Wyniki wyszukiwania

Wyniki wyszukiwania 21-40 z 135.

Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji

• OGame ma tendencję do wymykania się jedynie suchym, matematycznym obliczeniom. Wg tych moich nadal opłaca się 15tka bez satelit z fuzją, ale już nie tak bardzo jak przed zmianami w grze. 8ka stanowi ciekawą alternatywę - zwłaszcza, gdy po dobrej cenie wymienimy naprodukowany metal. Myślę, że przyszłością będą konta z mixem obu opcji (dla zmniejszenia wydatków ($$) oraz lepszej dywersyfikacji surowca) Ale teraz dlaczego OGame wymyka się takim obliczeniom (nawet najbardziej pieczołowicie wykonanym…

• Ja z tych właśnie "marud" no ale i tak chcę pogratulować wszystkim wygranym, przegranym - szczególnie tym, co wytrwali i wzięli udział we wszystkich 24 pytaniach / zadaniach. Wymagało to jednak regularności. Ze swojej strony po początkowym entuzjazmie, odpuściłem po tym jak przeze mnie zablokowano temat na dzień. Liczyłem na coś nieco innego i inną formę zabawy i że będzie to konkurs miłośników OGame, skończyło się tak, że stał się to konkurs miłośników forum i teamu Ale sama idea jak najbardzie…

• Ten event zostanie z nami już na stałe?

• Cytat od ^BrzydaI^: „Tylko trzeba zwrocic uwage ze jest 16 badan i nigdzie nie jest powiedziane ze w kazdym evencie bedziec 1 lvl badan bo to by sprawilo ze badanie za surke bylo by bezsensowne ” Nawet gdyby w każdym evencie było +1 jakieś badanie, to tym bardziej robienie badań za surowce byłoby jeszcze bardziej sensowne. Jak zbadasz coś samodzielnie za 20 mln to dostaniesz 40 mln, a jak zbadasz za 40, to dostaniesz 80. Więc paradoksalnie wprowadzenie tego na stałe spowoduje, że ludzie rzucą si…

• System zdarzeń losowych

Nonick - - Gra

No więc naszła mnie taka wizja uatrakcyjnienia gry. Każdego dnia mogłyby się pojawiać zdarzenia losowe w galaktykach obejmujące losowe X układów (zależnie od zdarzenia jeden, kilka lub kilkanaśćie). Przykładowe zdarzenia i efekty przez nie wywołane: NEGATYWNE: - Deszcz meteorytów (zniszczenie np. 1% satelit, pełzaczy albo działek w obronie) - Bliski przelot supermasywnej gwiazdy zaburza orbity i powoduje kataklizmy na planetach (zmniejszenie produkcji o 20% na 24h) - wyładowania słoneczne powodu…

• Strasznie dziwią mnie te dylematy odnośnie tego, która taktyka gry jest bardziej prawilna, albo na co można wydawać swoje pieniądze, a na co nie. Ogólnie rzecz biorąc nie ma prawd objawionych w dziedzinie gry, która polega na klikaniu obrazków, żeby mieć więcej obrazków (i cyferek). Pewne dylematy pozostaną w grze nierozwiązywalne, a gra ma też pewien zakres losowości (ja np rozwinąłem sobie msbn na 13 level i dostałem... 14 level). Ten ostatni poziom nawet nie rzutuje na badania bo mam za mało …

• No ja już podziękowałem za "zabawę" mimo kompletu punktów, ale życzę wszystkim pozostałym w grze powodzenia. Adminom życzę mniej przewrażliwienia i bezkrytycznego spojrzenia na siebie. Przypomnieliście mi dlaczego długimi miesiącami nie zaglądałem na forum.

• Wersja 7.x - dyskusja

Nonick - - Porozmawiajmy o OGame

Czyli zabrali najlepszego buga jakiego ta gra miała. Można było posłać 8 ekspedycji klikając enter jak dzięcioł w klawiaturę, praktycznie na raz

• Cytat od kasai: „iejsce na dyskusje dotyczące konkursu, pytań, rozwiązań ” Cytat od TaurekGary: „Regulamin jest źle ustalony. Chyba Ruda na kolanie go robiła ” Wszystko w normie. Nawet regulamin tego wątku dopuszcza gadanie o pytaniach, ale jak któryś mod uzna, ze nie - to nie biggrin.png I tak samo jest z pytaniami. W 4 dniu społeczność pomogła wyłapać błąd i była zmiana pytania, w 9 dniu jest kasowanie postów i obraza majestatu za stwierdzenie, że nie jest jednoznaczne.

• Wersja 7.x - dyskusja

Nonick - - Porozmawiajmy o OGame

Czy jakaś poprawka do gry wjechała? Przestał mi działać klawisz TAB w Wyślij flotę i teraz na poszczególne statki muszę kliknąć najpierw myszką w pole.

• Gdyby nie to "czepialstwo" użytkowników, to byście nie zauważyli dziury w pytaniu już w 4 dniu, więc zamiast się nadymać, to warto spojrzeć 2-3 razy na to co ludzie piszą i pozwolić im na odrobinę krytyki. Wyczuwam wśród Was pewien rodzaj przewrażliwienia. Zgadzam się z adminami - jedna odpowiedź powinna być w poście i wszystkie pozostałe nie powinny być akceptowane. Zgadzam się z użytkownikami - pytanie pozostaje lekko niedopowiedziane. Da się to pogodzić. Wy formułujcie pytania jeszcze precyzy…

• OKA: Dzień 9

Nonick - - Pytania

1234

• Przecież po to jest wątek OKA - dyskusje, żeby prowadzić dyskusje o OKA. Nikt nie prosi o podanie odpowiedzi. Spytałem czy jest to znajdowalne i do sprawdzenia czy trzeba być kumplem Adminów lub się z nimi znać. Takie rozmowy już były odnośnie innych pytań, więc rozumiem, że nie podoba się ukryta między wierszami krytyka, a nie sam fakt dyskusji o pytaniu. Po prostu jak zabawa ma być zabawą to nie powinno być tak, że na 24 pytania będą takie 2-3, na które odpowiedź dostaną tylko znajomi znajomyc…

• OKA: Dzień 8

Nonick - - Pytania

Sirius

• Cytując samego siebie sprzed 5-6 dni chciałbym spytać społeczność czy odpowiedź na to pytanie jest znajdowalna i weryfikowalna? Udało się Wam gdziekolwiek pewne i sprawdzone info wykopać? Cytat od Nonick: „Zabawa jest naprawdę fajna. Mam jednak pewne pytanie / sugestię. Nie będzie w dalszej części pytań w stylu "czy członek teamu X woli sernik czy makowiec?" chodzi o to, żeby na koniec się nie okazało, że tylko "swoi" mogą wygrać. ”

• OKA: Dzień 7

Nonick - - Pytania

Pancernik

• OKA: Dzień 6

Nonick - - Pytania

1091 sztuk

• Wszystko fajnie, tylko gdzie ten dok do zdobycia jest? Bo u mnie w nagrodach go nie ma.

• OKA: Dzień 5

Nonick - - Pytania

imgur.com/a/GQkyPoU Coś tu nie działa z obrazem w treści postu, zostawiam link. * pomysł to nawet był, ale umiejętności graficzne szybko go zweryfikowały

• Nie lubię teorii spiskowych, ale 3 dzień z rzędu dostaję zadanie wykonania badania oraz budowy laboratorium - skończenie mojego aktualnego badania kosztuje 90 000 anty.