Wyniki wyszukiwania
Wyniki wyszukiwania 181-200 z 990.
Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji
-
Cytat od Barbara: „No i tutaj też zbyt ogólnikowo to przedstawiłem. Jeśli lubisz i nadal palisz to nie rozumiesz.” Dlaczego nie? Bycie uzależnionym nie oznacza nieustannego oszukiwania się. Znam alkoholika (pijącego) który jest chodzącą encyklopedią alkoholizmu, mógłby wykłady na uniwerkach medycznych dawać. I co? I nic, zapewne zapije się na śmierć. Świadomość mechanizmów uzależnienia nie zapewnia biletu na powierzchnie. A samo uzależnienie nie wyklucza wiedzy o nim. Rzuciłem palenie dawno jeśl…
-
Cytat od Barbara: „Skoro lubisz to po co chcesz rzucac?” Bo to co lubimy ma również ciemniejsze strony, szczególnie gdy tracimy nad tym kontrolę. Zrozumienie to jedno, umiejętność ubrania w słowa tego co się myśli to drugie. Tobie to drugie nie zawsze wychodzi. Cytat od Barbara: „przeprogramować, zamiast "rarytas" wstawić "a komu to potrzebne"” To nie jest "zyskanie świadomości" tylko modelowy brainwash. Wmawianie sobie że szlug śmierdzi jest równie głupie jak wmawianie sobie że nam smakuje. Kwe…
-
Cytat od Barbara: „Zamiast sie katować i próbować unikać myślenia o paleniu, uciekać przed myslami, lepiej zmienić myślenie.” A co to konkretnie dla Ciebie znaczy? Bo mi się wydaje że ciskasz się z jednej ściemy w drugą. Palacze sobie wmawiają że lubią palić? Być może. Ale dlaczego po rzuceniu mam sobie na siłę wmawiać że nie lubię? Powiem Ci coś wręcz przeciwnego: można palić nienawidząc fajek, można być alkoholikiem szczerze nienawidzącym wódy (nie chodzi o smak), można być narkomanem do wyrzy…
-
TS Wisła Kraków.
Thorgoth - - Piłka Nożna
Post@mati trochę wywołałeś tego Widzewa z lasu w poprzednim poście. Wygrali mecz pierwszy raz od pół roku. Może ktoś im wydrukował tego Twojego posta i powiesił w szatni Fascynujący jest przypadek Pawła Brożka. Przyjechał taki prawdziwek po 2 latach plażowania, z miejsca wskoczył do składu i strzelał bramkę za bramką. Smuda się asekurował jesienią że on jest jeszcze niezgrany i nieprzygotowany. Po czym zgrał się, przeszedł cykl przygotowawczy zimą... i jest zupełnie inny zawodnik. Człapie jak Sebast…
-
Legia Warszawa
Thorgoth - - Piłka Nożna
PostLegia - Lech 1:0 - mecz strasznie kaszaniasty, szczególnie w wykonaniu Legii - jęków na sędziego że nie powinien uznać bramki nie rozumiem. Takich odepchnięć w meczu jest masa, Kamiński po prostu przegrał fizyczną walkę o pozycje. Inna sprawa że za podobne odepchnięcie Linetty dostał żółtko (niesłusznie). Gil jest ogólnie słabym i aptekarskim arbitrem, dziwie się że wyznaczyli go do tego meczu - Pawłowski chyba wreszcie mentalnie wyjechał z Lubina, 8 miesięcy po transferze - Legia wygrała już se…
-
Legia Warszawa
Thorgoth - - Piłka Nożna
PostNa polskie el klasiko bez napadziora wychodzimy, jak zwykle ostatnio. Kosecki najwyraźniej wejdzie w drugiej na podmęczonego rywala. Kuciak - Broź, Rzeźniczak, Dossa, Brzyski - Vrdoljak, Jodłowiec - Żyro, Radović, Duda, Ojamaa Liczę na otwarty mecz, bez murarki.
-
TS Wisła Kraków.
Thorgoth - - Piłka Nożna
PostCytat od Kar(L)ik: „Bezpośrednia czerwień 2 mecze pauzy.” Tak jest, mogą podwyższyć w przypadku wyjątkowo niesportowych przewinień ale tu absolutnie nie ma przesłanek.
-
TS Wisła Kraków.
Thorgoth - - Piłka Nożna
PostWjazd od tyłu z dużą siłą to jest czerwona. Było to wałkowane już w zeszłym sezonie choćby w LM tyle razy że dziwie się iż nie do wszystkich to dotarło. Głowacki zresztą zasłużył na respekt bo już na boisku nie awanturował się tylko uścisnął sędziemu dłoń i poszedł pod prysznic. Bardzo denerwują mnie zawodnicy którzy nawet w ewidentnych sytuacjach łapią się za głowę i udają dziewice orleańskie. Dobrze że stoper Wisły nie poszedł w tę stronę.
-
Legia Warszawa
Thorgoth - - Piłka Nożna
PostLegia - Wisła 2:2 Po początkowej frustracji już mi przeszło. Zobaczyłem bardzo dobry mecz naszej ekstraklapy, oby więcej takich. Daleki jestem od ludowego wskazywania kozłów ofiarnych ("ura bura, wszystko przez Berga, wszystko przez Dwaliszwiliego, ura bura"). Taka jest piłka, raz na wozie, raz pod. - szacun dla Stilicia, nie tylko za kosmiczną bramkę, on zdominował ten mecz - czerwo dla Głowackiego podręcznikowe. Jeśli z taką siła robisz wjazd od tyłu to jakikolwiek kontakt z nogami oznacza wyk…
-
Ja też obejrzałem już całego True Detective'a. Mam praktycznie identyczne odczucia co logicaus. - szacun dla tych co oglądali bez subtitli, choćby angielskich. Aktorzy mamroczą, do tego z dziwnym akcentem - cały serial jest to niemal dzieło sztuki, ale finał spuścił nieco powietrza - tego finalnego antagonistę to scenarzysta chyba na sraczu wymyślał; och jestem taki złyyy, bzykam własną kuzynkę i do tego przywiązałem do łóżka własnego ojca żeby skonał z głodu, na wypadek by nikt nie miał wątpliw…
-
TS Wisła Kraków.
Thorgoth - - Piłka Nożna
PostCytat od Mati: „Tak sobie czytam komentarze po wczorajszym meczu Wisły i szczególnie na weszło wyczuwam straszny bół dupy.” Otwieram dziś Weszło, czytam wywiad z nowym napadziorem Legii (nawet ciekawy) i pierwszy koment to ból dupy jakiegoś Wiślaka Myślę że hejt na dany klub jest wprost proporcjonalny do jego znaczenia.
-
Well, dla mnie jest istotna różnica między działem spam a hp i polega na tym że tu rozmawiamy na dane tematy. Napisanie w dziale piłka nożna "oglądałem Wisłę, Chelsea, Juve i PSG, dla mnie Juve > Wisła > Chelsea > PSG" to jest spam i ciepły sik na resztę ludzi. Kolega jest nowy? Super, witamy. Ale może w takim razie powinien przeczytać kilka ostatnich postów przed napisaniem własnego? Jestem rozczarowany trzecim sezonem brytolskiego Sherlocka. To co było super w dwóch pierwszych sezonach czyli s…
-
Ludzie, co jest z Wami nie tak? Ten temat jest fajny ale to NIE JEST wyliczanka. Masz za słaby procesor żeby sklecić dwa zdania o danym serialu? To NIE PISZ. Nikogo nie interesuje czytanie licytacji tytułów.
-
Wiem że wszyscy są obecnie podnieceni nowym sezonem Domku z Kart, ale ja polecam coś innego. youtube.com/watch?v=p4zluA60hjs Okręt flagowy HBO które raczej stawia na jakość niż na ilość, już po samej obsadzie (Matthew McConaughey, Woody Harrelson) widać, że to nie jest kolejny gniotowaty tasiemiec. Akcja zawiązuje się niezwykle powoli, niespiesznie. Nie ma pościgów, wybuchów, jest gęsta i duszna atmosfera amerykańskiego południa. Jest dwóch dupków prowadzących sprawę, maniak depresyjny nadużywaj…
-
Legia Warszawa
Thorgoth - - Piłka Nożna
PostLegia - Korona 1:0 - mecz bardzo słabiutki, żadnej ręki Berga nie widziałem. W zasadzie wypracowali sobie dwie klarowne sytuacje (Ojamaa, Kucharczyk). U siebie? Z Koroną? Słabo - man of the match Kuciak. Jego pewność siebie emanowała na kilkadziesiąt metrów - Karny trochę naciągany - Korona jeszcze przynajmniej jedno czerwo więcej powinna dostać, może nawet dwa - Gruzin głupi nieprzeciętnie, ale takie płaczliwe aktorzyny jak Golański mnie denerwują - trener Pacheta płaczący po meczu że na rozgrz…
-
Nowe Filmy
PostByłem na przedpremierowym pokazie Jacka Stronga, takim zamkniętym dla żydo-masono-lewaków. youtube.com/watch?v=GPEiSreew4Y Kopiując samego siebie z innych internetów Na plus - muzyka - fryzury, samochody na ulicach, atmosfera tamtych lat - Dorociński chyba wyciągnął z roli co się dało Na minus - major Putek żywcem wyjęty z 13 posterunku - Pasikowski ma tendencje do popadania w straaszny kicz. Scena z Breżniewem rozmawiającym przez telefon była jak żywcem wyjęta z gierki komputerowej typu Red Ale…
-
Nowe Filmy
PostTo co napisałeś w poprzednim poście zabrzmiało jakbyś wiązał bycie dziwką z traumą w dzieciństwie. To przecież tak nie działa. Oglądałem wczoraj Grawitację. youtube.com/watch?v=OiTiKOy59o4 - film zaczyna się od kilku banalnych tekstów wyświetlanych na środku ekranu w stylu "w kosmosie panuje cisza". To napełniło mnie niepokojem czy film jest adresowany do mnie. Nie jestem fizykiem ale fakt że w kosmosie nie ma przyciągania ogarniam, nie trzeba mi tego tłumaczyć - w filmie gra 2 (słownie: dwoje) …
-
Nowe Filmy
PostCytat od LogicaUs: „Nie wiem czy to szukanie głębi, ale jak widzę dziwkę to bardziej mnie zastanawia to, czy ojciec ją gwałcił w nocy lub czy matka ją biła, a nie to ile i jak bierze.” Rozwiń to proszę bo chyba ciekawy temat ruszyłeś. Każdy kto narusza społeczne oczekiwania w kwestii seksualności musiał być krzywdzony w dzieciństwie?
-
Nowe Filmy
PostJa też polecam Kapitana Philipsa. youtube.com/watch?v=Sp6jpeDeQmE Podchodziłem do tego filmu umiarkowanie sceptycznie, bo cóż można wykrzesać z dość prostej historii, w dodatku powszechnie znanej? Okazało się że można całkiem dużo, film zaskoczył mnie in plus. Największymi zaletami filmu są rzeczy których w nim nie ma. Nie ma martyrologii biednych Afrykanów. Nie ma gloryfikowania dzielnych Jankesów w ogólności ani bohaterskiego kapitana w szczególności. Nie ma patosu. Nie ma taniej ckliwości. Ni…