Wyniki wyszukiwania

Wyniki wyszukiwania 41-60 z 671.

Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji

• Technologia bojowa 27 images91.fotosik.pl/472/2d9df58e0123d06e.png zefir [U68]

• Przeglądając wczoraj wieczorem statystyki na mmorpg-stat.eu, zauważyłem że Ireth został trafiony. Sam od czasu do czasu zaglądałem do niego w poszukiwaniu flotki, więc ta wiadomość oznaczała dla mnie, że ktoś zdjął mi kolejny potencjalny cel. Dziś rano przypomniałem sobie o tym i postanowiłem sprawdzić, czy oberwał w 3, czy też w 9 galaktyce. I tak trafiłem skanem w planetę, na której aktywne pole wrakowe wskazywało, że tu lub na księżycu powyżej miało miejsce wczorajsze starcie. Bez wglądu w wc…

• zefir [HYDRA] vs. Banstime ~ 1843.9% Dnia 24-01-2021 --:--:-- następujące floty spotkały się w walce: Agresor zefir [HYDRA] ________________________________________________ Pancernik 25.000 _________________________________________ Obrońca Banstime ________________________________________________ Mały transporter 2.885 Lekki myśliwiec 4.053 Ciężki myśliwiec 900 Krążownik 1.279 Okręt wojenny 713 Bombowiec 324 Niszczyciel 941 Pancernik 3.011 _________________________________________ Po bitwie... A…

• Labolatorium Badawcze

zefir - - Zadawanie pytań

Cytat od Aurora Borealis: „No to zostanie cieszyć się z pozostałych dwóch -25%. ” Bonusy Technokraty, Odkrywcy i Eventu się nie sumują, a kumulują szeregowo. Nie da się uzyskać 75% skrócenia czasu. Pierwszy aktywny bonus zdejmie 25% od całkowitego czasu. Drugi 25% ale nie z całego czasu a z pozostałych 75%, czyli obniży jedynie o 18,75%. Trzeci 25% z reszty, czyli z 56,25, co daje 14,06% Razem można więc mieć 25 + 18,75 + 14,06 = 57,81% Cytat od powyginany drucik: „Cytat od Aurora Borealis: „Wła…

• Labolatorium Badawcze

zefir - - Zadawanie pytań

Jeżeli spojrzy się na wzór na czas badań, to zobaczy się, że wartości licznika ułamka, który go tworzy, są zupełnie niezależne od gracza i wyrażają się pewną wartością stałą, która podwaja się z każdym poziomem badania. Wykres funkcji xn=2*(xn-1) będzie bardzo szybko piął się w górę. Co jest w mianowniku tego ułamka? Suma poziomów naszych laboratoriów powiększona o jeden, pomnożona przez stałą i niezależną od gracza szybkość badań danego uni. Powstaje więc funkcja której kolejne wartości będą pr…

• #127 & 128 Obrońca miał w zwyczaju dzielić swoją flotę na kilka mniejszych, gs'owych, porozrzucanych po kilku księżycach oraz jedną dużą, która woziła mu surowce. Gdy dziś rano trafiłem skanem na jedną z tych mniejszych stojącą bez aktywki , od razu poszło kontrolne sprawdzenie pozostałych jego księżyców. Niestety dużej floty nigdzie nie było, za to stały te 4 mniejsze, w 1, 2, 4 i 5 galaktyce. Nie mam kolonii w 1 gali, więc ten cel odpadał, ale pozostałe trzy były w moim zasięgu. Z racji, że ni…

• Cytat od Darkstar: „Z tego co wiem to nie jest to tak,ze te 30% nie jest liczone z calej obrony,ale tylko z tej obrony co nie jest odbudowywana po starciu? Czyli jak ktos ma mechanika to malo co jest pzta z obrony. @zefir ?? ” Nigdy nie grałem na uni ze złomem z obrony, więc niestety nie wiem, jak to dokładnie działa

• Moc krążków w pełnej okazałości. Zdmuchnęły te 53 gwiazdki aż miło Gratulacje. Zysk bardzo przyjemny. Przetapiaj Obrończyni szybkiej odbudowy.

• #126 Było kilka podejść pod tą flotę. Wiem, że inni też próbowali swoich sił, ale obrońca był czujny i zawsze odświeżał na czas. Tym razem szczęśliwie udało mi się wbić w okienko na tyle duże, że starczyło na dolot atakujących flot. Obrońcy życzę szybkiej odbudowy. Zysk oczywiście trafi do laboratorium - gonimy Dagusię, bo mi "troszkę" odskoczyła w badaniach Dnia 02-01-2021 --:--:-- następujące floty spotkały się w walce: Agresor zefir [HYDRA] ________________________________________________ Pan…

• Cytat od Seba: „Cytat od arts: „@powyginany drucik @zefir gdzie mogę pobrać ten program? Nie mogę się doszukać na forum. ” Chętnie też się podepnę, o ile jest takowa możliwość ” W tej sprawie trzeba kierować zapytania bezpośrednio do ciapki (@powyginany drucik)

• Cytat od Hahohe: „To ja jeszcze zapytam: zmieniacie układy czy katujecie ciągle jeden? ” Jeden i ten sam układ. Zazwyczaj 8 flot po 1 pionierze + 10k mt. W poniedziałek zacząłem trzeci tydzień z itemkiem +3 sloty, więc loty po 11 flot jednocześnie. 5 -> 7 -> 9 ->11 -> 13 -> 15 -> 17 -> 19 -> 21, a w zależności od ilości opóźnień w ciągu dnia, czasami nawet -> 23 (a właściwie 22:30-22:40). Łatwo policzyć, że daje to 9 lub 10 wysłanych pakietów (72-80 ekspedycji dziennie / z itemkiem 99 - 110).

• Do ekspedycji używam programu od ciap (powyginany drucik). images90.fotosik.pl/458/104ed78c9b2a72bc.png Program pokazuje najważniejsze dane i statystyki w skróconej formie na głównej stronie, natomiast dane konkretnego wyniku ekspedycji przechowuje w plikach tekstowych: images91.fotosik.pl/457/430bc99c033e6b5dgen.png W razie potrzeby można je sobie łatwo przekopiować stamtąd np. do exela Wracając do tematu - skoro zgłaszają się gracze, którzy jednak trafiają na przedmioty i na dziury, to znaczy,…

• Wg moich statystyk, ostatni dopalacz znalazłem 17. grudnia, czyli jeszcze przed startem eventu. 1260 ekspedycji temu. Wcześniej wpadał średnio co 107 ekspedycji. Z drugiej strony zatrzymały mi się też czarne dziury - wcześniej wypadały średnio co 400-420 ekspedycji. Kolejna jest "odrobinkę" spóźniona 4492f4869b461a46.png Ten niespodziewany przestój już podniósł średni odstęp pomiędzy dziurami do 470 ekspedycji. Na tą chwilę jest zbyt mało danych, aby powiedzieć, czy jest to po prostu dzieło przy…

• Zaglądałem tam do obrońcy dziś wcześniej, ale wtedy jeszcze jego flota musiała być na fs'ie. Trafienie na minutkach zawsze cieszy Gratulacje.

• #125 Flotka Krassusa trafiona skanem na minutkach. Niska tech. ochronna pozwoliła zostawić wolne pancerniki w hangarach i ogarnąć atak samymi krążownikami. Obrońcy, który jak się zdaje, pojawił się na koncie już 6-7 minut po walce, ale nie próbował zbierać złomu, życzę szybkiej odbudowy. Dnia 25-12-2020 --:--:-- następujące floty spotkały się w walce: Agresor zefir [HYDRA] ________________________________________________ Krążownik 160.000 _________________________________________ Obrońca Krassus…

• Nasze małe RW: solo 500%, ACS 800%

zefir - - DiD U68

Jeden księżyc udało się trafić Surowce z drugiego ocalały, bo obrońca pojawił się na koncie i podniósł statki zefir [HYDRA] vs. CykloHeksan [J_U_Z] ~ 650.33% Dnia 25-12-2020 --:--:-- następujące floty spotkały się w walce: Agresor zefir [HYDRA] ________________________________________________ Krążownik 8.000 Mały transporter 23.000 _________________________________________ Obrońca CykloHeksan [J_U_Z] ________________________________________________ Mały transporter 16.324 Duży transporter 7.892 …

• OKA: Dzień 24

zefir - - Pytania

Ciasteczka upieczone wraz z babcią, własnoręcznie ozdobione i podarowane mi w prezencie przez mojego siostrzeńca i siostrzenicę 4cfc389789b23fcc.png

• #124 Obrońca od dwóch dni robił zwózki na planetę pod księżycem, na którym doszło do starcia. Myślałem, że czekają mnie próby wstrzelenia się w okienko, a tymczasem Ryback zaskoczył mnie porannym bsf'em Niniejsze starcie jest równocześnie moim nowym PB, więc cieszy w dwójnasób. Korzystając z okazji świątecznego okresu, chciałbym życzyć wszystkim zdrowia i szybkiego powrotu do szeroko rozumianej normalności. Obrońcy tradycyjne Szo. youtube.com/watch?v=LcBDsTLWplg Dnia 25-12-2020 --:--:-- następuj…

• OKA - Dyskusje

zefir - - OGame'owy Kalendarz Adwentowy

Chciałbym jeszcze przeprosić za użycie w poście powyżej błędnie słów OW i owce. Po screenach widać, że oczywiście wszędzie chodziło mi o niszczyciele a nie okręty wojenne W ramach zadośćuczynienia dopiszę taką ciekawostkę, która jest nawet błędnie podana w temacie ze Wzorami w naszym forumowym FAQ. Jeżeli siła ataku jednostki jest równa dokładnie 1% wartości powłoki to atak nadal jest absorbowany. Taka sytuacja będzie zachodzić, gdy krążowniki z bojową na 25 spotkają się z GS'em z ochronną na 1…

• zefir [HYDRA] vs. grusia33 [GALS.SF] ~ 996.72% Dnia 24-12-2020 --:--:-- następujące floty spotkały się w walce: Agresor zefir [HYDRA] ________________________________________________ Krążownik 10.000 Mały transporter 38.000 _________________________________________ Obrońca grusia33 [GALS.SF] ________________________________________________ Duży transporter 20.742 Wyrzutnia rakiet 1.366 Lekkie działo laserowe 500 Ciężkie działo laserowe 21 Działo Gaussa 10 Działo jonowe 50 Mała powłoka ochronna 1…