Wyniki wyszukiwania

Wyniki wyszukiwania 41-60 z 118.

Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji

• Cytat od Art: „Widziałem doskonale cyferki i tutaj wszystko to opiera się o obawy, gdzie Ci najmocniejsi się wybiorą. Jeśli N, to wszystkie słabsze Universa spadną w rankingu. Tak bywało wcześniej, ba jest teraz przy "piątkach".” Nie możesz zakładać, że najmocniejsi pójdą na u68, a ci słabsi na N. Pewnie się wymiesza z większą tendencją migracji silniejszych na słabsze uni

• @Art, czy twoim zdaniem łączenie uni gdzie top1 ma ~170kk pkt z uni gdzie top1 ma ~70kk punktów jest ok? Na dalszych pozycjach dysproporcje są jeszcze większe. Połowa graczy już na starcie podziękuje jak wyląduje w okolicach top1000+, jeśli na poprzednim byli w top100. Taki top mają zwykle zieloni Mimo, że mi specjalnie nie przeszkadza pójście na dużo mocniejsze uni (tu akurat liczą się dla mnie ludzie którzy tam grają) ale w tym przypadku twoja pierwsza propozycja połączenia u66, u69, A i ewent…

• Cytat od priesten: „Pewnie można by jezscze dorzucić uni 69 - a nóż widelec Gully miałby używanie ( wspominam Ciebie bo spośród czesci głosów tutaj wydajesz mi się sensowny - a rywalizacja byłaby zacna jak mniemam)” A wiesz, bardzo chętnie bym z tobą pograł na jeednym uni, a raczej przeciwko tobie Zapewne jesteś głodny zemsty za tamte 12k% które ci odgryzłem

• sorro ja wiem, dlaczego ty tak walczysz o te x3 na klasycznych uniach. Jako gracz z Ursy masz zupełnie inne eko niż gracze na pozostałych uniach właśnie dlatego że na Ursie bardziej opłaca się wyważony styl gry. Mając wyższe eko na starcie masz przewagę od tych co to eko mają niższe. I tego nikt nie jest w stanie ci zabrać, kopalni przecież nikt ci nie zniszczy. Ci co grają na jednym klasycznym uni od wielu lat grają taką strategią która jest optymalna. Flociarz na klasycznym uni nie potrzebuje …

• sorro, ja uważam że zmienia styl gry. Skoro ty uważasz że nie zmienia, to nie robi ci to różnicy czy jest eko x1 czy x3

• Co do uni docelowych, proponuję zrobić U1 i U69, jako pierwsze i ostatnie z cyferkowych i z tą starą szkołą. Jak Alfa i Omega To są unie które zrodziły się ze starych cyferkowych, a jak wszystkim wiadomo to były najlepsze czasy na ogame. Cytat od "sorro03": „może licze na godnych przeciwników bym mógł zacząć się martwić o fsy :E” Jeśli Art nie ma nic przeciwko to zapraszam do nas. Ale speed zostaje. To są klasyczne unie i nie powinno się tego zmieniać.

• Cytat od ciap: „Cytat od Ciernik [COMA]: „dlatego ja proponuje zmiane uni docelowego u1 + u67 -> u68 niech oni przychodza do nas” Dlaczego u68? Moje u67 ma takie same warunki jak u68. Gully Art zapowiedział zmiany systemowe co może spowodować brak łączenia długi okres dlatego ludzie chcą łączenia teraz. Cytat: „Niestety nadchodzą zmiany systemowe, które mogą zamrozić migrcje na długi, długi czas.” ” Ja nie mam nic przeciwko Ursie. Przeciwny jestem łączenia jakichkolwiek speed uni z klasycznymi n…

• @sorro03 skoro mówisz że speed unie tak siędobrze trzymają, to czemu tak rozpaczliwie szukacie UF? Ursa nie jest wcale takim stara przecież...

• Cytat od sorro03: „Cytat: „Art: 3: u66,u69,A ,U => U (flota x1 eko x3) Urse bym tu dał akurat pasuje” Żadnego zmieniania prędkości na klasycznych uniach. Chyba cię pogięło, że chcesz dołączyć do klasycznych trzech uni i narzucić im zmianę prędkości mniejszości... Chcecie do nas dołączyć ok, ale bez żadnej zmiany prędkości.”

• @bacie to tylko założenia. W teorii jest to możliwe, albo przynajmniej sytuacja że jedno uni mimo wszystko pozostanie wymarłe bo mało osób je wybierze. Im mniejszy wybór tym lepiej. Być może dobrze by było jakbyśmy mieli do wyboru po dwie unie z jakimiś limitami miejsc np. Czyli kto pierwszy sobie zarezerwuje przenoszenie to jest na początku kolejki. A kto zwleka to może mu zostać już tylko jedno uni. Podobnie było przy wcześniejszych UF, gdzie do wyboru mieliśmy po 2-3 unie, Fakt faktem, że wte…

• Ryzyko twojego rozwiązania jest takie, że na jedno uni pójdzie np 80% ludzi a na pozostałe rozłoży się 20%. 1 będzie przepełnione, pozostałe puste. Nie ma żadnego wyboru to źle. Jak jest zbyt duży wybór to też nie jest dobrze. Propozycja Arta jest ok moim zdaniem.

• Cytat od Aerik: „Art... Aby lekko odetchnąć od jakże istotnych kluczowych ustaleń przedsięwzięcia ponawiam pytanie które już padło w jednym z początkowych postów. Kiedy może się dokonać łączenie uni tak mocno komentowane tutaj? 8-)” Myślę, że min 3 miechy to się zejdzie. Mam tylko nadzieję, że porządnie przetestują skrypty, żeby nie było wtopy jak z v6 i jej 20-ma już patchami

• Cytat od ciap: „Cytat od Gully: „Jak dla mnie Ursę można dołączyć do 66, 69, A pod warunkiem że eko pozostanie z normalną prędkością.” Sporo ludzi zaczynało tam grę ponieważ eko było x3... ;)” wiem, też tam grałem przez krótki okres czasu. Ale przywiązania do oryginału nigdy nie zmienisz. Ludzie którzy lubią grać na speed uniach zadowolą się pewnie każdą formą speeda, nawet jeśli z x4 zrobią im x3. W przypadku uni normalnych z x1 już nie jest to takie proste wg mnie. Zresztą pożyjemy zobaczymy -…

• Jak dla mnie Ursę można dołączyć do 66, 69, A pod warunkiem że eko pozostanie z normalną prędkością. Chociaż łączenie speed uni z normalnymi trochę dziwne jest. Wiele osób specjalnie gra na uniach o normalnej oryginalnej prędkości ponieważ jest optymalna.

• Strasznie narzekają co niektórzy. Najlepiej jakby połączenia były zawsze ze słabszymi uniami. Każdy troszczy się tylko o to, aby nie wypaść z topki... Prawda jest taka, że jak ktoś potrafi grać i nie da się zezłomować to poradzi sobie nawet jeśli połączone zostaną unie o ponad dwukrotnej różnicy punktowej. Skończcie już ten lament, trzeba się cieszyć że w ogóle jest rozważana taka opcja łączenia. Po łączeniu nawet jak ktoś na swojej uni czuje się bezpiecznie bo nikt mu nie zagraża to po połączen…

• Cytat od Art: „Cytat od sokojny: „Art, a nie da się tak zrobić żeby docelowe Uni było zawsze nowe ? Skasowało, by się w ten sposób wszystkie "wieczne urlopy", "wiecznych idlerów" i "wieczne bany" :)” Chciałbym, żeby tak było. Gdybym mógł to tak zaplanować, propozycja była by taka jak opisujesz. Dzięki temu puste uni zapełni się od nowa, bez problemu z idlakami na docelowym.... Jednak powiedziano mi, że nie będzie takiej opcji... :/” To może na uni docelowym najpierw wyczyścić konta które mają po…

• Na liście wiadomości sojuszowych po kliknięciu w ikonkę "Odpowiedz" przekierowuje do historii czatów z innymi osobami. ?!?!?!

• Błędy wersji 6.x TYLKO TUTAJ

Gully - - Błędy w grze

1. Brak konsekwencji w naprawianiu błędów. GF naprawiło problem z wyborem wszystkich graczy w wiadomościach do sojuszu w jednym miejscu, ale w zakładce komunikacja w sojuszu już nie. Tam nadal trzeba ręcznie wybierać. 2. W zakładce sojuszu pisząc wiadomość do sojuszu jest opcja aby wstawić link, a w wiadomościach z poziomu tego nowego systemu wiadomości już tego nie ma. 3. Brak utrzymanej zasady DRY w sztuce programowania. 4. Brak testów jednostkowych aplikacji. Gdyby były, to takiego bubla nigd…

• S&D - wątek dyskusyjny

Gully - - Seek & Destroy

Ludziom nie chce się poprawnie wkleić raportu do S&D a co dopiero wyliczać punkty za statki. Moim zdaniem pomysł nietrafiony.

• S&D - wątek dyskusyjny

Gully - - Seek & Destroy

Też mi się takie coś podoba. A co wtedy z moonkillami? Nie będzie ich w ogóle, czy będą się liczyć tylko ilość zniszczonych kulek albo rozwiązanie hybrydowe?