Wyniki wyszukiwania
Wyniki wyszukiwania 261-280 z 802.
Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji
-
Dzień dobry. Zgłaszam gracza BlackLatteCoffe [SKY], który niby w staystykach jest dosć nisko, ale najlepsze złomowania na uni są zawsze jego udziałem lub za jego sprawą. Doskonały obserwator i intrygant. Dużo jest oskarżeń wobec tego gracza, ale nie można tak bezkrytycznie wszystkiemu wierzyć. Nie wiem, czy muszę podawać osiągnięcia gracza, czy wystarczy samo to, co napisałem. Wydaje mi się, że jest on ikoną tego uni. Zgłaszam też drugiego gracza - gracz z mojego sojuszu - Vir [Amigos] - cicha w…
-
Ja zaczynałem na Betelgezie kilka miesięcy po otwarciu uni i, nie wydając grosza na anty, po trzech latach zawędrowałem do top 10 (chyba na 6. miejscu byłem przed fuzją), po fuzji, na Taurusie spadłem chyba w okolice 50. miejsca. Aktualnie jestem w trzeciej dziesiątce i oscyluję między drugą a czwartą. Nadal ani grosza nie wydałem. Da się.
-
Bonusowe pozycje planet
bobro - - Zadawanie pytań
PostPodczas fuzji było tak, że jeśli algorytm nie może Cię przenieść na tę samą pozycję, to przenosi na inną, ale zostawia w spokoju wszystkie parametry planety, łącznie z temperaturą. Teoretycznie może więc się zdarzyć, że wywali Ci planetę z 15. pozycji na 1. (lub na 8.) i pytanie wtedy powstaje takie: "czy otrzymam również bonus do wydobycia kryśki (metalu), który wiąże się nie z temperaturą, a z pozycją planety w układzie?". I o to pyta @Radim Edit: może to też zadziałać w drugą stronę. Przenies…
-
Handlarz z ekspedycji
bobro - - Błędy w grze
PostWygląda na złośliwość GF. U mnie na razie się nie zmienił zasób, który chcę sprzedać, ale też nie zmienia się przelicznik od kilkunastu znalezionych handlarzy.
-
Dziwny button
bobro - - Błędy w grze
PostTranslatorem z chińskiego przetłumaczone. Na pewnej chińskiej platformie zakupowej masz prawidłowo przetłumaczone "Save" jako "Ratować"
-
Cytat od Starrk: „Cytat od Forumowy As: „Cytat od cokolwiek: „I te właśnie statystyki obecnie (po 7.5) mówą wprost - latanie militarnie generuje straty. ” Pytanie jak duże straty? Jeśli stanowią mały procent wartości wysłanej floty, to można wykorzystać ekspy militarne do konwersji floty w eko. Taka alternatywa dla sprzedaży statków przez rynek czy złomowania u handlarza złomu. ” Między 2 a 3 sloty w plecy na 10k ekspów. ” W moim przypadku akurat jest to 2-3 sloty na 1k ekspów. I jest to wartość…
-
60 dni to ok. 3000 ekspów, więc już wystarczająca ilość, żeby jakieś średnie wyciągać. Większość zysków z ekspów inwestowałem jednak w inne rzeczy i celowo nie zwiększałem slota, żeby potem nie płakać za głośno przy dziurze Oczywiście, są osoby, które mają więcej szczęścia, inwestowały w coraz większą flotę i im się to opłaciło.
-
Wysyłanie samych pionków na ekspy ma taki sens, że jak już się trafi starcie z łobuzami, to zawsze tego złomu dodatkowe 10kk powstaje, a przy samych mt prawie wcale złomu nie ma. Skoro @Maniak87 ma różnicę 100k ropy na slot, to przy 60 ekspach pali zaledwie 6 baniek ropy więcej, a zbierze koło 20-30 baniek złomu (z przewagą krysi nad metą).
-
BlackLatteCoffee [SKY] & dell1983 [SKY] & Marsic [NWOR] vs. secik [OGN] ~ 84.006%
bobro - - Starcia Taurus
PostOstatni dofarm najlepszy Cytat od BlackLatteCoffee: „obrońca mimo czterech planet w układzie wyleciał na kolonizuj ” A to jest zadziwiające i chętnie bym poznał opowieść secika, czy to przez przypadek tak poszło, czy taką regułę miał. Gratulacje - widowisko na falandze było przednie.
-
AntiGameReborn
PostCytat od Revenine: „jak AGR przestanie działać i będę musiał ręcznie liczyć np dt do zwózki, to podziękuję za granie ” Można też kalkulatorem. Nie jest wcale tak ciężko. Na dwóch urządzeniach nie mam AGR i żyję.