Wyniki wyszukiwania
Wyniki wyszukiwania 441-460 z 560.
Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji
-
Cytat od guff: „Cytat od Sachmet: „serio oby nie trzeba było do grudnia czekać ... u mnie w soju 16 osób z tego grają 2 ... masakra ... nie wiem po hu,,,, nowe uni otwierają ... a stare olewają .. ” Przede wszystkim kasa musi się zgadzać.Na nowych teraz każdy to Odkrywca z anty zatankowaną pod korek. Stare ogame, jakim kiedyś było, nie wróci już. ” I co z tego - jak po miesiącu już zaczyna brakować deuteru? Na nowych uni nie pograsz dużą flotą - chyba, że stworzysz 20 kont botów. No tak - i wysz…
-
Cytat od Sachmet: „serio oby nie trzeba było do grudnia czekać ... u mnie w soju 16 osób z tego grają 2 ... masakra ... nie wiem po hu,,,, nowe uni otwierają ... a stare olewają .. ” Z nowych uni jest kasa za anty - wiele osób kupi anty, aby mieć topkę. Na starych uni anty kupuje tych trzech odkrywców, co na piratów latają - i tyle. Reszta ma gratis z expów. GF zyskuje kasę w zasadzie tylko na nowych uni oraz po fuzji - wtedy gracze masowo kupują. Tak więc fuzja będzie przed grudniem, aby mieli …
-
Cytat od B**ckC****sM***er: „cokolwiek - radze przeczytac wstep posta, gdzie jest wyjasnione - obrazanie kogos, ze nie dodal api pz do rapka jest zenujaco slabe. Nie pozdrawiam. ” To nie jest obrażanie - to jest wskazywanie FAKTÓW. Mógł podać, że sfarmił 20kkk zasobów - ładnie by wyglądał zysk - czyż nie? A czemu nie "jedynie dodał dofarm z innego uni". Takie wrzucanie gówna zamiast prawidłowego ST to jest w najlepszym razie niechlujstwo, w najgorszym razie - próba oszustwa (tutaj tego nie ma - …
-
Rework klas
Post@Star Lord W dużej części zgadzam się, z tym, co napisałeś - ale moim zdaniem popełniasz podstawowy błąd utożsamiając Team z niemcami. Jedynym przedstawicielem GF jest art. Pozostali to zwykli operatorzy. W większości byli / obecni gracze -ale nie mający wpływu na kształt gry. Owszem, ich praca wpływa na grę - ale jest to oddzielna sprawa od kodu gry i zasad gry od GF Osobiście mam kiepskie zdanie o GF (i chyba każdy kto widzi chaos i problemy się z tym zgodzi), słabo oceniam arta (moim zdaniem …
-
Rework klas
PostCytat od Star Lord: „@cokolwiek Za kształt nie, ale wesprzeć fajnie by było chociaż jednym zdaniem. Rozumiesz o co mi chodzi? A tu wszyscy pod miotełką siedzą jak myszki ” A kto miałby się wypowiedzieć - skoro większość ludzi z teamu nie gra w ogame albo gra na zasadzie "zaloguj się, zrób zwózkę i wyślij fs". Dodatkowo Team z zasady nie wypowiada się w takich dyskusjach, czasem art po 2-3 miesiącach napisze "trwają prace" .... i limit postów na rok wyczerpany. Czy to dobrze, czy źle - niech każd…
-
Rework klas
PostPlus - co mają ludzie z Teamu (bo pewnie ich masz na myśli pisząc admini) do kodu gry. Nic, zero wpływu, zero odpowiedzialności za kształt gry.
-
Zależy kiedy i jak ustawiony pilot. Przy ustawieniu zgodnie z opisem - bitwy by nie było. Ale ty twierdzisz, że ustawiasz w sposób niezawodny i wiesz o tym co piszemy - więc możliwe, tyle, że to inaczej niż w opisie
-
@Starrk Ze wszystkim się zgadzam poza silosem - wygodnie mieć 4-5 lvl - ale nie do obrony, tylko po to, aby pomóc znajomym w rakietowaniu obrony na moonach. Wyżej - nie ma sensu - w obronie jak pilnujesz to i 50 przeciwrakiet starczy, jak nie pilnujesz - to dodatkowe 50 przeciwrakiet nic nie zmienia. A jak chcesz robić akcję typu rakietowanie mimo obecności (w ataku) - to porady dot. rozmiarów planety są ci niepotrzebne - bo i tak to wiesz PS. Przy wysokim astro to az taka różnica będzie? Chyba …
-
@Burori ci opisze swój przypadek na tym samym uni, żeby nie było, że jakoś dawno. Jak flota leci na zbieraj - ale jeszcze nie doleciała - to ustawiając pilota ZANIM flota doleci na zbieraj - efekt będzie taki: - atakujesz planete - jest bitwa - ale bez floty obroncy (tzn jak był bunkier czy coś - to normalna bitwa jest) - następnie wpadają twoje recki (o ile ustawione tuż po pilocie ale zanim flota doleciała do punktu zbieraj) - flota obroncy wraca na planete no i tyle. Jak lecą jakieś dofarmy n…
-
Cytat od Ergon: „Cytat od cokolwiek: „Cytat od Ergon: „no jak ... przcież ja mu moona sciągnałem ... miałem cała jego flote na fali ... ” Tak to @Burori Pan wytłumaczy temu koledze jak to się rozminąłeś z flotą 350kk wracającą z misji zbieraj, po zniszczeniu moona. I jak pisałem - tak, wystarczyło floty nie zawracać, zrobić sobie kawę i poprosić kolegę o moona w miejsce zniszczonego, aby mieć z czego latać. A flota by bezpiecznie wróciła i została bezpieczna. ” xD flota nadal by wracała pod moon…
-
Cytat od Ergon: „no jak ... przcież ja mu moona sciągnałem ... miałem cała jego flote na fali ... ” Tak to @Burori Pan wytłumaczy temu koledze jak to się rozminąłeś z flotą 350kk wracającą z misji zbieraj, po zniszczeniu moona. I jak pisałem - tak, wystarczyło floty nie zawracać, zrobić sobie kawę i poprosić kolegę o moona w miejsce zniszczonego, aby mieć z czego latać. A flota by bezpiecznie wróciła i została bezpieczna.
-
Czyli jak dobrze myślę - to bez problemu obrońca mógł uratować flotę. Wystarczyło .... nic nie robić
-
"Obrońca nad ranem musiał zalogować bo miałem już pilota ustawionego a nad ranem nie zgadzał sie o 30 minut więc zalogował i zawrócił swojego fsa ... i chyba nie zwrócił nawet uwagi że brakuje mu 1 moona xsmile.gif" @Ergon Z ciekawości: - jaki to był rodzaj misji? - jaki pilot - na tą samę sekundę, sekundę po czy inny? - jak ustawione recki (o ile nie uznajesz tego za tajemnicę) względem pilota / floty / bitwy - ta sama sekunda czy później - te 30 min - dobrze myślę, ze obrońca zalogował 15 min …
-
Takiej zmiany nie zrobią bo to nie jest zmiana konfiguracyjna - tylko proces tożsamy z migracją po fuzji - czytaj dużo roboty i duże koszty. Chcecie mieć zapełnione uni to poczekajcie do fuzji - przez miesiąc uni się ożywi - a potem znów ta sama smutna rzeczywistość. Btw - skoro uni puste to świetnie - nikt nie przeszkadza w szukaniu piratów. A na tym przecież polega obecnie ogame.
-
@Muniek - popatrz na swój pierwszy post w tym temacie: Cytat od Muniek: „Co o tym myślicie gra warta świeczki? nie 8 poz, terra, relo ” A teraz popatrz na ostatni post. Wskaż gdzie tak szeroko opisywany przez ciebie schemat gry - co się opłaca a co nie. A teraz - popatrz sobie na post mój albo buleona. I pomyśl - które z nich są merytoryczne, a które to tylko bicie piany. A potem weź zacytowany post i wskaż tam choć jeden argument za czy przeciw. Nie ma. Napisałeś zdanie i tyle - zero argumentów…