Wyniki wyszukiwania

Wyniki wyszukiwania 321-340 z 698.

Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji

• No ale można by chociaż spróbować ustalić, czy w ogóle jest nad czym dyskutować... jeśli GF nie planuje żadnych zmian, to te wszystkie kłótnie są zbędne. Jeśli natomiast jest otwarte na propozycje, to wówczas można się zastanawiać i spróbować wyśrodkować mechanikę... albo chociaż zrobić głupią ankietę.

• Ogólnie to problem podzielił graczy na trzy podgrupy... takich co nie chcą zmian w ekspedycjach, takich co chcą zmian oraz takich co mają to w czterech literach. Od miesiąca trwa wzajemne przekrzykiwanie się, ale mało co z tego wynika... zamiast cisnąć na siebie nawzajem może zacząć cisnąć Arta by w ogóle rozeznał się w temacie i ustalił możliwe opcje?

• Temat w sumie faktycznie zaczyna się robić trochę nudny, więc chyba nadszedł czas by spróbować go popchnąć trochę dalej... może poprosić Arta o coś w stylu ankiety?

• Wersja 7.x - dyskusja

wampek - - Porozmawiajmy o OGame

Ja 2 dni wcześniej również przeprowadzałem zsyłkę, ale według raportów cała dotarła tam gdzie powinna... poza tym w takiej sytuacji wydobycie zatrzymałoby się wraz z końcem miejsca w magazynie. U mnie metal oraz deuter na planecie znacznie przewyższał dopuszczalny limit. Po zabawie z kalkulatorem wychodzi że do ewentualnego "zdublowania" doszło około 16 bo na takim poziomie wówczas były surowce by ich pomnożenie dało aktualny stan.

• Chyba nie do końca zrozumiałeś mój post... nie chodzi mi o to co jest lepsze, tylko chciałem zwrócić uwagę, że choć te surowce tam leżą i czekają, to jednak mało jest chętnych by je wszystkie podnieść. Oczywiście nie jest tak że nikt tych idlaków nie farmi, ale mimo technicznych możliwości osiągnięcia większego zysku, bardzo mało osób (nikt?) stara się zrabować je wszystkie... zazwyczaj zadowalają się z różnych powodów mniejszym zyskiem. Jaki więc wniosek? Matematyka swoje, a rzeczywistość swoje…

• Teoretycznie według "liczb" najlepszym legalnym sposobem (dla potrzeby postu nie będę przeprowadzał porównań z odkrywcą... uznam że go nie ma) jest latanie sondami (oczywiście tam gdzie posiadają one ładowność) w kółko po idlakach... wtedy w jeden dzień również idzie zarobić krocie. Mimo tego, jak sobie czasem poskanuję nieaktywnych to wielu z nich aż pęcznieje od surowców, więc jednak mimo łatwego teoretycznego zarobku nie wszystkim się chce siedzieć od rana do wieczora i słać stateczki. Chodzi…

• Wersja 7.x - dyskusja

Jak tak się zastanowić to wychodzi na to, że w moim przypadku surowce się zdublowały... ostatnio to modne w ogame

• Wersja 7.x - dyskusja

Ja trochę z innej beczki... czy komuś pojawiają się dodatkowe surowce na planetach? Raz się już mi to zdarzyło, ale problem chyba powrócił... na dwóch planetach mam około 2x więcej surowców niż powinienem (ponad pojemność magazynu)... prześledziłem wszystkie wiadomości, transporty i inne ruchy flot, ale ani śladu źródła nadmiaru. Z rynku ostatnio nie korzystam, ataków żadnych również nie przeprowadzam... ktoś się z tym spotkał?

• Cytat od Zlomek_Mistrz: „nikt nie zmienia klasy z ODKRYWCY NA ZBIERACZA/GENERAŁA ” Nikt nie neguje faktu, że odkrywca jest lepszy od pozostałych klas... pytanie tylko jak dużo lepszy, bo że lepszy być powinien, to akurat chyba nikt nie ma wątpliwości... w końcu wiąże się z dość sporą "aktywnością" od strony gracza, co powinno być jakoś wynagrodzone.

• Wersja 7.x - dyskusja

Cytat od Poka Bydlaka Smierdziela: „No jeśli szansa na znalezienie dopalacza 40% będzie proporcjonalna z aktywnością Arta na forum to nie zostanie nic innego niż kupno za AM. ” Mnie dzisiaj się trafił 40% dopalacz kryształu z import/eksport więc szansa jest raczej większa

• Wersja 7.x - dyskusja

Pewnie to głupie pytanie, ale jako że nie jestem pewien, czy wzory na czas badań nie są jakoś bardziej rozbudowane niż mi się wydaję, więc dla pewności zapytam... zamiana prędkości badań z x7 na x14 oznacza de facto, że dotychczasowe czasy w laboratorium zostaną po prostu podzielone przez 2?

• Ja trafiłem na eventową antymaterię w poniedziałek około 2.40 (niecałe 7k)... o 4.00 były już normalne stawki.

• Skojarzenia v. 0.3

wampek - - Spam

archiwum X

• Ja na razie połowę z tego... wczoraj dość ładnie wchodziło, ale od północy nic nie mogę trafić

• To byś musiał chyba zamienić "Drodzy gracze" na "Drodzy odkrywcy"

• Wersja 7.x - dyskusja

Cytat od dexPL: „moje pobieżne obserwacje liczby trafianych piratów / obcych - w ogóle nie potwierdzają waszych nowości o mniejszej liczbie trafien ” Wypowiadaj się na bazie danych z tygodnia, dwóch, a nie podstawie "pobieżnych obserwacji"... a nie sorry, zapomniałem, że nie grasz. Poza tym jeśli uważamy że ktoś nie ma racji to nie upoważnia to nas do wyzywania go od debili. Ludzie tylko dzielą się tu swoimi spostrzeżeniami nad którymi można dyskutować... nie od razu obrażać.

• Skojarzenia v. 0.3

wampek - - Spam

zarobek

• Wersja 7.x - dyskusja

Tak tylko by dolać oliwy do ognia dodam, że w przypadku komputerów nie może być mowy o "losowości" ponieważ algorytmy nie potrafią "losować" ;p Imitują jedynie losowość, a jakość tej symulacji zależy od zastosowanych technik... ale jako że ogame nie jest zbyt wydajne, to bym nie liczył na jakieś fajerwerki... zresztą wiele osób pewnie zauważyło, że np taka atymateria potrafi czasem wpaść 4-razy pod rząd.

• godz: 2:32 "Zrabowano: 700 Antymateria"... a więc nadal po 3.00 dopiero bonus się załącza...