Wyniki wyszukiwania

Wyniki wyszukiwania 421-440 z 671.

Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji

• Brak newslettera

zefir - - Zadawanie pytań

Od czasu wejścia do gry wersji z Lobby, na moją skrzynkę przestał przychodzić newsletter. Majowy nr mam, czerwcowy nie przyszedł. Myślałem, że jakimś cudem zostałem usunięty z listy mailingowej, więc początkiem lipca wysłałem na odpowiedni adres prośbę o ponownie dopisanie do listy. Mamy początek sierpnia i prawdopodobnie w zeszłym tygodniu został już rozesłany lipcowy nr. A ja nadal nic nie dostaję... Sprawdziłem wszystkie zakładki (wliczając tą ze Spamem) i nigdzie ich nie ma. I i teraz moje p…

• speed x5 - księżyce - aktualizacja 1. zefir (½) - uni 68 - 3.280.000 pkt.(30.07.2018) Wyrzutnia rakiet : 200.000 Lekkie działo laserowe : 200.000 Ciężkie działo laserowe : 10.000 Działo Gaussa : 10.000 Działo jonowe : 10.000 Wyrzutnia plazmy : 15.000 . 2. zefir (2/2) - uni 68 - 1.883.150 pkt.(30.07.2018) Wyrzutnia rakiet : 13.000 Lekkie działo laserowe : 900.000 Ciężkie działo laserowe : 1.110 Działo Gaussa : 110 Wyrzutnia plazmy : 340

• Rekordy Uni68 Speed x5

zefir - - DiD U68

OBRONA NA PLANECIE * Wyrzutnia Rakiet = 11.027.250 Lestat25 * Działo Gaussa = 166.800 lasvegas parano * Wyrzutnia Plazmy = 104.190 HELLRAZOR OBRONA NA KSIĘŻYCU * Lekkie Działo Laserowe = 900.000 zefir * Wyrzutnia Plazmy = 15.000 zefir OBRONA NA KSIĘŻYCU SUMARYCZNIE * Lekkie Działo Laserowe = 1.321.500 zefir * Wyrzutnia Plazmy = 17.340 zefir

• @thomek205 A to nie jest przypadkiem tak, że do ogame na Iphonach jest dedykowana specjalna aplikacja w App Store? itunes.apple.com/pl/app/ogame/id553453991?l=pl&mt=8

• #84 Po długiej przerwie w końcu udało mi się znów znaleźć i szczęśliwie dolecieć do jakiegoś celu na miarę możliwości mojej floty i zarazem łapiącego się na próg ST. Obrońcy życzę szybkiej odbudowy. Pozdrowienia dla Dagusi, Selenki, Xtro oraz wszystkich członków United. Nie mogłem się zdecydować na podkład, więc daję dwa - oryginał i remix. Niech każdy sobie wybierze, ten który się mu bardziej podoba youtube.com/watch?v=WEFJnYMz0Ec youtube.com/watch?v=qFmCXBL_4n8 Dnia 30-06-2018 --:--:-- następu…

• Lobby- problemy kto ma ?

zefir - - Błędy w grze

Ludziska padło całe Lobby. We wszystkich krajach - byłem na francuskim i angielskim forum - wszyscy mają ten problem. Jedyne info jakie znalazłem, to takie, że posiadacze Ipad'ów mogą się podobno zalogować. I tylko oni. Podobno na tych urządzeniach logowanie przebiega w inny sposób i problem z logowaniem ich nie dotyczy. Pozostaje czekać, aż programiści zajmą się tym błędem...

• Gratulacje. W piątek zabrakło mi kilku minut, aby dolecieć do obrońcy. Teraz mogę go wykreślić z list celów

• Cytat od Truck driver: „Idac tym tokiem myslenia to eko sobie wylaczyles ale idlaki, na ktore latasz juz nie wiec surowce na nich wydobywaja sie proporcjonalnie do zwiekszenia eko na calym uni. ” Brawo, trafiłeś Należy się nagroda dla tego Pana Argument, że teraz przywożę z ataków 5x tyle surowców co wcześniej, był jednym z kilku, które przemawiały właśnie za wyłączeniem ekonomii. Wg moich szacunków obecnie na samych farmingach (bez eko) zarabiam o 40% więcej surowców niż zarabiałem przy pracują…

• Cytat od Truck driver: „@zefir przy 125 rw dzienny zysk na poziomie 46kk wyglada slabo biorac pod uwage jakie masz eko. Ciekawy jestem co miales na mysli lub czym sie kierowales wylaczajac wydobycie na wszystkich koloniach? Skoro to zrobiles to jaki byl sens inwestowac mocno w badania? ” @Truck driver Badania rozwijam od zawsze - to właśnie tylko i wyłącznie dla nich klikam. Reszta się nie liczy! A jeżeli chodzi o to, czym się kierowałem wyłączając wydobycie, to powiedzmy, że głęboko zastanowiłe…

• Cytat od Calipso: „ przeciwienstwie do Zefira i jego przykladzie ze zbieraniem 4kk cegiel na zamek, to wlot po "1 cegle", liczac 50 wlotow dziennie, 365dni w roku, to mi wyszlo, ze ten zamek w Malborku bym po 219 latach zbudowal... Dziekuje bardzo wink.png . Latac przy eko x5 po 150k surowcow? Nawet na idlera po tyle bym nie lecial grin.png... Kontynuujac ten przyklad: Po co w ogole wysylac te "50 atakow" dziennie po 150k kazdy (7,5kk w sumie) , jak Zefir ma z wydobycia na oko 100kk dziennie? ” …

• Każdy flociarz ma swój własny, indywidualny i niepowtarzalny próg opłacalności ataku. Jedni nie ruszą floty bez zysku na poziomie kilkunastu / kilkudziesięciu milionów, inni rzucą się na wszystko co tylko przyniesie im jakikolwiek zysk. Dlatego nie można mierzyć i porównywać ze sobą takich graczy, a już na pewno nie można używać do tego swojej własnej miary. Trzeba pamiętać, że niemal każdy atak, do jakiego dochodzi w tej grze, jest zawsze winą obrońcy. Przez błąd który popełnił, czegoś nie dopa…

• @FILU ale właśnie chodzi mi o to odstępstwo - ktoś zgłasza do rozgrywki swoją flotę bojową w postaci 1 gwiazdki (aby załapać się powyżej minimum zgłoszeniowego) i jednego krążownika. W tym momencie krążownik i gwiazdka stanowi 100% jego floty bojowej. W zasadach S&D pisze, że jeżeli gracz posyła do ataku całą swoją zgłoszoną flotę bojową (pomijając gwiazdki), to próg 10% wartości dołączonej floty nie musi być zachowany, a słabszy gracz może również wstawić RW. Czyli zgodnie z zasadami w tym przy…

• Cytat od FILU: „@zefir z flotą 1 krk nie wiem jak by kombinował gracz dołączając do ACS by mu się liczył rw jeszcze 80% Zgodnie z obejmującymi zasadami SD każda flota dołączona musi stanowić co najmniej 10% wartości głównej floty więc ktoś musiał by lecieć 10krk w głównej flocie i ten ktoś z 1krk , by rw tego drugiego się liczyło bo stanowi 10% głównej floty i miał by liczone jako 80% z głównego ataku dla siebie tylko w takim ACS z 11krk to raczej na takim uni ciężko było by zrobić próg ” Cytat …

• Mnie tam zawsze zastanawiało co w przypadku, gdy do zabawy zgłasza się konto górnicze, z flotą z samych DT, bez GSa, a jako jedyny swój statek bojowy zgłasza 1 krążownika. Następnie dołącza tego krążka do każdego ataku, który przeprowadzają członkowie jego drużyny. Ponieważ to jest cała jego flota bojowa, powinno zgarniać po 80% z każdego wykręconego w ten sposób RW. Ciekawie było by zobaczyć, jak takie konto posiadające tylko 1 krążownika zgarnia nagrodę najlepszego złomiarza

• We wrześniu 2016 roku pojawił się pomysł na forum Orgin, aby technologia nadprzedstrzenna, począwszy od 9 lvl, na każdym nieparzystym poziomie zwiększała o 20% ładowność MT, DT i recyklerów -> Hyperspacetech increases Cargocapacity 26 listopada 2016 roku pomysł został zaakceptowany przez dział rozwoju Ogame -> Idea got accepted by the OGame-Development-Team I od tego czasu czekamy, aż programiści wprowadzą to do gry. Kiedy to nastąpi? Tego nie wie nikt

• Rekordy Uni68 Speed x5

zefir - - DiD U68

Cytat od 19dawid45: „@zefir jaka będzie odpowiedź? ” Chwilowo żadna Na kolejne badanie mam zebrane dopiero 30% środków, więc pewnie kolejny przyrost w punktach badań będę miał dopiero za kilka miesięcy. Dagusia, spychając mnie z unijnego top1 w badaniach, jednocześnie zajęła moje miejsce w światowym top badań - obecnie jest na 75 miejscu (a ja na 76). Do top1 - Hummer'a, który gra na angielskim uni Quantum i ma ponad 276 milionów punktów badań, zarówno Dagusi jak i mnie jeszcze troszkę brakuje C…

• Gratulacje. Widać tutaj inne podejście do problemu bunkrów niż moje , ale to dobrze - różnorodność jest bardziej atrakcyjna w odbiorze Obrońcy odbudowy zasieków, a agresorowi życzę kolejnych równie owocnych wlotów.

• Dzięki Nie sądzę jednak, abym mógł zaliczyć się do grona górników - kopalnie to tylko 2% mojego konta. Flociarzem też nie jestem - flota to zaledwie 3% moich punktów Gram w tą grę na swój unikalny i niepowtarzalny sposób images84.fotosik.pl/1035/cb32d960cb0befc9.png

• Cytat od ^ZemstA^: „@zefir rozumiem Cię, ale nie uważasz ze to my gracze powinniśmy decydować o naszym końcu? A nie jaki programista. ” Zabroniony push, widełki handlarza, nieopłacalne kupowanie surowców za antymaterię (w dużych ilościach w późniejszych etapach gry), ustalony procent statków lub dział obronnych, z których złom trafia na pz oraz fakt braku pz przy ataku rakietami. Dwukrotny (a nie np. trzykrotny lub tylko o 50%) wzrost kosztów budowy kolejnych poziomów kopalń i badań. Ograniczona…

• @^ZemstA^ o kosztach relokacji nie musisz mi mówić. Jedną ze swoich kolonii poświęciłem jako planetę do wysyłania rakiet. Przenoszę ją dwa, trzy razy w miesiącu w nowe okolice. Dokładając koszty skracania pracy silosa, Handlarza, którym wymieniam surowce (w ogóle nie handluję z innymi graczami - nigdy tego nie robiłem) i skracanie badań, to 5-6 milionów anty starcza mi na około 4 miesiące grania. Ogame jest grą specyficzną. Nie ma zdefiniowanego końca, ani warunku koniecznego do jej wygrania (uk…