Wyniki wyszukiwania

Wyniki wyszukiwania 121-135 z 135.

Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji

• Wersja 7.x - dyskusja

Nonick - - Porozmawiajmy o OGame

Przez ostatnie 5h w tym wątku napisano kilkanaście wersji wydarzeń, stek bzdur i jeszcze więcej głupot. Tymczasem już 200 GS ktoś kupił za bezcen na ryneczku. Zupełnym przypadkiem ktoś miał do sprzedania akurat 200 GS za około 50% wartości graczowi top 10 na uni, na którym złom wynosi... 80 %. (słownie: pisiąt procent do osiemdziesiąt procent) Brawo brawo towarzysze. Kolejny krok? Dzielni i niezłomni programiści rozwiążą brawurowo problem, który sami stworzyli, a ich wysłannicy na ziemie Polskie…

• Rynek - przeliczniki

Nonick - - Błędy w grze

Już ktoś kupił 200 GS łącznie jakoś około 50% ceny. Pewnie ktoś przypadkowo siedział i myślał co by tu kliknąć... hmm sprzedam sobie 200 GS graczowi TOP 10 za bezcen. A to dopiero godzina po wgraniu tego szitu. Czekam na więcej.

• Rynek - przeliczniki

Nonick - - Błędy w grze

Coś poszło nie tak? Ruszyła radosna twórczośc na rynku. Jakie 2,5-1-1 skoro ja widzę ofertę metal deuter 5-1

• Wersja 7.x - dyskusja

Cytat od ackra: „Lepiej nie kombinować bo może to mieć konsekwencje. ” Czyli co? Dajemy Wam legalne i jakże sprawdzone narzędzie do systemowego pushu, ale będziemy patrzeć i bić po łapkach jak kogoś złapiemy (tylko na czym skoro wszystko systemowo działa)? Przecież wszyscy wiedzą kogo łapiecie i w jakich sytuacjach. Jak ktoś siedzi w topce, opłaca swój abonament w antymaterii to jeszcze kawę zaparzycie, a ścigać będziecie zwykłych graczy na pokaz.

• Wersja 7.x - dyskusja

@Art @ackra To może ja podpowiem rozwiązanie jak choć trochę unormować tą sytuację. Wystarczyłoby (wiem, że to by było trudne) żeby cena na rynku nie zależała jedynie od tego co tam zostało kupione / sprzedane, ale też od tego co inni ludzie kupili / sprzedali u handlarza, którego musielibyście zostawić w takiej sytuacji po staremu. W ten sposób rynek i handlarz w naturalny sposób by ze sobą konkurowali, a cena by się wyśrodkowała nieco w ludzkich widełkach.

• Wersja 7.x - dyskusja

Cytat od Art: „Także wychodzę z tego założenia. W tym momencie to gra decyduje o przelicznikach i nie mogę zbytnio wpływać na rynek. Pytanie co ja mam zatem zrobić z przelicznikami w zwykłym handlu ” Art - na pewno jeżeli ruszycie przeliczniki w zwykłym handlu, to może rozregulować wszystko jeszcze bardziej. Jeżeli dobrze rozumiem na rynku oferty działają "kto pierwszy ten lepszy", a nie na zasadzie wybierania kupca / sprzedającego? Jeżeli tak, to jest szansa, że surowce przeznaczone na push zos…

• Wersja 7.x - dyskusja

Game Forge i tak nie łapie jednej drobnej rzeczy - wprowadzenie rynku w tej postaci to nie jest cios w graczy, a długofalowo jest to strzelenie sobie samobója. Część graczy do tej pory chętnie wydających pierdyliony złotych na plakietkę "flociarz roku" zauważy, że znacznie łatwiej i taniej można się dorabiać na rynku z użyciem paru(nastu) zaprzyjaźnionych kont. Zapewne w przyszłości Game Forge rozwiąże brawurowo stworzony przez siebie problem np wprowadzając opłaty rynkowe w antymaterii. p2w - p…

• Wersja 7.x - dyskusja

Ja to widzę tak: 1tyfq4kec90j.png

• Wersja 7.x - dyskusja

@Apofis no przecież dokładnie to przyszło na OGame dzisiaj. Link do wersji 7.0 i obok link do tysiąca poprawek w v 7.1 To pokazuje, że oni na 12 godzin przed wprowadzeniem wprowadzają w błąd ludzi. Wolny rynek załatwi ich rykoszetem, ale do tego żeby to zrozumieć GF musiałoby mieć myślenie więcej niż jednowątkowe.Skoro będzie się można dorobić na rynkowym puszu z 10 multi kont, to po co komu antymateria?

• Wersja 7.x - dyskusja

Cytat od Art: „Standardowy przelicznik na rynku to: 2.5:1.5:1 Przelicznik może oscylować w zakresie 30% w górę i w dół od standardowej wartości ” To jest cytat z OFICJALNEJ informacji wysłanej na OGame z wersji 7.0. Czytam również drugie OFICJALNE info z wiadomości OGame. Zadna z pierdyliarda wymienionych zmian nie znosi tego co w cytacie. Moje pozostałe 4 szare komórki nie są w stanie ogarnąć tej informacji wraz z doświadczeniem, że na Ledzie można dalej się wymieniać praktycznie dowolnie 1-1-1…

• Wersja 7.x - dyskusja

A widzieliście kiedyś zmianę w OGame przeprowadzoną bez fakapa? Plan dnia na jutro: 10:30 - wielkie przygotowania, ostatnie testy serwerów 11:00 - uruchamiamy skrypty z aktualizacją 11:01 - Hans? Warum to nie działa? Włączajmy blokadę ataków na 4 godziny, potem na 6 godzin, potem do kolejnego dnia. Co za różnica.

• Wersja 7.x - dyskusja

W tych info o wersji 7.1 jest pierdyliard niepotrzebnych rzeczy, a te potrzebne są czasami pisane językiem tak enigmatycznym, że każdy może sobie zrozumieć jak chce. Wiecie może cokolwiek o tym jak się mają sprawy z handlarzem? Na starych uni zostaje na normalnych zasadach? To by był jeszcze sensowny wentyl bezpieczeństwa, żeby nie być zmuszonym do tej karuzeli śmiechu na rynku.

• Wersja 7.x - dyskusja

Cytat od Apofis: „Cytat od Nonick: „A mnie ciągle zastanawia inna rzecz. Generalnie rynek to wyrażenie zgody na legalny push. Na Ledzie można sprzedać sondy po 2000 kryształu sztuka. Czyli to będzie legalne, ale jak ktoś się wymieni z innym graczem 1000 krychy za 2000 krychy to już będzie push? To by oznaczało podwójne zasady. ” Rynek nie pozwala na taką wymianę tego samego surowca na ten sam. Czyli wymiana się nie odbędzie. ” Ale pozwala zamienić 10 000 metalu na 14 500 deuteru. I to będzie doz…

• Wersja 7.x - dyskusja

A mnie ciągle zastanawia inna rzecz. Generalnie rynek to wyrażenie zgody na legalny push. Na Ledzie można sprzedać sondy po 2000 kryształu sztuka. Czyli to będzie legalne, ale jak ktoś się wymieni z innym graczem 1000 krychy za 2000 krychy to już będzie push? To by oznaczało podwójne zasady.

• To i ja napiszę co myślę Coś się z tą grą stało. I winni są temu zarówno często mający mleko pod nosem GO, pazerne na dudki Gameforge i bezczelni gracze, którzy z zabawy uczynili szansę na dowartościowanie swego nierzadko 120 kilowego ego. Jako ekowy i pokojowy gracz nie wiem czy bardziej mnie bawi to co piszecie, czy to jest bardziej żałosne. Temat pod tematem ta sama śpiewka. Ktoś puszuje, inni grają szeryfów i harcerzy, po czym 4 tematy dalej harcerze i liga obrony sprawiedliwości jest po dru…