Wyniki wyszukiwania
Wyniki wyszukiwania 861-880 z 1,000. Jest dostępnych więcej wyników, proszę popraw Twoje kryteria wyszukiwania.
Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji
-
Cytat od Mari: „A nie lepiej wprowadzić takie coś, że możesz po prostu wybrać na jakie uni chcesz iść, w sensie wybierać z wszystkich dostępnych konfiguracji?” Gdyby to było możliwe.... Niestety, założenia są takie, że muszę grupować universa i upychac w 2-3 serwery docelowe. Migrując tak duże zakresy universów trzeba brać pod uwagę dużo zmiennych: punktacje, ilość kont i konfiguracje universów. Nie mam możliwości rozpisania UF dla każdego z Uni z osobna, oferując mu po kilka serwerów docelowych…
-
Kolejna zmiana... Otrzymałem informację, że z oczywistych względów universa docelowe nie mogą być zapchane. Oznacza to, że nie mogą mieć dużej ilości zarejestrowanych kont. W przypadku U1 i A jest ich bardzo dużo (wiem, że wyczyszczenie idlaków zmieniłoby sytuację, ale nie mamy takiej opcji). Zatem pierwotny plan: 66,67,68,69,110,114 => 1 lub 101 zamieniam na: - 1,66,69,101,110,114 => 67,68 / N Przy drugim planie, zmiana D z docelowego na Exodus spowodowałaby panikę, zatem postaram się obronić D…
-
Cytat od mihau: „Ponawiam swoje pytanie bo zostało zlane ciepłym moczem - co z limitami przenosin - wiadomo już coś w tej sprawie ? Druga sprawa Draco lub Wasat jako uni docelowe - czy przed fuzją będą usuwani idlerzy z tych uni ? Na Draco 77,9% do konta nieaktywne powyżej 30d a na Wasacie 81,4% więc znakomita większość. Trzecia sprawa - co z debrisem? Draco ma 70%, Wasat 30% - to spora różnica. Szczególnie, że tak czy siak Wasat później będzie łączony z Draco. Idealnie zamiast Wasatu pasuje Xal…
-
Cytat od Marv!: „No to Art poleciałeś... Miałem grać ostatni rok ale przedwcześnie skończę - jakbym kurde chciał latać na speedzie bym założył sobie konto na speed uni!!!!” Zabij mnie, ale powiedz z którego Uni piszesz :p Jeśli piszesz z U, to na prawdę nie miałem tutaj wyjścia. Albo wchodzicie w plan, albo nie :(Cytat od Wisior: „Ponawiam pytanie o orientacyjny termin UF ?” Nie chcę robić złudnych nadziei, dlatego nie będę nawet nawiązywał do możliwej daty. Jak tylko będę coś wiedział, dam naty…
-
Ok, przez weekend mnie nie było, zatem musiałem nadrobić zaległości w wątku. Dyskusja niezwykle burzliwa, dzięki pomocy smoki, która prześledziła wątek razem ze mną, doszliśmy do następujących opcji UF, które przekażę dalej. Z racji faktu, że pojawiło się sporo opcji i protestów, że ten nie chce z tamtym, jakieś uni nie lubi się z innym, postanowiłem o połączeniu planów i zaproponowaniu spójnych grup z więcej niż jednym uni docelowym, tam gdzie wątpliwości było najwięcej. W dwóch przypadkach jes…
-
Cytat od sokojny: „Art, a nie da się tak zrobić żeby docelowe Uni było zawsze nowe ? Skasowało, by się w ten sposób wszystkie "wieczne urlopy", "wiecznych idlerów" i "wieczne bany" :)” Chciałbym, żeby tak było. Gdybym mógł to tak zaplanować, propozycja była by taka jak opisujesz. Dzięki temu puste uni zapełni się od nowa, bez problemu z idlakami na docelowym.... Jednak powiedziano mi, że nie będzie takiej opcji... :/
-
doublepost, ale z wartościową informacją. Zatem po uwzględnieniu kilku zmian, plany by wyglądały następująco: - 1: P,R,S,T =>U (floty x1, eco x3) plus 25 pol (aaaalbo łączymy PRST tylko we własnym gronie bez U) - 2: u1,u67,u68, => u1 - 3: u66,u69,A => A (tutaj docelowe uni do ustalenia) - 4: E,Q => Q (możliwe uśrednienie DF) - 5: D,O,W => X (docelowo floty 2x, eco 4 moze 3x), DF 50-60%
-
Cytat od ..:: RYSIEK ::..: „Art, czemu inne Universa nie są brane pod uwagę? Jak sam napisałeś planowane zmiany systemowe "zamorżą" temat UF na bardzo długi czas... Przypuszczam że przez dwa lata na pewno nie będzie żadnego UF po tych zmianach systemowych, więc co wtedy? Przez ten czas te Uni po prostu umrą... Fidis od dawna żyje już UF, a tutaj taki zonk... Jeżeli wiesz ze mają wejść takie zmiany systemowe powinieneś wnioskować o połoączenie jak największej ilości Uni, bo później nie będzie już…
-
Cytat od PanOwocek: „Moim skromnym zdaniem, unie powinny byc polaczone wedlug stosunkow flot. I tak naprzyklad Andromede- patrzac na statystyki- lepiej polaczyc z u66 i u69- Oby dwa uniwersa sa flotowo stosunkowo podobne. Gdzie naprzyklad u 67/68 z tego co mi wiadomo i co widze sa jedne z najwiekszych flot ogame pl. To takie moje skromne zdanie Pozdrawiam” Weźmiemy to pod uwagę.
-
Cytat od Marcus: „Flota x2 żaden problem , debris czy zostanie 70 czy sie zmienszy do 60 tez problemem nie powinno być , a myśle że eko jakby sie zrobiło x3 dla usrednienia , tez nikt by nie narzekał , a jak X nie bedzie chciał niech zostanie x4 ekowcy z draco i oriona raczej nie będą mieli nic przeciwko” Wezmę to pod uwagę.
-
Cytat od Zoonk: „Art, weźcie proszę pod uwagę Wasat. Niektóre z wymienionych przez Ciebie uni są o wiele aktywniejsze niż W. Nas tam gra z 50 osób tak faktycznie. A szkoda by było, bo uni ma super konfigurację. Zwykłe, proste x2.” Zobaczymy co da się zrobić. Cytat od Marcus: „ja do draco i oriona , wstawił bym jeszcze Xalynth gdyż w moim mniemaniu połecznie draco i oriona znacząco nic nie zmieni” Xalynth ma inną konfigurację docelową. D i O musiały by pogodzić się z nowymi parametrami...
-
Ok, w temacie unifusion coś drgnęło. Nic pewnego, ale wolimy przygotować plan, który ma szansę wypalić. Niestety nadchodzą zmiany systemowe, które mogą zamrozić migrcje na długi, długi czas. Z racji faktu, że czasu jest niewiele, przedstawiamy Wam plan, który przekażę jeszcze dziś, bądź w poniedziałek. Zaznaczam, że nie ma czasu na przeprowadzanie głosowania, zatem każda uwaga w temacie będzie cenna. Budując plan wzięliśmy pod uwagę aktywność na serwerach, ich konfiguracje oraz wartości punktowe…
-
Hex: Shards of Fate
Art - - Wydarzenia
Post<!DOCTYPE html> <html xmlns:v="urn:schemas-microsoft-com:vml" xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml"> Hex: Shards of Fate /* Hex: Shards of Fate */ table { border-spacing:0; } td { border-collapse: collapse !important; mso-line-height-rule:exactly; } table { border-collapse: separate } .ExternalClass * { line-height: initial !important; } *{ -webkit-font-smoothing: antialiased; -moz-osx-font-smoothing: grayscale; } .ExternalClass { width: 100%; background-color: #010101; } td.tcbg { background-pos…
-
WItajcie! Dziś dokonano aktualizacji wprowadzającej szyfrowanie na stronie głównej gry. Od tego momentu logowanie do gry będzie odbywało się na bezpiecznym protokole SSL pod adresem pl.ogame.gameforge.com Niektóre przeglądarki przechowują osobno login i hasło dla strony zwykłej jak i zabezpieczonej. Aktualizacja mogła wylogować Was z kont. Przepraszamy za utrudnienia.