Wyniki wyszukiwania
Wyniki wyszukiwania 601-620 z 698.
Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji
-
Cytat od memento-mori: „Witam, czy przy obecnych zmianach dla ekonomów opłacalne jest przenosić planety na 15sta pozycje, jak i tak bedzie trzeba z niej uciekać przy wprowadzeniu na kazdym srwerze pelzaczy ? Rozumiem, że 50 pełzaczy to 1 % czyli potrzebujemy 2 500 pełzaczy żeby osiągnąć dane 50% boostu wydobycia, 2 500 pełzaczy to całe 125tys energii potrzebnej, za wuja nie do ogarnięcia na 15stej pozycji. ” No jak deuter straci na wartości to jedyne co warto będzie z nim zrobić to ulokować w fu…
-
Równowaga klas
Postboard.en.ogame.gameforge.com/i…-pts-update-v7-1-0-beta5/
-
Cytat od Das140: „Cytat od wampek: „Myślę, że nie ma co tak daleko uciekać w przyszłość, bo do tego czasu tą grę po prostu zamkną. ” Nie zrozumiałeś, dzięki update-owi, @ciap dostanie takiego buff-a od ręki, jakby rozwijała swoje konto przez kolejne 5 lat. @Apofis na testowym eko jest x4 ” Jestem świadomy faktu, że osoby posiadające już odpowiednie eco dostaną bonus od ręki, ale wyliczenia typu "ile lat" które dotyczą graczy słabiej rozwiniętych są już trochę raczej na wyrost, bo jeśli nie kwest…
-
Cytat od ciap: „Cytat od Das140: „Tak się spytam, @ciap, już chyba coś podobnego podawałaś, ale ile by zajęło Ci czasu, aby powiększyć swoje wydobycie o 25%? ” Podawałam dla 30% 25% trochę szybciej bo niecałe 2,6 roku. 30% to 3,5. 25% z klasy eko + 20% z pełzacza = 5 lat. Zaporowy czas. ” Myślę, że nie ma co tak daleko uciekać w przyszłość, bo do tego czasu tą grę po prostu zamkną.
-
Cytat od Elkanen: „Cytat od wampek: „pełzacz to zwykły substytut plazmowej ” I zamiast inwestowac wlasnie w plazmowa to wola pelzacza. Bo taniej, bo szybciej. Ale czy droga na skroty zawsze jest ta wlasciwa droga? ” Myślę, że dałoby się ustalić taki nowy przelicznik plazmowej, że dla zdecydowanej większości kont wzrost wyniósłby dokładnie tyle samo co te pełzacze... większość ludzi jednak inwestuje w to badanie wraz z rozwojem.
-
Cytat od Muniek: „Cytat od wampek: „Cytat od Muniek: „Cytat od wampek: „No fajnie że Ty masz ileś tam więcej... ale nie tylko ty grasz. Wyciągaj średnią w swoich obliczeniach. A poco ta cała dyskusja? Jak napisałem wyżej nie widzę powodów by wprowadzać niepotrzebny statek, którego właściwości można zastąpić prostą modyfikacją badania... po co komu taka farsa? A co do tych "parę stateczków", to nie rozumiem o czym teraz mówisz... Co do mojej wizji na temat tej jednostki. To jak napisałem wcześnie…
-
Cytat od Muniek: „Cytat od wampek: „No fajnie że Ty masz ileś tam więcej... ale nie tylko ty grasz. Wyciągaj średnią w swoich obliczeniach. A poco ta cała dyskusja? Jak napisałem wyżej nie widzę powodów by wprowadzać niepotrzebny statek, którego właściwości można zastąpić prostą modyfikacją badania... po co komu taka farsa? A co do tych "parę stateczków", to nie rozumiem o czym teraz mówisz... Co do mojej wizji na temat tej jednostki. To jak napisałem wcześniej. Większy bonus za większe ryzyko. …
-
No fajnie że Ty masz ileś tam więcej... ale nie tylko ty grasz. Wyciągaj średnią w swoich obliczeniach. A poco ta cała dyskusja? Jak napisałem wyżej nie widzę powodów by wprowadzać niepotrzebny statek, którego właściwości można zastąpić prostą modyfikacją badania... po co komu taka farsa? A co do tych "parę stateczków", to nie rozumiem o czym teraz mówisz... Co do mojej wizji na temat tej jednostki. To jak napisałem wcześniej. Większy bonus za większe ryzyko. Edit: Widzę że zmieniłaś "parę state…
-
Cytat od Muniek: „Cytat od wampek: „@Muniek zrozum proszę... nam nie chodzi (a przynajmniej mnie) o dobicie do konkretnego poziomu, ale głównie o to, że naszym zdaniem ten bonus jest po prostu za niski i nie przyniesie realnej zmiany... równie dobrze mogłoby go nie być. Masz swoje zdanie, rozumiemy je, ale nie zmienimy naszego bo masz inny punkt widzenia. Zwłaszcza, że nie zauważyłem byś podał jakieś konkretne argumenty przemawiające za swoją wersją. ” To mogę zrozumieć że ktoś ma swoje zdanie.N…
-
No moje konto ma ponad dwa lata, choć nie wiem ile w tym było rzeczywistej gry bo dość dużo na urlopie przesiedziałem i również posiadam poziomy kopalni na poziomie 111-113 w zależności od planety. Po takim czasie gry zasługuję na zaledwie 16-17% bonusu? Jak w ogóle do tych wyliczeń ma się wykres ciap, bo coś mi tutaj nie pasuje. Wychodzi na to że 50% w ogóle nie jest możliwe.
-
Cytat od Muniek: „Cytat od wampek: „Zmiany powinny motywować... obecne rozwiązanie tylko demotywuje, bo daje początkującym graczom poczucie odseparowania od dłużej grających nie tylko ze względu na samo eco, ale też bonus promujący rozwinięte konta (dlatego nie dziwi mnie, że obecnego pomysłu bronią głównie osoby takowe posiadające) ” Dają aktualke, nowe bonusy dla każdej klasy. Kogoś dziwi że więcej na dzień dobry będzie miał z tego ktos kto gra 1 - 10 lat niż ktoś kto założył konto w piątek ? …
-
Mnie również obecnie proponowane rozwiązanie nie satysfakcjonuje do de facto mało ono zmienia w grze... równie dobrze można by zwiększyć ogólną prędkość eco, lub wpływ technologii plazmowej... lepszym rozwiązaniem byłoby to wspomniane przez Apofisa... większy i szybszy bonus w zamian za większe ryzyko. To by mogło by znacząco urozmaicić rozrywkę.