Wyniki wyszukiwania
Wyniki wyszukiwania 301-320 z 671.
Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji
-
zefir [UNITED] vs. jacek0007 ~ 1533.6% Dnia 11-10-2019 --:--:-- następujące floty spotkały się w walce: Agresor zefir [UNITED] ________________________________________________ Krążownik 16.000 _________________________________________ Obrońca jacek0007 ________________________________________________ Duży transporter 31.950 _________________________________________ Po bitwie... Agresor zefir [UNITED] ________________________________________________ Krążownik 16.000 ( -0 ) _______________________…
-
uni68, księżyce 1. zefir (½) - uni 68 - 5.180.000 pkt.(09.10.2019) Wyrzutnia rakiet : 200.000 Lekkie działo laserowe : 1.150.000 Ciężkie działo laserowe : 10.000 Działo Gaussa : 10.000 Działo jonowe : 10.000 Wyrzutnia plazmy : 15.000 . 2. zefir (2/2) - uni 68 - 3.583.000 pkt.(09.10.2019) Wyrzutnia rakiet : 15.000 Lekkie działo laserowe : 1.685.000 Ciężkie działo laserowe : 2.000 Działo Gaussa : 1.000 Wyrzutnia plazmy : 1.000
-
Ciekawe, czy parametry z tego screena trafią do ostatecznej wersji (zużycie energii 50 jednostek, bonus do wydobycia około 0,025%, co przekładało by się na 40 Pełzaczy, aby osiągnąć 1%, 400 aby zwiększyć wydobycie o 10% oraz 4000 aby go podwoić, ale to wymagało by ciągłej produkcji 200.000 jednostek energii plus zużycie samych kopalń). Kroi się masowa migracja z piętnastek na pierwszą pozycję w układzie?
-
Cytat od XTRO U10: „gratuluję, we flotę zainwestowałeś ? ” Odrobinkę Z konieczności Głównym efektem podniesienia prędkości eko na uni był wzrost ilości wydobywanych przez graczy surowców, co przełożyło się na zwiększenie flot, potrzebnych do ich transportu. W efekcie już kilka miesięcy później okazało się, że moja flota nie potrafi się w ciągu 6 rund przebić przez gwiazdkę schowaną za 70k DT... Dlatego niestety rok temu byłem zmuszony po raz pierwszy od zdaje się 2013 roku zatrzymać na chwilę ro…
-
Zapomniane gwiazdki wypatrzone na jednym z porannych skanów. Pelek ma ochronną na 19, a to niestety za dużo dla moich krążków, stąd też standardowy skład floty złomującej. Zacny cel, więc farming 75%. Obrońcy pewnie szybko odrobi straty Pozdrowienia dla Dagusi, Selene, Xtro, Vassago, Alienos'a oraz wszystkich członków United. Podkładzik: youtube.com/watch?v=SA2MCjzZkAU Dnia 29-09-2019 --:--:-- następujące floty spotkały się w walce: Agresor zefir [UNITED] ________________________________________…
-
Elkanen, patrzysz na to od strony zaatakowanego ekonoma, który uratuje 75% surki czy flociarza, któremu zysk przeszedł obok nosa, kosztem zaledwie 25% surowców przeciwnika? Owszem, takie sytuacje zdarzają się rzadko, ale gdy już wystąpią, to obniżając te 25% sprawi się, żę górnik będzie jeszcze bardziej zadowolony z efektu, a flociarz wkurzony, że obrońca znikomym kosztem uratował niemal całą surkę i jeszcze dostanie zwrot sporej części straconych DT z doku...
-
Cytat od Maniak87: „ale 15% i 25% to przesada ” Ciekawe, czy nadal będą głosy za tym, że 25% to za dużo, jak zaczną się przypadki, gdy cel będzie się logował pomiędzy atakiem a dofarmami i nie mogąc na czas wywieźć surowców, zamiast jak dotąd posyłać wszystko w stocznię albo licytację, wrzuci wszystko na rynek po maksymalnym przeliczniku, licząc na to, że nikt tego nie kupi, a on po 3 dniach odzyska 75%...
-
@Yuan Jestem dość specyficznym graczem. Nie inwestuję w eko. W ogóle. Gram na uni z eko x7 i już prawie dwa lata mam wyłączone wydobycie na wszystkich koloniach. Serio. Na ostatnich 2 planetach, czyli tych zdobytych za astro 23 oraz 25 nawet nie postawiłem kopalń na pierwszy poziom. Surowce zdobywam, atakując innych graczy i to mi wystarcza. To tak tytułem wstępu i nakreślenia sytuacji. W grze najbardziej bawi mnie rozwijanie badań. Wiem, że jestem w przeważającej mniejszości, ale nie samymi flo…
-
Przypuśćmy, że jakieś 2 miesiące wcześniej schowałem w laboratorium 16 miliardów metalu, uruchamiając 25 poziom opancerzenia. Przez te 2 miesiące uzbierałem 5 miliardów deuteru, potrzebne mi do przełączenia się na astro 26. Teraz muszę wymienić 12 z tych 16 miliardów metalu za kryształ, najlepiej błyskawicznie, bo nie mam ładowności, aby wozić 4,5 + 9,5 + 4,5 = 18,5 miliarda surki. Jaka jest szansa, ze znajdę od ręki partnerów handlowych zdolnych mi sprzedać, na już, ponad 9 miliardów kryształu?…
-
zefir [UNITED] vs. T_o_f_i_k [HQ] ~ 1513.38% Dnia 15-09-2019 --:--:-- następujące floty spotkały się w walce: Agresor zefir [UNITED] ________________________________________________ Lekki myśliwiec 700.000 Okręt wojenny 4.000 _________________________________________ Obrońca T_o_f_i_k [HQ] ________________________________________________ Duży transporter 16.423 Lekki myśliwiec 8.000 Recykler 500 Sonda szpiegowska 1.965 Niszczyciel 608 Gwiazda Śmierci 2 Pancernik 100 Wyrzutnia rakiet 52.765 Lekki…
-
zefir [UNITED] vs. Karolomen ~ 486.61% Dnia 13-09-2019 --:--:-- następujące floty spotkały się w walce: Agresor zefir [UNITED] ________________________________________________ Duży transporter 1.600 Krążownik 20.000 _________________________________________ Obrońca Karolomen ________________________________________________ Mały transporter 59 Duży transporter 9.716 Lekki myśliwiec 13 Ciężki myśliwiec 11 Krążownik 6 Okręt wojenny 7 Statek kolonizacyjny 10 Recykler 10 Sonda szpiegowska 491 Bombowi…
-
Nie wiem, czy ktoś już tutaj o tym pisał, ale zgodnie z opisem Napędu nadprzedstrzennego w grze, Pionier i Rozpruwacz będą korzystać z tego napędu. O Pełzaczu nie wspominają ani przy napędzie spalinowym, ani przy impulsie, więc albo jeszcze nie zaktualizowali opisów tych badań, albo ten statek, tak jak satelita słoneczny, będzie raczej stacjonował na orbicie danej planety...
-
Cytat od Pazik: „Ty zaraz będziesz miał większy poziom magazynów niż kopalni ” Od czasu wprowadzenia eko x5 w styczniu 2018 roku gram z całkowicie wyłączonym wydobyciem na wszystkich koloniach. Nie muszę robić zwózek, ani dowozić na nie surowców na rozbudowę kolejnych poziomów kopalń A z racji, że od początku mojej przygody z Ogame, czyli od 2008 roku, nigdy nie handlowałem z innymi graczami (najpierw nie było mi to potrzebne, a później GF wprowadził Handlarza), więc takie pojęcia jak zakup pali…
-
Hermes, wg mnie z tymi darmowymi slotami chodzi o to, że to jest takie zabezpieczenie przed zasypaniem rynku swoimi przedmiotami. Ilość możliwych do wystawienia (w tym samym czasie) za darmo przedmiotów pewnie będzie limitowana. Za wystawienie kolejnych rzeczy trzeba będzie zapłacić. Taki flociarz pewnie będzie mógł sprzedawać jedną, może dwie rzeczy na raz. Dopiero jak je sprzeda, będzie mógł wystawić kolejne. Górnik, jak pisze powyżej, będzie mógł sprzedawać "kilka" przedmiotów na raz, nic dod…
-
zefir [UNITED] vs. leukocyt [TEMPLARS_1] ~ 1168.31% Dnia 07-09-2019 --:--:-- następujące floty spotkały się w walce: Agresor zefir [UNITED] ________________________________________________ Krążownik 15.000 _________________________________________ Obrońca leukocyt [TEMPLARS_1] ________________________________________________ Mały transporter 3.964 Duży transporter 19.583 Statek kolonizacyjny 9 Recykler 2.337 Sonda szpiegowska 1.922 Satelita słoneczny 2 Pancernik 23 Wyrzutnia rakiet 512 Lekkie dz…
-
zefir [UNITED] vs. grusia33 [GALS.SF] ~ 467.14% Dnia 31-08-2019 --:--:-- następujące floty spotkały się w walce: Agresor zefir [UNITED] ________________________________________________ Duży transporter 3.500 Krążownik 50.000 _________________________________________ Obrońca grusia33 [GALS.SF] ________________________________________________ Mały transporter 31 Duży transporter 5.000 Lekki myśliwiec 59 Ciężki myśliwiec 11 Sonda szpiegowska 15 Wyrzutnia rakiet 200.000 Lekkie działo laserowe 10.000…