Wyniki wyszukiwania
Wyniki wyszukiwania 161-180 z 200.
Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji
-
II wojna światowa
PostStarsze od Royals'ow to chyba tylko Royal Navy jest, ale to nie jednostka...x]
-
Zgadza się - pytaj
-
Hm. Jest agnostykiem. Jego książka znajdowała się na szczycie listy najbardziej poczytnych tytułów w GB przez prawie 250tygodni. Studia zaczął kontynuując dorobek ojca.
-
Człowiek ten został w XXI wieku odznaczony najwyższym cywilnym odznaczeniem pewnego kraju. Dwukrotnie rozwiedziony, posiada 3 dzieci.
-
Jarosław Stancelewski - siatkarz?
-
Geograficzny!
PostBarchan idealnie, zadajesz
-
Geograficzny!
PostCytat od Heksogen: „Z góry obrazka na dół? ;p” ehe napisz jeszcze czemu, żeby nie było, że strzał D: No i zadajesz
-
Geograficzny!
PostCytat od buleon: „Za proste:( Twoja kolej^^” Za proste, za blisko itd.: D To ja może z innej beczki? Na obrazku są piramidy, wielbłąd oraz piasek. W którą stronę wieje wiatr? beztytuuoco.jpg
-
Geograficzny!
PostCieśnina Kattegat. Czemu? Bo była bardzo wąska...a jak wiadomo koty umieją przecisnąć się przez naprawdę wąskie szczeliny...nadali ją żeglarze
-
II wojna światowa
PostRoyal Marines? Data utworzenia: 1664r, podczas II wojny światowej wraz z 34 brali udział w Operacji Avalanche...
-
Astronomiczny
Postdokładnie zadajesz
-
II wojna światowa
Posthm, jeśli 34 dywizja, to nadal bitwa pod Monte Cassino, bo w operacji Pochodnia od strony brytyjczyków walczyła(chyba) tylko 8 dywizja, która to wcale nie istniała długo 34 podczas 1wszego ataku dostała ostro od osi, ale nadal nie mogę dojść, któa brytyjska jednostka tam była, która ma taką historię...
-
Astronomiczny
PostPodpowiedź: przy osobliwości tej, a konkretniej na jej granicy, powstaje para cząstka - antyczątka. Czxąstka o energii ujemnej jest wchłaniana przez osobliwość(co tłumaczy, czemu nam się wszechświat nie zawessał :P), a druga "wychodzi" poza horyzont zdarzeń, emitując promieniowanie. O nazwę tego promieniowania właśnie jest pytanie
-
Astronomiczny
PostNie, dysk akrecyjny nie powstaje przy osobliwości
-
Astronomiczny
PostNiestety chodzi mi o te cząstki, które nie zostają pochłonięte
-
Astronomiczny
PostZgadza się Takie pytanko fifty/fifty mam(bardziej astrofizyka - wybaczcie): W pobliżu pewnej osobliwości powstają cząstki. Istnieją w czasie określonym przez zasadę nieoznaczoności. Jedna z pary tych cząstek zostaje pochłonięta przez tę osobliwość, a druga (a raczej wszystkie drugie) tworzą pewne zjawisko korpuskularne Jak nazywamy te zjawisko?
-
Astronomiczny
PostEnceladus?
-
II wojna światowa
PostDzięki od uratowania od pisania podpowiedzi wierszem I gratuluję, czytam to sobie któryś raz i nadal twierdzę, że nie było to takie proste^^ Zadajesz
-
II wojna światowa
PostNo właśnie Dobrze, to ja może pozostając w podobnym klimacie (choć nie do końca) zadam zagadkę w formie wiersza: Dwaj bracia bliźniacy opuścili kuźnie, Tak samo potężni, choć urodzeni różnie, Strach siali w szeregach wroga, Cierpiała szczególnie Brytyjska głowa, Dumny swój kaptur królewski tracąc Jedno draśnięcie – ponad tysiąc ciał. Gdy funt lordowski przyczyny już dać chciał, Brat mniejszy kąpieli słonej zażywał Dziesięć dni walcząc teraz z piasku wystawał. Światła dnia zaznać już nie mogąc.. …
-
II wojna światowa
PostSu-76 Choć z profilu pare wygląda tak samo Myślę też, że za to określenie buleon wcale by Cię nie p ogonił Jeśli myślimy o pewnej gołej części ciała