Wyniki wyszukiwania

Wyniki wyszukiwania 641-660 z 698.

Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji

• Cytat od KissOfTheDragoon: „jak chcecie sie z poczatkowej fazie utrzymac tylko z expa to jeszcze bardziej powodzenia:) ” Nigdzie nie napisał, że konto rozwijać będzie tylko w oparciu o expa

• Cytat od KissOfTheDragoon: „Cytat od Das140: „@KissOfTheDragoon, Dziękuję za odpowiedź Tak jak powiedział @Mirmir. U odkrywcy chodzi głównie o ekpedycje. Żeby móc wysłać ekspa, trzeba nam może 2-3 dni. W tym czasie, owszem, górnik zdobędzie całkiem sporą przewagę, ale później... 1 MT-ek/LM, jak trafi na event ze znajdowaniem floty, to może dać nam od 28k do 40k surowców w postaci floty, a sam MT-ek kosztuje zaledwie 4k. Zatem zwrot jest na poziomie paruset procent. Zważmy, że przy pierwszym pozi…

• Wersja 7.x - dyskusja

wampek - - Porozmawiajmy o OGame

Cytat od KissOfTheDragoon: „Cytat od wampek: „Otóż nie uwzględniają one wielkości planety oraz faktu że fuzyjna oraz zasilające je ekstraktory zajmują na niej miejsce. ” - kazdy rozsadny gracz, nawet flociarz, w moim logicznym odczuciu stara sie skolonizowac jak najwieksza planete, mimo ze tak naprawde moze jej wcale tak wielkiej nie potrzebowac- chyba ze sie myle. wiec majac np planete 230+ masz spoooro miejsca na rozbudowe. do tego dolicz jeszcze terre:) nie jestes tego w stanie zagospodarowac…

• Wersja 7.x - dyskusja

Cytat od foxopi: „Cytat od wampek: „Cytat od foxopi: „Cytat od wampek: „Pomijając kwestie antymaterii przy przenosinach na 15, to tak jakbyś nie brał pod uwagę faktu, że do tej nocnej lepiej płatnej roboty trzeba dojeżdżać 200km, a na ranną zmianę 20km... ” Totalnie nie rozumiesz co Starrk pisze. Wciąż praca, do której dojeżdżasz 200km jest LEPSZA. Napisał Ci, że nie interesuje go czy ktoś wydaje anty, bo to nie ma znaczenia. 15-stka jest po prostu LEPSZA. Czy będziesz na to zbierał 1 dzień czy …

• Wersja 7.x - dyskusja

Cytat od foxopi: „Cytat od wampek: „Pomijając kwestie antymaterii przy przenosinach na 15, to tak jakbyś nie brał pod uwagę faktu, że do tej nocnej lepiej płatnej roboty trzeba dojeżdżać 200km, a na ranną zmianę 20km... ” Totalnie nie rozumiesz co Starrk pisze. Wciąż praca, do której dojeżdżasz 200km jest LEPSZA. Napisał Ci, że nie interesuje go czy ktoś wydaje anty, bo to nie ma znaczenia. 15-stka jest po prostu LEPSZA. Czy będziesz na to zbierał 1 dzień czy 1000 dni to i tak będzie LEPSZA. A t…

• Wersja 7.x - dyskusja

Cytat od Starrk: „@hajiti Czy ja pisałem cokolwiek na temat płatności? Nie. Nie obchodzi mnie to, czy ktoś kupuje anty, zbiera ją na iwentach, czy też gra całkowicie bez niej. Nie obchodzi mnie to, bo jest to całkowicie obojętne dla kwestii "15tka jest lepsza od innych pozycji". I dlaczego uważasz, że moje porównanie do pracy dziennej lub nocnej jest nietrafione? Bo póki co to Ty wyjechałeś z argumentem spoza tej dyskusji ” Pomijając kwestie antymaterii przy przenosinach na 15, to tak jakbyś nie…

• Wersja 7.x - dyskusja

@ciap obrona podobnie jak satelity ograniczone są przez wielkość eko (istnieje granica)... przy fuzyjnej nadal tej granicy nie ma (funkcja dążąca do nieskończoności).

• Wersja 7.x - dyskusja

A co do wyliczeń Ciap... choć rozumiem podejście to pod względem czysto matematycznym satelity zawsze będą korzystniejsze od fuzyjnej z prostego powodu. Ich przyrost ogranicza tylko funkcja stała o pochodnej całkowitej(w końcu zależy ona tylko od aktualnego stanu eko)... natomiast koszty fuzyjnej liczyć już należy z funkcji dążącej do nieskończoności (dochodzi zmienna czasu). Taka funkcja zawsze jest większa od stałej... podstawy matematyki i informatyki, tyle teorii. W praktyce wszystko zależy …

• Wersja 7.x - dyskusja

@KissOfTheDragoon to ja jestem ciekaw jak udało się Tobie wstawić tą energetyczną, która to miała się badać dwa tygodnie... a pisałeś o tym wczoraj, lub przedwczoraj

• Wersja 7.x - dyskusja

Cytat od KissOfTheDragoon: „@wampek chodzby nawet to: - uprzedzila mnie ciap z obliczeniami ale jak widac nie sa to az takie miliardy jakie podal Krzys - nie wyrzacasz tej surki odrazu na hura tylko stopniowo po jednej planecie rozwijasz, a idac tym sposobem po zrobieniu pierwszej zaczyna ci sie liczyc amortyzacja z lazikow. im wiecej planet zrobisz tym bardziej powiekszasz amortyzacje i z czasem laziki sie zwracaj wiec mozna powiedziec ze nie odczuwasz tych kosztow az tak bardzo ” Tak z ciekawo…

• Wersja 7.x - dyskusja

Cytat od KissOfTheDragoon: „Cytat od KrzysDRJ: „Po wprowadzeniu wersji 7.0. przy grze eko będzie bardzo ważna strategia... Ja przeniosłem ostatnio planety na 15 i na obecna chwile uważam, że to był błąd... Mniejsza o czas jaki straciłem na zrobienie fuzyjnej i energetycznej... w tej chwili mam eko 10 x 35/29/31... Wszystkie planety na 15 pozycji... Do ogrzania tego mam fuzyjna na 19 oraz energetyczną 17... Porównując wydobycie deuteru przy moim eko po zmianie planet na 15 pozycje moje wydobycie …

• Wersja 7.x - dyskusja

Skoro na ciepłych się średnio opłaca, a na zimne pozycje planetę trzeba przenieść jeśli myśli się o rozsądnej ilości pól do zabudowy, to wychodzi na to że na wariant z fuzyjną spojrzą głównie osoby wydające na tą grę konkretną kasę.

• Cytat od Sobieski: „Cytat od Elkanen: „Cytat od sta111siu: „co do fuzyjnej to też nie byłem przekonany ale całkiem neidawno przekonali mnie sojusznicy na Europie i opłaca się tak grać co zresztą widać na uniach wśród graczy ekowych przenoszących planety na poz15 ” Pisalem to juz wczesniej, podawalem screeny ale widze, ze czytacie wyrywkowo, co pasuje. Fuzyjka oplacalna jest i moze byc bez satek na cieplych planetach na tych 15 pozycjach gdzie masz mala temperature na minusie. Jesli sie przeniesi…

• Zwolennicy farmienia powinny wziąć pod uwagę również fakt, że pojawienie się pełzaczy podniesie średni poziom obrony na planetach na uniwersach więc by osiągnąć zysk potrzebna będzie większa flota (a i straty będą większe)

• Totalnie nie rozumiem tej gównoburzy... wiadomo, że takie spory rozstrzygają ludzie, ponieważ potrafią oni podejść abstrakcyjnie oraz niestandardowo do tematu i uwzględnić nadzwyczajne okoliczności. Jeśli ktoś też chcę mieć taką "władzę" to niech się po prostu zgłosi do teamu, gdzie tu problem? Regulamin to tylko kilka stron a4... wiadomo, że ludzie którzy go układali nie byli w stanie przewidzieć wszystkich sytuacji, które mogą wystąpić w grze. Jeśli przebiegnę na czerwonym świetle przez pustą …

• Wersja 7.x - dyskusja

Cytat od Elkanen: „Posty znowu szybciej kasowane niz napisane. Zatem pytanie ogolne, W TEMACIE. Myslicie, ze nadchodzace zmiany wplyna na gre pozytywnie czy negatywnie? ” Raczej pozytywnie... większe eko to więcej surowców, więcej surowców to możliwość postawienia szybciej kolejnego budynku. Zawsze fajniej się logować z myślą, że można zrobić na koncie coś więcej niż tylko przeprowadzić kolejną zsyłkę surowców, lub przefarmić te same planety

• Wersja 7.x - dyskusja

Cytat od KissOfTheDragoon: „zalezy jak na to patrzec. ten kto nie chce wydawac kasy na anty bedzie wolal gotowe zwiekszone wydobycie bez przemiany dexu w reszte surki, a jednak zapotrzebowanie energetyczne bedzie naprawde wysokie. mozesz oczywiscie zyc na 15 pozycji ale jak zamierzasz wyrobic z energia? w najlepszym przypadku z satelity dostaniesz 5pkt energii. co fuzyjna postawisz bo dex bedze ci sie zgadzac? pamietaj ze do fuzyjnej trzeba jeszcze zainwestowac energetyczna a to spory koszt dexu…

• Wersja 7.x - dyskusja

Czytałem cały wątek... jednakże nadal utrzymuję swoją tezę, ponieważ w przeciwnym razie byś wiedział po co "innym" tyle pól

• Wersja 7.x - dyskusja

KissOfTheDragon... Widać, że nie grałeś nigdy dłużej niż rok na jednym koncie

• Wersja 7.x - dyskusja

Cytat od Bearded: „Cytat od Chris Matters: „Czy tylko ja odnoszę wrażenie że chwilę po wprowadzeniu zmian będzie rebalancing (czyt. nerf) bez możliwości ponownego wyboru klasy? ” Odnoszę wrażenie, że tak - tylko Ty 500k AM za zmianę klasy to dla graczy PTW gratka, na równi z relokacją kilkunastu pozycji na 15-ki, powiększone o 15 pól, etc. W skrócie - PG. Tak, jestem kawalerem ” Jemu raczej chodziło o to, że zabraknie możliwości darmowej zmiany klasy z okazji przebudowy bonusów... i w sumie mam …