Wyniki wyszukiwania

Wyniki wyszukiwania 101-120 z 180.

Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji

• to teraz powiedz gdzie odesłać 165 metalu, żeby nie było pushu

• Cytat od KissOfTheDragoon: „Cytat od wampek: „Ja śledzę wątek, a też zostałem wprowadzony w błąd, więc nie piernicz. Było cały czas mówione że dla odkrywcy bonus będzie wynosił 4x a następnie podano informacje że zmniejszono go do 0.5... ani słowa o mnożniku prędkości ekonomii. Dopiero jak się kilka razy przeczyta post Arta z wzorem to faktycznie można odnieść wrażenie że kwestia bonusu nie jest taka oczywista. ” 1) 9 grudnia Cytat od Art: „Wynik ekspedycji Odkrywcy powiązany jest z prędkością e…

• Handel został ukończony. Sprzedano: 100 Deuter Na planecie X otrzymano 465 Metal. Opłata rynkowa: 35 Metal Towar został już odebrany. Hmm tak tylko sobie sprawdzam, 1 do 4,65 - piękny przelicznik ;D

• Zmiana klasy to koszt 100 zł, przy wyborze klasy odkrywcy jest informacja o 3 % - nie ma wzoru ani innej informacji. Z tego co tu można wyczytać to odkrywca nie ma 3 % a od 1,5 do 10,5 raza większe zyski - w zależności od speed uni. Kto za to odpowie?

• zgadzam się, bo +3% do zysku z pomyślnych ekspedycji a 10,5 raza większy zysk to zupełnie co innego...

• Cytat od wampek: „Cytat od ciap: „Ekspedycje mają bonus x speed eko. Tego zwykłe nie mają więc dlatego taka różnica. ” Innym słowem ja oraz zapewne połowa tego forum mylnie przyjęła że bonus x eko liczony jest dla wszystkich, a nie tylko dla odkrywcy? ” czyli na speed 1 jest tylko 1,5 raza więcej - odkrywca się nie opłaca, ale na speed 7 mamy już 10,5 raza więcej - i tu odkrywca bardzo się opłaca <- tak wynika z raportów z ekspedycji tu zamieszczanych - szkoda, że takie informacje dostajemy po w…

• Czyli odkrywca ma bonus w postaci 1,5 razy prędkość uni ? Czy tylko 1,5 razy więcej niż inne klasy?

• właśnie skróciłem badanie o 30 minut przedmiotem... i zamiast skrócić wydłużyło mi o 2 tygodnie. O dwa tygodnie!!!!! To jest kpina!

• Cytat od Das140: „Cytat od wampek: „Osobiście uważam, że system ekspedycji jest zbugowany (jak większość elementów) ponieważ ma się on nijak do wcześniejszych zapowiedzi, więc nie zdziwię się jeśli w poniedziałek, wtorek dostanie on aktualizacje. ” Jak się nie zgadza jak się zgadza? Cytat od piink: „When you have an active Discoverer class, the formula works as follow: (Baseloot + Classbonus) * ecospeed. On default values in a speed 5 universe: (1 + 0.5) * 5. The Pathfinder gives a boost of *2 o…

• Cytat od ciap: „Cytat od ackra: „@zefir ile DT i pionierów wysyłasz, bo ja 800 DT i 1 pioniera, może za mało ” Za mało 2,1k DT chyba trzeba mviv.hebergratuit.net/expe71_prod.htm?i=2 ” wg tego kalkulatora wychodzi, że maks to 4200 DT (edit - przy tech nad na 0) i wtedy można znaleźć 105.000.000 mety lub 52.500.000 krisu lub 35.000.000 dexu.. Czy inne klasy będą miały odświeżony wzór na ekspedycję, bo takie wielkości to chyba o wiele więcej niż miało być...

• Szanowni Gracze, Rozpoczął się proces wdrażania nowych ustawień serwera do konfiguracji wszystkich Universów. Proces ten może zając ok. 60 min. Po wprowadzeniu nowych konfiguracji, rozpocznie się proces aktualizacji Unviersów do wersji 7.1 Aktualizacja jest przeprowadzana kolejno we wszystkich krajach, dlatego też sam proces może zająć ok. 4 godziny, aby był aktualizacja była widoczna na każdym serwerze OGame. Proces został rozpoczęty, ale prosimy o cierpliwość Dziękujemy za wyrozumiałość.

• Cytat od Art: „Cytat od Calipso: „Co do tego wzoru (ktory nie wiem skad macie) na maksymalną liczbę Pełzaczy na planecie?: ((metal mine level + crystal mine level + deut synth level) * y * 0,02) * 1,5 To ten 'y' we wzorze nie może byc taki maly, bo przy np. y = 7 bym mial 28,8 Pełzacza na planecie . Chyba, że ten wzor ma tam potęgowanie, albo w ogóle bedzie inaczej wygladal. ” Ostatni wzór jaki mam to:(lvl metal mine + lvl crystal mine + lvl deuterium mine) * y * 0.0002 * x y = 8 (server setting…

• hahaha, na uk weszło a u nas opóźnienie..

• Zmiana prędkości badań

cichah2o - - DiD Quantum

już teraz jest za szybko, ja bym prędkość obniżył a nie zwiększył..

• Cytat od Munio_Uni 1: „Cóż w takim razie może będzie można kupić darmowe boostery skoro takie są ceny ” kto wystawi za tyle?

• Cytat od Bunny: „Top 8 NaZz [PACZKA] vs. Mordulec ~ 183545.01% - to mozna od razu wykasowac bo NaZz dostal bana za to starcie + odsylka ” to samo ze starciem: Top 4 pl1 [IRA] vs. mlody [LEGION_2] ~ 593357.15%

• Bany

cichah2o - - DiD Quantum

Cytat od Starrk: „Perm jest za: Push 3 Multi 3 Zasiadanie 3 Bash 5 Wulgi 5 Reklama 1 Niestosowne treści 3(?) Bugusing 2 Bot 2 Payment 1 ” za wszystko na tej liście?

• Bany

cichah2o - - DiD Quantum

jaki ban? był i ni ma

• Zmiana prędkości badań

cichah2o - - DiD Quantum

prędkość 7 może zostać, ja bym zmienił działanie msbn - zamiast dodawać lvl laboratorium, dodanie 1 lvl msbn powodowałoby obniżenie o połowę czasu badania. Żeby możliwe było zbadanie poziomu msbn na planetach muszą być te same lvl laboratoriów. Kolejny poziom msbn zmniejszy o połowę - tak jak to robią nanity z czasem budowania.

• Bany

cichah2o - - DiD Quantum

Witam, chcę poruszyć kwestię banowania graczy. Po ilu takich karach konto jest kasowane albo dostaje "dożywocie"? Czy nie ma ograniczeń i można co jakiś czas lądować na przymusowym urlopie? Dlaczego pytam, ano widzę jak co chwila skaczę w statystykach bo ktoś tam z topki ląduje na kilkudniowej lub kilkutygodniowej karze, po czym wraca. Czy nie po to jest regulamin aby go przestrzegać? Jaki jest sens tych kar skoro gracz po chwili grania znowu dostaje karę? Jeśli taka kara nic nie uczy i sytuacja…