Wyniki wyszukiwania

Wyniki wyszukiwania 141-160 z 232.

Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji

• Przepraszam, że tak to ująłem. Nie miałem na celu kogokolwiek urazić Oczywiście po to są tworzone tego typu serwery, żeby nie było sztampy w stylach gry. Jeśli grasz na tym uni, musisz mieć jaja. Chodziło mi o puszczenie oczka dla wszystkich leniwych górników, którym nie chce się gorączkowo wszystkiego codziennie kontrolować - zwłaszcza tych, którzy logują się nawet raz na tydzień Mam nadzieję, że wszystko gra. Dla dobitnego rozładowania poproszę Cię o uchylenie rąbka tajemnicy. Powiedz proszę -…

• Cytat od new_mateuszgg: „jak beda bunkry to se nie pofarmi ” Możesz proszę zatroszczyć się trochę o interpunkcję, składnię zdaniową, czy po prostu o ułatwienie interpretacji? Byłbym wdzięczny też za uzasadnienie wypowiedzi, ponad zdawkowe argumentacje Cytat od Vertigo77: „Jak górnik jest aktywny, to gra flotą i nie jest górnikiem ” Zgadzam się. Rozdzielanie stylów gry tylko na eko/flotę pomija fakt, że można robić sporo rzeczy inaczej i też mieć frajdę z gry I podzielam zdanie, że żaden szanując…

• Mam deja vu Chyba napisałeś niemal identyczny post w innym temacie Cytat od EBOLA: „Dlatego nie podoba mi się że część badań jest bezsensu budowa i nic nie daje. ” Tak, zwłaszcza laserowa, której intratność zamyka się na dwunastym poziomie. (Ukryta treść) Poza tym od niedawna tylko grawitony kończą sens na 1. lvl.

• Odgrzewany kotlet- technologia laserowa

Hermes - - Gra

Cytat od Puck: „kod gry jest zbyt skomplikowany i najprostszym rozwiązaniem było by napisanie go od nowa ” Otóż to. Gra idzie w update'y. Myślę, że GF wcale się nie lenią. Okresowo dzieją się ciekawe rzeczy. Mamy ciekawą, idącą z duchem czasu szatę graficzną (przepiękne grafiki), mistyczne opisy reliów gry. Czasem przychodzą przełomowe zmiany, jak nie tak dawne zakrzywienia, czy jeszcze świeższe relokacje na skrajne pozycje układów. Jednak rzeczywiście merytoryka w badaniach jest trochę zrobiona…

• Stary wyjadacz

Hermes - - Porozmawiajmy o OGame

Mają często promocje. Na różne takie tam... Wróć

• Dowcipy

Hermes - - Humor

Ostatni post dwa lata temu Show must go on... Jeden z moich pięciu ulubionych dowcipów ever. Umarł papież. U wrót nieba pyta go św. Piotr: - Ktoś ty? - Ja?! Papież. - Kto? - No... Biskup Rzymu. - Byłem w Rzymie, ale nie kojarzę żadnego biskupa. - No, namiestnik pański na Ziemi. - Że, co? - Następca Jezusa. - To on ma następcę? Nic mi o tym nie wiadomo. - Jestem głową Kościoła katolickiego! - A co to jest ten Kościół? Dobra... Poczekaj tu, papież ja zagadam Boga. (tup, tup, tup) Piotr wszedł do p…

• Tak, ale w tej sytuacji też nie ma nic za darmo i generalnie proces tworzenia muskularnego eko to wiele miesięcy. Eko jest jak drzewko bonsai. Dla mnie przejście z farmienia na wyłącznie zwózkę jest płynnym procesem. Jeśli wszystko dobrze pójdzie, najdalej za dwa lata będę mógł zaglądać raz na tydzień i mieć zadowalający przyrost z własnych planet. 20kk wymaga naprawdę dużo czasu. Chyba ostro zeszliśmy z tematu (ja sam ze swojej strony cały wyczerpałem).

• Odgrzewany kotlet- technologia laserowa

Hermes - - Gra

Uważam że podnoszenie energii dla Ss ma sens, ale z przelicznikiem profitu podobnym do t. plazmowej. To znaczy, na zimne planety większy profit, na umiarkowane średni, a na gorące niski. Kwestia merytoryczna - nie podoba mi się, że technologia nadprzestrzenna dostała ten update. Prędzej pasowałoby to do rozwoju poziomów stoczni (z uwzględnieniem dalej idących jej reform), albo nowego rodzaju badania. Swoją drogą masz rację, że między technologią laserową i bojową panuje pewna nieścisłość. Ja koc…

• Mówimy oczywiście o czasie lotu floty, a nie tym poświęconym na klikanie, prawda? Btw. Nie mogę się doczekać aż AGO wejdzie w cień AGR i po prostu zostanie zapomniane Edit: Zapomniałem o ważnej kwestii. Kiedyś zastanawiałem się nad wydajnością z farm i kolonii. Wiadomo, że farmy dają więcej niż kolonie - zwłaszcza na wysokich speedach eko i floty. Ale co jeśli znudzi się nam puszczanie przez pięć lat po 20 slotów 2-3 razy dziennie? Załóżmy że mamy 12 planet, te 20 slotów i eko nieco niżej niż to…

• acsciap.png

• Swego czasu klikałem po 600 raportów szpiegowskich dziennie, żeby wydobyć z nich 10% nadających się na fatygę, która kosztowała kolejne 120 kliknięć. Łącznie ~1300 kliknięć żeby wyciągnąć około 200kk surki, łącznie z moimi koloniami. To była gehenna...

• [ciach] Gwoli sprostowania (tu zwracam się do koleżanki) mojej ostatniej wypowiedzi na ten temat, - na mnie ten update szału wielkiego nadal nie robi. Niemniej jednak wygłupiłem się z kompletnym zbagatelizowaniem sprawy, bo nawet przy moim stylu gry, nawet drobny procent oszczędności, to wiele dni rutynowych zwózek i farmienia. Ale mnie na straty stać, z wygody i lenistwa i braku parcia na top1. Nota bene, na forum origin powstała propozycja powstania statku o pojemności rzędu 100k surki. Dla mn…

• Da się, oj da Edit: Nie będę skąpy i uchylę rąbka tajemnicy. Zawsze możesz skorzystać z linka skrótu "atakuj" ze skryptu wiadomości

• Kilka faktów, które wyjaśnią sprawę: - Info o aktualizacji pojawiło się pod koniec minionego tygodnia - Poprawki skryptów tej aktualizacji na pewno są złożonym procesem, bo nie dotyczą wyłącznie Mt i Dt, no i w AGR masz szerszy wachlarz procentu naddatku wysyłanych statków przy misji ataku - AntiGame wspierane jest przez donacje, więc wypada cierpliwie poczekać na ewentualny update, albo pokombinować na własną rękę rozwiązaniem problemu (co sam uczyniłem jeszcze przed tą sytuacją) Edit: Cytat od…

• To jest dobry argument, naprawdę. I ja się pod tym podpisuję obiema ręcami! Ale co robisz z tą flotą jak masz ponad 10 takich 47-mych poziomów do podciągnięcia? (btw. 47 ...łał! :D). Mnie aż tak nie chce się grać w ogeja żeby robić takie rzeczy. No chyba że komuś się chce i umie takie coś zaplanować. Dla mnie jednak prościej jest zezłomować Wr moją metodą, użyć kilka detroidów, przesunąć trochę surku po uni i te detki zezłomować. Leń zwykły jestem i gadam żeby gadać

• Cytat od ciap: „Zawsze miałam Cie za lubiącego cyferki ” Bardzo je lubię (choć na pewno nie tak jak Ty) i dlatego nie wchodzę w interesy z graczami na serwerach, gdy chodzi o wyższe poziomy inwestycji. Ja po prostu lubię transportować "szybko" to co wymaga sporo większej ładowności, niż trzeba na ogół przy zwózkach (tysiące procent więcej). Nie zwracając uwagi topki na to co mam na swoich planetach - w takich chwilach, w których oni sobie smacznie śpią. 32% ma sens jeśli nie zwozi się tego na pa…

• Dla ekowca transport - nawet przy fleet x1, przy 9. galach, bez zakrzywień to nic. Kilkadziesiąt procent ładowności to też nic... Ale kilkaset, czy kilka tysięcy - to już coś. I to bez względu na parametry uni. Bzdury we flocie. Ale to jest moje własne zdanie. Mieli robić coś z profitem za wyższe poziomy grawitonów i też dupa wyszła. Bla, bla, bla

• Cytat od ciap: „czemu mi wysyła ciągle połowę postu!!! ” I tak nie poruchasz - mówili :rotfl: Ja podtrzymam zdanie. Na dłuższą metę masz rację, ale dla "nowoserwerowców" to jest dupa a nie nius W ekonomii wiele rzeczy jest wydajne dopiero po dłuższym graniu.

• Edit. Nie rozumiem tej tabeli... Co za co muszę dać?

• stresS - galeria

Hermes - - Oceń mnie

Pieprzyć to. Z własnego doświadczenia wiem, że jeśli artysta z osiągnięciami mówi artyście w ciemno że jest artystą, to jest artystą. Rób to. Nie mam się do czegokolwiek przypieprzać. Nota bene... Koleś z mojego avatara to ja. Zero grosza za tą akcję dostałem. Rób progress na sucho i bombę na mokro. Masz kibica