Wyniki wyszukiwania

Wyniki wyszukiwania 461-480 z 671.

Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji

• Rekordy Uni68

zefir - - DiD U68

Wg mnie po zmianie speed powinno się albo zrobić nowy temat (przepisując do niego obecne, a ten temat traktować jako zapis stanu na ostatni dzień starych ustawień) albo ciągnąć dalej ten, ale stan na 9 stycznia zachować np. w spoilerze na dole pierwszego postu, jako kopię rekordów zdobytych na prędkości x1, czyli jako archiwum. Cytat od Gregory*: „jest to temat rekordów uni68, wiec każdy będzie miał takie same szanse pobić te rekordy, prędkość podniesie się dla wszystkich ” Prędkość owszem wzroś…

• Na u68, gdzie gram, top300 punktów ekonomicznych ma wydane na kopalnie 30 miliardów surowców (czyli 30kk punktów ekonomicznych). Zakładając 19 poziom jonowej (który nie jest zbyt drogi), przy 8% zwrocie dostawalibyśmy 152%, czyli można by na takim koncie z tych 30 miliardów odzyskać nieco ponad 15 miliardów (nie licząc złomowania obrony na planetach). To z kolei po wymianie Handlarzem na deuter (kopalnie są budowane tylko z metalu i kryształu, ale można też sprzedać np. laboratorium lub stocznię…

• W tej chwili kwitnie w najlepsze proceder skupowania doborowych kont flotowych, sprzedawania u Handlarza floty bojowej oraz obrony, a następnie transferowanie uzyskanych w ten sposób surowców do silniejszego konta (czyli handel z nim po minimalnym przeliczniku). Dopóki nie są łamane zasady gry, team ma związane ręce. Dzięki proponowanej zmianie w technologii jonowej, pod taki sam schemat zaczęły by podpadać konta rozwijane pod ekonomię. Dzięki możliwości zezłomowania wszystkich budynków, dotąd n…

• Gratulacje. Dla obu stron starcia. Sojusznikowi za udaną obronę, natomiast agresorowi za pozytywny stosunek do całej sprawy. Jak to się mówi, raz na wozie, raz pod wozem. Tym razem United górą

• MSBN - Problem

zefir - - Zadawanie pytań

MSBN wymaga do swojego rozwoju laboratorium na 10 poziomie Planeta matka ma labek 10 i nie może przyłączyć 9 poziomu na koloni. Kolonia ma 9 poziom i w teorii może przyłączyć laboratorium z planety matki bo ma ono wymagany poziom. Jednak próba odpalenia tam badania zakończy się niepowodzeniem (pomimo wyświetlania się krótszego czasu) - dostaniesz komunikat, że poziom laboratorium jest zbyt niski. Rozwiń laboratorium na kolonii do 10 poziomu a wszystko wróci do normy

• Zwiększenie ekonomi

zefir - - DiD U68

Cytat od ciap: „@zefir Za to będą zwozić większe ilości surowców, co pozwoli im postawić więcej gwiazdek w tym samym czasie - stada będą rosły szybciej niż wcześniej. A górnik będzie mieć więcej wydobycia. Dlaczego nie wspomnisz o tym że szybciej postawi kopalnie, szybciej zarobi na siebie, zwiększy eko. Każdy ma szansę na rozwój. ” Daga, to są plusy tej akcji. Plusy z reguły widzą wszyscy. Tak już jakoś jest. Ja staram się wyszukać i wyciągnąć na wierzch ewentualne minusy albo złe następstwa ws…

• Zwiększenie ekonomi

zefir - - DiD U68

Cytat od ^ZemstA^: „Zefir albo majaczysz albo grasz na innym uni, to ty nie widzisz ze ten poziom gry juz jest osiagniety?Wkrótce większości flociarzy zajrzy w oczy widmo albo gry stylem UFS (bo fs'owanie będzie za drogie) -Aro, Yesman itp juz w tej chwili nie muszą sie zbytnio przejmować atakami i fsami juz w tej chwili dla nich fsy sa za drogie i graja urlopami. wiec ja nie wiem jak mozesz tego nie widziec . Po uni zaczynają grasować duże stada gwiazdek (już teraz są ogromne a będą jeszcze wię…

• Zwiększenie ekonomi

zefir - - DiD U68

Cytat od ciap: „+ Większe eko ...co wiąże się z koniecznością rozbudowy magazynów. Nie oszukujmy się - jeżeli ktoś mógł poświęcić na grę wcześniej godzinkę czy tam dwie co 3 dni, aby zwieźć surowce, to nagle nie zacznie codziennie doglądać swoich planet. - Potrzeba rozbudować obronę - są surowce na to, punkt neutralny? - tu będzie wyścig, kto będzie pierwszy - ekonom stopniowo rozwijający bunkier, aby ponownie zniechęcał do ataków, czy flociarz chcący sfarmić jego znacznie powiększone wydobycie.…

• Zwiększenie ekonomi

zefir - - DiD U68

Cytat od ^ZemstA^: „wiec przyszłe rekordy być może będzie musiał zgłaszać jako speed uni i zabaw zacznie się od nowa ze tAK powiem bo na speed uniach będzie miał konkurencję ” To jest oczywiste, że przyszłe rekordy musiałbym zgłaszać jako speed uni. Nie ma co dramatyzować w sprawie tej konkurencji - wystarczy spojrzeć na top badań uni x1x5, żeby zobaczyć, że to nie jest jakakolwiek konkurencja dla mnie (top1 ma tylko 36kk punktów), natomiast bawienie się w porównywanie z innymi speedami nie ma s…

• Zwiększenie ekonomi

zefir - - DiD U68

Cytat od FILU: „każdego ucieszył i górników jak i flociarzy ” Polemizowałbym z tym stwierdzeniem. Jak już pisałem na chat'cie sojuszowym, wg mnie powinni graczom, którym nie podobają się zmiany parametrów, dać możliwość przeniesienia konta na inne uni o identycznych parametrach jakie są w tej chwili (np. na Nekkar), a reszta graczy niech sobie gra na uni o szybkości jaka wyjdzie w ankiecie. Nie chciałbym być odebrany jako osoba przeciwna zmianom. Być może rzeczywiście są to jakieś przygotowania …

• Rekordy Uni68

zefir - - DiD U68

Ja ze zgłaszaniem badania jeszcze się wstrzymam, do czasu aż nazbieram na to, na co obecnie gromadzę surowce. Od kilku miesięcy sukcesywnie podnoszę jedno z badań w górę i nie widziałem sensu, aby zgłaszać kolejne jego poziomy, aby dwa czy tam trzy miesiące później podbijać go o kolejne oczko. Ten na, który teraz zbieram, planowo ma być na razie ostatnim, więc jak go już będę miał, to się tu wpiszę, ale trudno mi powiedzieć, jak długo to jeszcze potrwa... Tymczasem mogę zgłosić to: Obrona na ksi…

• Aktualizacja - księżyc: zefir - uni 68 - 2.570.000 pkt.(24.11.2017) Wyrzutnia rakiet : 170.000 Lekkie działo laserowe : 200.000 Ciężkie działo laserowe : 10.000 Działo Gaussa : 10.000 Działo jonowe : 10.000 Wyrzutnia plazmy : 10.000 Druga kuleczka: zefir - uni 68 - 1.309.150 pkt.(24.11.2017) Wyrzutnia rakiet : 13.000 Lekkie działo laserowe : 613.000 Ciężkie działo laserowe : 1.110 Działo Gaussa : 110 Działo jonowe : 0 Wyrzutnia plazmy : 340

• Dalszy rozwój

zefir - - Zadawanie pytań

Cytat od Truck driver: „Po to wlasnie wolne sloty by farmic po idlerach np. Latac mt jest lepiej i po 100kk sury to by mi sie nie chcialo ” Kwestia skali. MT na impulsowym są dość szybkie. Wyciągając około 100k surki z jednego ataku x 24 sloty x 5 fal dziennie = 12kk zysku. Oznacza to jednak, że potrzeba każdego dnia odwiedzić 24 x 5 = 120 planet. Trudno o taką ilość celów w rozsądnym zakresie czasowym lotu MT, gdy planety są ulokowane w jednym miejscu...

• Nowy wpis: DIFENBEJKERr - uni 68 - 14.651.550 pkt (04.11.2017) Wyrzutnia rakiet : 4.687.546 Lekkie działo laserowe : 1.578.229 Ciężkie działo laserowe : 5.000 Działo Gaussa : 20.000 Działo jonowe : 5.000 Wyrzutnia plazmy : 10.000

• Cytat od Bumbleebe: „tylko co Ty z metalem zrobisz.. ” Wymienię sobie handlarzem na kryształ Tak jak pisałem Ci na PW, troszkę mi go trzeba images81.fotosik.pl/860/f26c2160f366c9b6gen.png

• #75 To moje trzecie spotkanie z flotą zum'a na miarę ST. Z wszystkich trzech, to jest zdecydowanie największe zarówno pod względem wielkości procentu jak i zysku. Z tego co pamiętam, ostatnio mieliśmy kontakt z obrońcą w czerwcu, podczas mojej nieudanej próby wyliczenia jego floty z zawróconego stacjonuj moon -> planeta (z tego co do mnie pisał, dostał 13 sekund na ucieczkę). Dzień czy dwa później padł z ręki Wilka, nie odbierając fs'a. Tym razem było podobnie - odliczające się minutki, skan, lo…

• Anulowanie produkcji stoczni

zefir - - Gra

Ta sama stocznia produkuje statki i obronę. Ciężko było by rozgraniczyć i dać możliwość anulowania budowy tylko samych statków, a obrony nie. Skąd gra miała by wiedzieć, w jaki sposób prawidłowo oddać surowce, jak sensownie przeliczyć dalszy czas budowy np. w przypadku gdy ktoś miesza, dając naprzemiennie obronę i statki do kolejki. Dlaczego wg Ciebie ktoś kto pomylił się i kliknął w CM zamiast krążków ma być w lepszej sytuacji, niż ten kto zamiast gausów posłał do stoczni ciężkie lasery? Najpro…

zefir - - Gra

To teraz rozważ taką sytuację - załóżmy, że ktoś ma 10 planet (A, B, C itd). Na każdej z nich stacjonuje sobie 100 DT i 200 satelit - razem daje to flotę w wielkości 3000 statków. Nie ma nic innego, żadnej floty bojowej, brak recyklerów, kompletnie nic - tylko te 3000 statków, z czego 2000 to satelity. 100 DT ma ładowność 2,5kk surki. Niech to będzie równowartość dziennego wydobycia na danej kolonii. Gracz chce rozwinąć sobie kopalnie metalu na planecie A (powiedzmy na 40 lvl). Dlatego raz dzien…

zefir - - Gra

Cytat od Truck driver: „czemu mialoby nie byc to samo ze stocznia? ” Żeby schować surowce w drogi budynek czy badanie, trzeba go najpierw mieć możliwym do postawienia, to raz. Po drugie można tak zrobić tylko z jednym budynkiem na danej planecie / księżycu oraz tylko z jednym badaniem globalnie dla całego konta. Po trzecie trzeba mieć zawsze odliczoną na ten cel ilość surowców. Ewentualną nadwyżkę trzeba i tak wozić w ładowniach na fs'ie. Używając stoczni do chowania surowców, nie ma znaczenia i…

zefir - - Gra

Zacznę od tego, że jestem przeciwny pomysłowi możliwości anulowania pracy stoczni. Tym niemniej jedno z rozwiązań poruszonego przez autora tematu problemu mogło by wyglądać tak: niech anulowanie pracy stoczni kosztuje 500, 600 czy tam 700 jednostek antymaterii za każdą sekundę, która upłynęła od momentu włączenia budowy. Czyli po minucie wyjdzie 30-42.000 antymaterii za taką operację. Najlepiej bez górnego limitu, czyli każda kolejna godzina pracy stoczni niech powiększa ten koszt o 2,5 miliona …