Wyniki wyszukiwania

Wyniki wyszukiwania 241-260 z 698.

Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji

• Stare dobre OGame

wampek - - Gra

Aktualne wydarzenie na empiku podałem jako przykład tego jak obecnie wygląda rynek gier... z każdej strony gracz jest zalewany ciekawymi i grywalnymi tytułami za bezcen lub za free, do tego prezentującymi się znacznie okazalej od takiego ogame. Nasza starusieńka gra znika gdzieś w zalewie ogromu morza innych rozrywek. Graczy ogame przyrównać można do ludzi starej daty preferujących liczydło w erze komputerów... bardziej z przyzwyczajenia niż z przekonania. Młode pokolenie nie ma tego problemu, b…

• Stare dobre OGame

wampek - - Gra

Kto by tam grał w ogame, gdy taki epic rozdaje gta 5 za darmo... nie te czasy

• Z jakiś tydzień, dwa tygodnie temu ktoś zadał identyczne pytanie... poszukaj chwile, bo nie ma sensu w tworzeniu bliźniaczego tematu dla każdej nowej na tym forum osoby. Ten temat jest wałkowany już od grudnia.

• Wersja 7.x - dyskusja

wampek - - Porozmawiajmy o OGame

Cytat od Elkanen: „Cytat od El Baaboollo: „Swoją drogą skoro nie ma limitu na pz z piratów to dlaczego jest limit na surowce ? Dlaczego wysyłając 80k DT nie mogę znaleźć pół miliarda paliwa albo miliard metalu ? ” Moze po to bys nie robil astronomicznych przyrostow bo wtedy GO mialoby za duzo pracy i musieli by sprawdzac "legalnosc" Twoich przyrostow w logach ” Gdyby nie było limitu na znajdywane surowce to GO stałoby się zbędne... komu by się wówczas opłacało jeszcze dodatkowo kombinować?

• Cytat od Elkanen: „Cytat od wampek: „Cytat od Elkanen: „dostawac boosta do speed floty ” Gdyby na Xanthusie zwiększono prędkość floty natychmiastowo zakończyłbym grę. Za bardzo cenię sobie spokój i świat realny. ” Dlatego napisalem, ze stopniowo. Przyzwyczailbys sie tak, jak do boosta na wydobycie ” Jak już napisałem, zakończyłbym natychmiastowo grę... zresztą zapewne większość tam grających. Nie bez powodu jest to jeden z parametrów zaliczanych do tzw, grupy "niezmienialnych". Myślę, że zdajesz…

• Cytat od Elkanen: „dostawac boosta do speed floty ” Gdyby na Xanthusie zwiększono prędkość floty natychmiastowo zakończyłbym grę. Za bardzo cenię sobie spokój i świat realny.

• Cytat od KissOfTheDragoon: „jak ludzie sa rozpier... po tylu uniach to nie ma kogo zlomowac. idlaki jedynie albo Urlopowiczow xD ” Według statystyk na u68 jest około 1000 aktywnych graczy. W czym więc problem?

• Cytat od KissOfTheDragoon: „dla mnie sie liczylo zlomowanie i dobra zabawa ;d ” Załóż konto na uni68 i pochwal się co zezłomowałeś

• Widzę alegoria okazała się zbyt abstrakcyjna dla co niektórych... życzę miłego wieczoru, oraz samych świetnych pomysłów na przekonanie nowych graczy, by męczyli się na starych uniwersach. Pozdrawiam.

• Cytat od Elkanen: „Zgoda. Ale nie zmienia zabawek tylko zostaje przy swoim ” Ech, nie wiem co to ma do rzeczy, ale skontruję to w ten sposób, że gracz komputera używa tego samego. A konta niestety nie idzie przenieść na nowe uni, przykro mi.

• Cytat od KissOfTheDragoon: „powiedz mi @wampek jaki sens jest zmieniac uni co 2 miesiace? ” Sportowiec nie poddaje się po jednych nieudanych zawodach, ale próbuje swoich sił w następnych.

• Moje spostrzeżenia dotyczyły jednej kwestii... jakiego uniwersum oczekuje nowy gracz? Nowego, świeżego, czy już kilkuletniego? Ty próbujesz wejść głębiej w jakieś dodatkowe rozważania, które nie były celem moich wypowiedzi.

• Cytat od Elkanen: „Ale kasa z anty jest glownym celem dla GF. Przeciez aby cos osiagnac na nowym uni to tez trzeba cos czasu poswiecic. W miesiac da sie zrobic cos na nowym uni czego ktos inny dlugo nie przebije? ” Na nowych uniwersach różnice punktowe są znacznie mniejsze niż na starych. Pościg za graczami ma większy sens, gdy dzieli nas od nich kilka milionów, a nie kilkaset milionów. Myślę, że mój przekaz jest zrozumiały.

• Cytat od Zlomek_Mistrz: „Przecież im nie chodzi o jak najdłuższe istnienie uni tylko na zarabianej kasie z anty w pierwszych tygodniach życia nowego uni. ” A wynika to z faktu, że zdecydowana większość ludzi woli zacząć grę na nowszym uni, gdzie ma jeszcze szanse coś osiągnąć. Mało osób zadowala wizja wleczenia się na ileś tysięcy któryś tam miejscu przez cały żywot konta... myślę, że jest to zrozumiałe.

• Cytat od Evandro: „Cytat od Bladeripper Returns: „tutaj masz FAQ kolonizacji ” Mocno przestarzałe i ma się nijak do obecnej sytuacji podam przykład kolonizowałem pozycje 1, i miałem 220 pól? Jak to wytłumaczy się? Max pól 172 ok miałem maxa i unia była +25 to daje już 197, ok grałem odkrywcą bonus +10%, czyli daje 216,7 maksymalny max !!! Skąd wynik ponad w takim razie? ” Bonus odkrywcy doliczany jest do średnicy planety, a nie ilości pól. Nie pamiętam teraz wzoru, ale takie podejście daje więks…

• Rekordy Uniwersum Xanthus

wampek - - DiD Xanthus

Pewnie obecnie żaden to rekord, ale nikt nie zgłosił, to zrobię to ja, by nie było, że uniwersum zacofane. Budynki (planeta) Kopalnia kryształu: <38 lvl> wampek[Piraci]

• Z jakiegoś powodu tak szybkie uniwersa nie powstają... jakby było na nie dużo chętnych, to GF na pewno by ten fakt wykorzystała.

• Nie wiem, którego roku, ale miesiąc i dzień potrafię określić z dużym prawdopodobieństwem... dzień przed świętami.

• Ja od ponad miesiąca nie natrafiłem na żadną czarną dziurę

• Cytat od Apofis: „Weszła aktualizacja 8 poprawiająca błędy wiadomości i nic się nie zmieniło. WTF ” Jak to się nic nie zmieniło? Przed aktualizacją surowce na planetach klonowały się mi średnio raz na dwa tygodnie... po aktualizacji sklonowały się dwa razy w ciągu dwóch dni, więc ja nie narzekam Edit: nie zauważyłem, że dzisiaj weszła kolejna "poprawka"... pisałem o wcześniejszej.