Wyniki wyszukiwania

Wyniki wyszukiwania 141-160 z 698.

Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji

• Czym farmić idlaków?

wampek - - Zadawanie pytań

Moja odpowiedź jest prosta... w ogóle nie farmić. Więcej wówczas dla mnie

• Może jestem jakiś dziwny, ale jak dla mnie to się go czepiasz Buleon, bo ja osobiście zrozumiałem go dokładnie tak jak on pisze... a o Teamie każdy sam już sobie dawno wyrobił zdanie. Laików sugerujących się czyimś postem w tym temacie jest tu już raczej mało.

• Wersja 7.x - dyskusja

wampek - - Porozmawiajmy o OGame

Proponuję w ogóle założyć osobny wątek na przechwałki typu kto ile wydał na anty... przynajmniej pozostałe tematy będą wolne od tego spamu

• Wersja 7.x - dyskusja

Cytat od Damaon: „że granie z anty nie wymaga skilla ” Wymaga i to wcale niemałego... ciężko tak przeprowadzić cały proces, by rodzice nie zauważyli braku karty w portfelu oraz ubytków na koncie

• Wersja 7.x - dyskusja

Cytat od Damaon: „Narypałem 60 pakietów deksu za 6.120k anty (bez -15% 7,2kk), póki za 120k. A smoczyca napisała "od 26 października zmianie uległy ceny paczek zasobów". Uh, uh, trochę obsrałem zbroję czytając to, bo po gwiazdce chciałem kupić 43 pakiety po 102k. Także tego - spieszcie się kochać anty, tak szybko odchodzi ” Pozostaje pozazdrościć skilla...

• Wersja 7.x - dyskusja

Cytat od cokolwiek: „Ale spokojnie, za rok wejdzie jakiś kolejny update ” Myślę, że nie będziemy musieli tyle czekać na nowy festiwal błędów...w końcu fuzja niedługo

• Wersja 7.x - dyskusja

Zmiany może będą... można nawet policzyć sobie kiedy. Zakładając, że kolejny balans klas nie jest już taki pilny jak ten ostatni, gdzie odkrywcy kosili praktycznie nieograniczony zysk, więc powiedzmy zajmie im jakieś x2 tyle czasu co pierwszy...hmm

• Przy czasach dłuższych niż 1h wykończą Cię opóźnienia powrotów.

• Cytat od KissOfTheDragoon: „poza tym w kodzie gry jest ustawione ze jak gra wykryje exp militarny z automatu ma sie zwiekszyc szansa na dziurke. wiec po co chcesz ryzykowac? wysylaj cywilne i ciesz sie spokojem. resze dofarm na idlakach i 1-1.5b dziennie ci wpadnie ” Jakieś potwierdzenie, czy tak luźno rzucasz teoriami?

• Wersja 7.x - dyskusja

Cytat od cokolwiek: „I dlatego na więcej niż 1h warto puszczać tylko i wyłącznie jako nocny fs (a i to - na 40-50% czasu lotu + 4-5h - co w sumie da 7-8h). Puszczanie w dzien na dłużej niż 1h jest bez sensu - nagrody niewiele lepsze (średnio). ” No nie do końca się zgodzę... co prawda szansa na event większy, ale trzeba pamiętać, że wraz z czasem ekspedycji skalują się również opóźnienia. Po tym jak połowę slotów na ekspy miałem z głowy na cały dzień darowałem sobie takie zabawy.

• Itemy wydobycia

Cytat od Muniek: „Uzupełnienie magazynów to twór który nie ma nic wspólnego z ekwipunkiem ” Jak wejdziesz do sklepu to zauważysz tam dwie opcje: "kup" oraz "kup i aktywuj"... jaka jest według Ciebie różnica między tymi dwoma przyciskami? Dodatkowo w ramach ciekawostki dodam, że u mnie, jako że obecnie przebywam na urlopie dostępna jest tylko pierwsza z tych opcji... po wybraniu drugiej wyskakuje komunikat, że jako że konto objęte jest urlopem aktywacja przedmiotu nie jest możliwa.

• Itemy wydobycia

Cytat od Muniek: „Ponownie - to nie jestem item. Item czyli przedmiot to np booster eko, stoczni, badan. Uzupełnienie surowców nie moze byc przedmiotem bo uzupełnia magazyny od razu. Dodatkowo trzeba rozróżniać to co mozna składowac w ekwipunku i to co nie mozna. ” Są dwie opcje Muniek... albo doładowujesz surowce w ilości dziennego wydobycia poprzez zakładkę "Handlarz", albo robisz to poprzez specjalny przedmiot, który zadziała w momencie aktywacji. Plus takiego rozwiązania jest taki, że przedm…

• Wersja 7.x - dyskusja

Cytat od cokolwiek: „Przecież już sa. Nie widziałeś? Widzisz @Ruda, tworzysz tematy specjalnie, a tu nawet nie szanują twojej pracy ” No w momencie jak te tematy założyła, to tak jakby przestały być już potrzebne

• Starcie to jest dowodem na to, że cierpliwość i konsekwencja się opłaca... dobrze chociaż, że atakujący za późno zdecydował się na lot na sondy, więc będzie czym farmić dla odrobienia strat. Gratulacje

• Niektórym zmieniał się skład budynków na planetach... ja np dostałem ekstra kopalnie kryształu. Miałem szczęście bo nie zawsze zmiany były na plus Do tego wszystkim idlakom załączono urlop... chwile zeszło zanim to naprawili.

• Cytat od cokolwiek: „Wtedy przy 400-500 lotach ciągle masz 1 czarną dziurę ” A czasem zmniejszenie szansy na piratów nie zwiększy szansy na czarną dziurę? W końcu jak jeden event traci, to inne zyskują.

• Farmy po fuzjach

Jeśli usuną idlaki to już nie za bardzo będzie co robić w tej grze oprócz zsyłania surki oraz pilnowania ekspedycji... żadnej realnej rywalizacji, o idlaka to przynajmniej można powalczyć z sąsiadem.

• Wersja 7.x - dyskusja

Ja zastanawiam się nad przejściem z odkrywcy na zbieracza mimo że jestem w stanie odpowiedni czas wygospodarować... po prostu znudziło już mi się to ciągłe klikanie ekspów.

• Wersja 7.x - dyskusja

Cytat od Kuciapa+: „czasu nima za wiele ” Aby zarobić na ekspedycjach, trzeba je regularnie wysyłać... nie poślesz statków = jesteś do tyłu w stosunku do zbieracza. Więc jeśli nie masz zamiaru wchodzić na konto co dwie godziny to może lepiej pozostań na zbieraczu.

• Wersja 7.x - dyskusja

Wysyłając z jakieś 5 fal x 7 slotów uzbierasz średnio ponad 100kk surowca + statki