Wyniki wyszukiwania

Wyniki wyszukiwania 341-360 z 698.

Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji

• Wersja 7.x - dyskusja

wampek - - Porozmawiajmy o OGame

Jeśli siedzisz na laptopie, to przed kamerką musisz zawiesić zdjątko na którym to wysilasz szare komórki nad jakimś projektem...

• Wersja 7.x - dyskusja

No cóż... jeśli jakieś zmiany zaszły to wszystko wyjdzie w ciągu tygodnia, dwóch... póki co nie ma sensu kontynuować tego tematu.

• Wersja 7.x - dyskusja

Ewentualne zmiany z prawdopodobieństwem wylosowania piratów nie muszą być powiązane z dyskusjami na naszym forum. Temat przesadzonych walk na ekspach wałkowany jest od dawna zapewne i w innych społecznościach... może zabierali się do zmian już od dłuższego czasu.

• Wersja 7.x - dyskusja

Od dwóch miesięcy prowadzę statystki swoich ekspedycji... w dzień w dzień trafiałem min 3 piratów (nie było dnia by mniej), zazwyczaj więcej (średnia to około 4). Wczoraj nie trafiłem na żadnego, przedwczoraj i dwa dni temu po jednym.

• Wersja 7.x - dyskusja

Od trzech dni natrafiłem na piratów łącznie dwa razy... coś się wyraźnie zmieniło.

• Moim zdaniem balansu nie ma i nie będzie bo taki był zamysł GF. Może dostrzegli w odkrywcy sposób na zmotywowanie ludzi do aktywniejszej gry (a przynajmniej do logowania się na swoje konta kilkanaście razy dziennie)... jest to jakaś metoda na spowolnienie procesu wymierania uniwersów. Gdyby bonusy zbieracza byłyby silniejsze, to więcej osób kontynuowałoby strategię gry opartą na logowaniu się raz na kilka dni i zsyłce surowców. Mimo wszystko uważam, że loty na piratów są trochę przesadzone.

• Cena dopalaczy 10 %

wampek - - Zadawanie pytań

Podejrzewam, że chodzi o eventy. Dopalacze typu ośmiornica, czy detroid można kupić w shopie tylko podczas specjalnych wydarzeń... tu może być podobnie.

• błąd rynku

wampek - - Błędy w grze

W celu wyrównania trzeba po prostu śledzić kolejne aktualizacje Jak jedna zabiera to następna pewnie coś doda

• Cytat od dexPL: „Jeszcze jedno - jakim cudem dostałeś rozwałki moonów w czasie expa? Widzisz, nawet na flocie x6 exp powinien wrócić wcześniej (1h expa, lot w tą i z powrotem w układ) niz gs leci z układu obok (a w wielu przypadkach - także z tego samego układu). Jak popełniasz błąd wysyłając expy na noc, zamiast fsa - to do kogo pretensje. Jak wysyłasz expa lecąc w układzie z flociarzem - to po prostu zaloguj w połowie - nikt gsów nie wyśle na niszczenie. ” Niekoniecznie wysyła się dłuższe expy…

• Moim zdaniem odkrywca specjalnie jest taki podpakowany by ludziom żal było załączać urlopy. Każdy dzień bez gry to dzień bez konkretnych zysków.

• Ikona Ekspedycji

wampek - - Gra

Popraw "zbieracz" na "odkrywcę" A tak to pomysł fajny.

• ps... koszty sądowe byłyby w złotówkach, jako że gf działa również na polskim rynku. Doucz się cosik, zanim zaczniesz się wymądrzać

• Coś zadziwiająco dużo tu osób, którym podejście gf do graczy, oraz komedia w wydaniu ich programistów nie za bardzo przeszkadza... syndrom stokholmski?

• Udogodnienia nie kupuje się dla samych udogodnień, tylko dla uzyskania przewagi w właściwej grze... myślę, że jest to oczywiste dla każdego myślącego człowieka.

• @Brzoza a jednak są osoby które wydają na to pieniądze i coś w zamian im się za to należy... ale największy problem polega na tym, że są osoby, które już wydały na to dużo pieniędzy, ale cała ich inwestycja poszła w piach przez żarciki typu klonowanie surowców... co takie osoby mają powiedzieć?

• Ujemna ilość surowców

wampek - - Błędy w grze

Może jakaś nieaktualna wtyczka?

• Cytat od dexPL: „albo programiści kiedyś się nauczą ” Jak dla mnie to oni po prostu biorą do serca prośby graczy i wyrzucają felernych praktykantów... i zatrudniają na ich miejsce nowych (zielonych, co z rynkiem jeszcze nic nie mieli do czynienia). I tak kółko się zamyka.

• Bardziej rozbudowany rynek = więcej miejsca na błędy... serio tego chcecie? Wówczas to faktycznie nie wyrobią się do kolejnej gwiazdki z łataniem tego badziewia.

• U siebie nigdy nie zaobserwowałem obniżenia przelicznika... no ale może miałem po prostu tyle szczęścia.

• Z tego co zaobserwowałem to handlarz z expa nie zmienia typu posiadanego handlarza... jego wpływ ogranicza się jedynie do poprawy przelicznika (przy założeniu że z ekspedycji dostałeś handlarza tego samego typu). W pozostałych sytuacjach dodatkowy handlarz po prostu przepada.