Wyniki wyszukiwania
Wyniki wyszukiwania 481-500 z 698.
Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji
-
Cytat od psycho: „@wampek ale przyznasz mi ze temat juz jest teraz nie do ogarniecia. wez to na logike... zrobilem ze 1000kkkk surowca, ktore puscilem w rynek, kupowalem wszystko jak leci, byle tylko byc upierdliwym i utrudnic sprawe. kogo zbanowac? mnie? prosze bardzo. osoby ktore skorzystaly z tego ze ja bylem upierdliwy a one wystawialy oferty ktore ja kupowalem za lewe surowce? no kurde, jak zaplacily anty, i dostaly bana bo programista dal ciala to rzecznik praw konsumenta juz by zacieral r…
-
@psycho również jestem programistą i szczerze Ci powiem, że z czymś takim to spotykam się pierwszy raz. Ci ludzie nie pracowali 2-3 lat... oni mają za sobą max pół roku doświadczenia albo i mniej. Informatyk z 3-letnim doświadczeniem to bardzo dobry fachowiec (zakładając że robił coś rozwijającego). Poza tym były serwery testowe... naprawdę nie szło tam tego wyłapać? A przechodząc do setna sprawy... w tym momencie nie chodzi już o to jak doszło do obecnej sytuacji (mleko się rozlało, trudno), al…
-
Cytat od Duch Szerszenia: „Cytat od wampek: „Cytat od Duch Szerszenia: „Cytat od _Pawelos_: „a co za znaczenie czy mi spala 1 k deuta czy 1 kk deuta. Jest strata dla konta jest. Kto mi ją pokryje ” Jakbyś grał na Kalyke i miał mniej punktów niż ja to ja bym ci zwrócił, żeby już narzekania nie było. Ludzie, nie widzicie że argument z kosztem odsyłki jest do bani? ” A co jeśli ktoś dostał więcej surowców niż może pomieścić w flocie? Niekoniecznie dlatego, że nie posiada takowej, ale może pełnić on…
-
Cytat od Duch Szerszenia: „Cytat od _Pawelos_: „a co za znaczenie czy mi spala 1 k deuta czy 1 kk deuta. Jest strata dla konta jest. Kto mi ją pokryje ” Jakbyś grał na Kalyke i miał mniej punktów niż ja to ja bym ci zwrócił, żeby już narzekania nie było. Ludzie, nie widzicie że argument z kosztem odsyłki jest do bani? ” A co jeśli ktoś dostał więcej surowców niż może pomieścić w flocie? Niekoniecznie dlatego, że nie posiada takowej, ale może pełnić ona akurat inne zadania...np być na długim fs'i…
-
Jest jeszcze druga strona medalu... strach przed samym tylko korzystaniem z rynku. Chciałbym posprzedawać flotę zdobytą na ekspedycji, ale człowiek boi się że bana przez to załapie... i tak wożę sobie te stateczki z fs'a na fs czekając na odpowiedź gf, która nie nadchodzi i nie wiadomo,czy w ogóle nadejdzie.
-
Cytat od ciap: „Cytat od wampek: „W tym przypadku nie chodzi o to czy przypadkiem, czy nie, tylko o to dlaczego to gracz ma brać odpowiedzialność za błędy gry? Z pilnowaniem surowców i ich odsyłaniem łącznie? ” Tak to niestety jest że błędy się zdarzają. Nic z tym niestety nie zrobię jako Team. Choć sobie dla rozrywki programuję (np. historię) to kodu OGame nie poprawię. :fsmile:Takie pytania proszę kierować do GF. Z tego co mi wiadomo (i co można ciągle słuchać w filmikach na YT) osoby decydują…
-
Cytat od ciap: „@szturman Gdzie ja napisałam że nie rozumiem jak się mnoży surowce? Ja tylko nie wierzę że na takie sumy można to zrobić przypadkiem/nie zauważyć. Dlatego powtórzę jeszcze raz: Surowce należy odesłać na dowolną planetę administracji + napisać ticketa. Raz dwa trzy... Minusowania czas START! ” W tym przypadku nie chodzi o to czy zauważył, czy nie, tylko o to dlaczego to gracz ma brać odpowiedzialność za błędy gry? Z pilnowaniem surowców i ich odsyłaniem łącznie?
-
Cytat od Apofis: „Cytat od DBZ: „lewe konta na urlopy i tyle ” No dobra ale to i nawet wyjdzie po jakimś czasie push. bo nie ogarną dużej sury chyba że będą ja wydawać stopniowo. A stopniowo nikt nie zrobi przyrostu mega nagle , więc albo wpadną jak wydadzą całość naraz za push albo będą stopniowo wykorzystywać surę a to już nie jest taki wysoki przyrost więc srał pies. Tak czy siak olać to i tyle. ” Gdyby wszyscy mieli takie podejście jak Ty, to nowe uniwersa nie cieszyłyby się taką popularnośc…
-
Klonowanie Surowców Rynek
wampek - - Błędy w grze
PostNajzabawniejsze jest to, z mimo że o błędzie rozmawia się już kilka dni, to rynek i tak działa po staremu, a komunikatu jak żadnego nie ma tak nie ma;) Jutro zaczyna się weekend więc pewnie dojdą kolejne dwa dni straty...;)
-
Cytat od GramBoLubie: „Cytat od Apofis: „Cytat od dexPL: „Co innego wałek robienia z 1000 deu np 500 kk kr - to widać od razu, że jest źle. Ale gdzie jest granica między dopuszczalnym a przegięciem? 2x? 10x? 100x? 10 000 000 x? No własnie - tego nikt nie wie. Bo po pierwsze - nie ma zasad (poza - co na rynku to ok). Po drugie - nie każdy zauważy od razu taki błąd. ” Dlatego trzeba określić czego nie wolno robić co jest bugiem i wysłać do wszystkich graczy i od tego momentu że jest to zabronione …
-
wampek - - Błędy w grze
PostCytat od Ruda: „Dzial dyskusji na temat zmian znajduje się w PoO. Proszę nie zaśmiecać działu który ma służyć zgłaszaniu błędów. ” Jeden z najpoważniejszych błędów od lat, zero odzewu od Arta, to jeszcze do tego team utrudnia konwersację na jego temat? My piszemy o błędzie, a nie o proponowanej zmianie. Co do odjęcia nadmiarowych surowców z kont osób nieuczciwie nagrodzonych... nie zdziwiłbym się jakby nie do końca szło ustalić kto zarobił, a kto nie... jeśli jest to błąd losowy, to w bazie dany…
-
wampek - - Błędy w grze
PostArtowi się nie śpieszy, bo sam się teraz na rynku pushuje ;p
-
Cytat od @Piciu: „Taka ciekawostka (ja nie wiedziałem): Reaper, który stoi w obronie, też od razu zbiera PZ. Dostałem skan, sonda spadła, a reapery sekundę później pozbierały 400 kryształu. To chyba znacznie utrudni możliwość podłożenia komuś złomu do liczenia z PZ. ” Nie jestem ekspertem, ale czy w ten sposób można zapobiec wcześniejszemu wysłaniu recyklerów do zbiórki złomu po ataku? Edit: Sorry... ten statek zbiera tylko część pz
-
Cytat od Apofis: „Ja latam trochę i mało znajduje anty więc nie, moim zdaniem nie można się często z tego utrzymywać - właśnie o to chodzi GF aby kupować anty czyż nie jest tak? oj tak ” Ja jako odkrywca znajduję min. 1,5k dziennie, a zazwyczaj więcej... nigdy nie miałem problemów by przywoływać handlarza z samej tylko anty pochodzącej z ekspedycji. To że Ogame istnieje po to by ktoś mógł na tym zarabiać odkrywcze nie jest, ale gra musi być tak skonstruowana, by ludzie w ogóle chcieli w to grać …