupy pościgowej należy się obawiać najbardziej, niezależnie od dorobku punktowego - Koseckiego skopali niekiepsko. Tu chyba nawet więcej żółci powinno być, przypuszczam że nie było bo Kubuś dokładał od siebie również wtedy gdy nie musiał - w przeciwieństwie do Stanowskiego mnie ten mecz nie rozczarował. Jak na ekstraklapę to oglądało się go nieźle - dlaczego Heni…

• Legia Warszawa

Thorgoth - - Piłka Nożna

Cytat od dragonartur: „mecz których normalny klub powinien rozgrywek kilkadziesiąt w sezonie.” Trochę odleciałeś. Kilkadziesiąt meczów tego typu to grają topowe drużyny Europy. Legia to jest inna galaktyka, nie można mieć do nich pretensji że nie są Bayernem. Pociski na Urbana które teraz słychać zewsząd też są nudne. Urban jest jaki jest, ale to że Legia gromi w lidze to głównie jego zasługa. On sobie tych Furmanów, Łukasików i Koseckich wychował. Wielkich transferów, poza zaciągiem z rozlatują…