Wyniki wyszukiwania
Wyniki wyszukiwania 301-320 z 698.
Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji
-
Czy Programiści Ogame wyrównają klasy aby zniwelować przepaść między Odkrywcą a innymi klasami????
PostMoże nie ograniczać wielkości pz, a wielkość wysyłanej floty i uzależnić ją od czegoś? Coś podobnego jak było przed aktualizacją. Wielkość floty korelowała z top 1... W sumie jak tak pomyśleć to chyba wychodzi na to samo, no ale nadal można spróbować jakiegoś powiązania zamiast narzucać sztuczny limit.
-
Madagaskar?
-
Biologiczny
PostEskulap... a ściślej wąż eskulapa.
-
Biologiczny
PostZgadza się
-
Biologiczny
PostTo ja zadam pytanko takie trochę na czasie. Jest pewna zakaźna choroba, której śmiertelność wynosi praktycznie 100% oraz nie istnieje obecnie żadne lekarstwo na nią (jest pewna metoda, ale działa tylko w bardzo specyficznych przypadkach). Mimo to odpowiednia szybka diagnoza gwarantuje 100% przeżycia. Co to za groźna choroba i dlaczego odpowiednia wczesna diagnostyka pozbawia ją pazurów? Dla ułatwienia dodam, że nie jest to żadna egzotyczna dolegliwość i u nas też można się nią zarazić, ale obecn…
-
Biologiczny
PostRozmnażanie wegetatywne
-
Skojarzenia v. 0.3
Postgrawitacja
-
Tak z ciekawości... czy komuś trafia się jeszcze teoretyczny maksymalny event pod względem ilości surowców (około 100kk metalu dla prędkości eco x7) ? Początkowo raz na jakiś czas wpadało coś w ten deseń, ale od dość dawna muszę się zadowalać znacznie mniejszym łupem. Zastanawiam się już nawet nad ograniczeniem ilości wysyłanych transporterów
-
A może po prostu zwiększyć jakoś ryzyko ekspedycji nastawionych na piratów... i nie chodzi mi o nic w stylu czarna dziura. Niech ta "nagroda" będąca zachętą pozostanie, ale niech zmieni się podejście do wysyłania takich ekspów. Jakby była np. większa szansa na wyliczenie takiej osoby, to by wysyłaj statki z większą rozwagą. Zmiana nastawienia z ilościowego na jakościowe
-
Trzeba dyżury rozpisać, kto kiedy będzie grał Tak by nie wszyscy naraz próbowali
-
Cytat od Black Grucha: „Yoł [ciach],czy nikt nie wpadł na to że z powodu wirusa wiecej ludzi niz zwykle siedzi przed kompami ?? cytaty z kilku zrodel "Internetowi giganci - YouTube i Netflix - odpowiedzieli na apel Komisji Europejskiej i obniżą jakość filmów w swoich serwisach streamingowych. Ma to zapobiec przeciążeniu internetu w związku z akcją "zostań w domu", ale też przeniesieniem do sieci pracy i nauki w związku z epidemią koronawirusa." "......o tym, że koronawirus ma wpływ na szybkość i…
-
Mogę podać skuteczny (przynajmniej u mnie) sposób na pozbycie się reklamy bez użycia dodatkowych wtyczek i oprogramowania, ale nie wiem, czy mnie za to nie zbanują;p... w każdym razie w przypadku chrome prawy przycisk na reklamie, następnie "zbadaj", następnie "delete element" na divie reklamy. Ten sposób powinien działać do czasu aktualizacji strony, czyli pewnie przez kilka dni.
-
Ogame ogólnie chodzi wolno... w moim przypadku co chwile występują bardzo [ciach] "zwieszki" czyli wieczne przeładowywanie strony. Ale jeśli u Ciebie portal przeładowuje się jeszcze wolniej niż u innych, to sprawdź czy coś nie zaśmieca Ci neta... np. aktualizacje, windows 10 jest pod tym względem bezwzględny... potrafi zadusić każde nie za szybkie łącze. Sprawdź w menedżerze zadań co w danym momencie korzysta z neta. Sama specyfikacja sprzętu gra tu raczej marginalną rolę... chyba że masz mało r…
-
Skojarzenia v. 0.3
Postpodatki
-
Moim zdaniem warto uściślić, że w wypadku odkrywcy potrzebna jest nie tyle duża "aktywność" co "dyspozycyjność"... de facto trzeba mieć dostęp do konta cały czas, a dla normalnego pracującego lub uczącego się człowieka wcale nie jest to takie banalne osiągnięcie. Zbieracz oraz generał owszem wymagają być może większej aktywności (choć w przypadku zbieracza kwestia bardziej dyskusyjna), ale mogą sobie swoje posiadówki zaplanować.