Wyniki wyszukiwania
Wyniki wyszukiwania 581-600 z 698.
Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji
-
Cytat od Das140: „Cytat od NoMoreAngel: „Dear community, all other communities will get Version 7.1 tomorrow, the 13.12., at 11:00 CET. ” Cieście się i radujcie się. ” Tyle pytań bez odpowiedzi, w sumie to nawet nie wiadomo jakie ostatecznie klasy zachowały bonusy, no ale przecież nie jest to powód by wstrzymać aktualizacje;) Będzie zabawnie...
-
Równowaga klas
PostWidzę nie znasz pojęcia "początek gry" ale na to już nic nie poradzę... niech mama ci wytłumaczy. Podaj nick, sprawdzę sobie jakie masz przyrosty na Ledzie.
-
Równowaga klas
PostCytat od tereth2: „Cytat od wampek: „Ja nie myślę że gadam z noobem... ja wiem że gadam z noobem. I to z takim, którego rodzice już dawno powinni zagonić do łóżka ” HAHAHAHAHA rozbawiłeś mnie ... klasa w klasie a więc zaczni grę na nowym uni wez zbieracza wtedy pogadamy LO ” Napiszę paz enty... odkrywca jest dobry na poczatek, potem już tylko zbieracz. Jako ciekawostkę której i tak nie zajarzysz napiszę tobie że zbieracz również ma ekspedycje... ale fakt ten może przekraczać twoje zdolności pozn…
-
Równowaga klas
PostCytat od ---Webber---: „25% nie jest od całkowitego wydobycia tylko od podstawowego wydobycia z tego co wiem ” No to należy odjąć plazmową... nie zmieni to znacząco przeliczeń
-
Równowaga klas
PostJa nie myślę że gadam z noobem... ja wiem że gadam z noobem. I to z takim, którego rodzice już dawno powinni zagonić do łóżka. Edit: nie usuwa się połowy posta, gdy już ktoś na niego odpowiedział
-
Równowaga klas
PostNie chcę mi się tych bredni dokładnie analizować, ale zapytam cię, czy jesteś świadomy faktu, że wraz z rozwojem konta wydobycie wzrasta, a expy będziesz miał podobne. Obecnie z jednej planety zyskuje dziennie18kk (nie 18k) 18kk = 18 millionów. Pomnóż to sobie x 12 planet (niedługo 13) następnie przelicz to razy 25% klasy zbieracza oraz 30% z pełzaczy i przyrównaj to do swoich ekspedycji... jak sobie sprawdziłem statystyki twojego uniwersum to przez ostanie 10 dni tylko kilka osób zyskało więcej…
-
Równowaga klas
PostJak już widziałeś tamten wpis to powinieneś się zastanowić co odpisać, zamiast pisać bez sensu... grasz zapewne na miesięcznym koncie nie mając pojęcia jak wygląda sprawa z wydobyciem na starszych kontach oraz jakie expy tu wpadają. Po pierwsze na wstępie zaznaczyłem że odkrywca prawdopodobnie będzie lepszy na początku gry... gdzieś do pół roku zapewne, a co dalej? Jeśli śledzisz zmiany to zapewne zauważyłeś że wartość łupów z ekspedycji wzrośnie dla wszystkich, nie tylko dla samej klasy odkrywc…
-
Równowaga klas
PostZależność jest prosta... odkrywca na początek, zbieracz w późniejszym etapie. Nie do końca jednak jeszcze wiadomo jakie zmiany nastąpiły w bazowej mechanice ekspedycji, bo to słowo klucz w kwestii wyboru klasy... na dzień dzisiejszy klasa zbieracza da mi jakieś niecałe 70kk dodatkowego wydobycia, a ekspedycje do tej pory może z jakieś 10kk dziennie, a trzeba je regularnie co kilka godzin wysyłać by dawały zyski (ale to w odniesieniu do starej mechaniki tychże)... Ja bym na miejscu co niektórych …
-
Cytat od Das140: „@Starrk, Wszystko byłoby super, gdyby otagowali Lede jako serwer testowy, a nie jako pełno prawny produkt W dodatku, popatrz sobie na janice org, czy Librę de (chyba to była Libra). Oni mają tam już swoje rozwinięte konta, a teraz klasy zmieniają się co chwilę (nie wspominając o błędach gry). Ciekawy czy dostaną jakieś odszkodowanie ” Dostaną zniżkę na antymaterię.
-
Z tego co mi wiadomo obecność handlarza ma być parametrem konfigurowalnym osobno dla każdego nowego uniwersum... co do uniwersum Leda to chodzą głosy mówiące że handlarz miał być niedostępny tylko przez czas eventu, ale osobiście nie przypominam sobie żadnego oficjalnego komunikatu, który jasno to zaznaczał.
-
@ciap no jak ktoś ma zbędną antymaterię to może poprzenosić planety dla większego o kilkadziesiąt % zysku z ekstratorów średnio o 6 poziomów niższych niż obecnie i dla przelicznika 1:1:1 zamiast 3:2:1. Ale czy nie warto tej antymaterii wydać na coś innego? Tu już w grę wchodzą chyba tylko darmowe przenosiny, lub takie "przy okazji"
-
Cytat od Dris: „Deuter to najcenniejszy surowiec na chwilę obecną, a przez wprowadzenie rynku stanie się nim kryształ co nie ma e ogóle sensu biorąc pod uwagę że OGame to z reguły gra polegająca na tworzeniu flot. Może ekowcy się ze mną nie zgodzą no ale według mnie prędzej czy później do tego się sprowadza. ” No jeśli na uni będzie dużo flot potrzebujących sporej ilości paliwa, to deuter znowu stanie się tam cennym surowcem... tak działa rynek. Problemem jest to że ludzie przyzwyczaili się do h…
-
@ciap no jeśli faktycznie przeliczniki oscylować będą na granicy 1:1:1 to warto byłoby sobie policzyć koszt uzyskania jednej jednostki deuteru oraz jednej jednostki metalu... to już kopalnie kryształu będą miały pewnie lepszą amortyzacje. A do tego to ekstratory deuteru są najbardziej prądożerne, więc jeśli nie będzie warto ich budować w dotychczasowej ilości to może i ta 15 pozycja nie będzie taka opłacalna skoro samej energii potrzebować będziemy znacznie mniej.
-
Zdaję sobie sprawę z faktu, że przeliczniki to sztuczny twór... moje pytanie podyktowane jest obawą o możliwość powstania mechanizmu wspomagającego oszustów w sytuacji gdy przelicznik na rynku będzie znacząco różny od tego stosowanego w bezpośrednich wymianach (kupujemy na rynku coś taniej a następnie sprzedajemy naszemu braciszkowi drożej)