Wyniki wyszukiwania

Wyniki wyszukiwania 801-820 z 1,000. Jest dostępnych więcej wyników, proszę popraw Twoje kryteria wyszukiwania.

Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji

• Przerwa techniczna 25.05 10:00 (1 godz.)

Art - - Forum

Witajcie! Uprzejmie informuję, że w środę, 23 maja o godzinie 10:00 nasze forum nie będzie osiągalne z powodu prac serwisowych. Przerwa techniczna powinna potrwać ok. 1 godzinę. Za utrudnienia przepraszamy.

• Cytat od DLuGi xD: „Art ja mam pytanko do Ciebie: czy jesteś w stanie rzucić pomysłem międzynarodowego unii na obecnych zasadach? :) Takim bez udziwnień, przykładowo x2 z debrisem 70% :)” Jeśli mnie pamięć nie myli, to były takie universa w przeszłości. Obecnie nie są przewidywane, ale zapytam.

• Cytat od Ruda: „Mam takie pytanie : Dlaczego zamiast zakazu skanowania GF nie wprowadzi blokady skanu 6s przed dolotem sondy? Nie wydaje się to bardziej korzystne dla przede wszystkim graczy ? To wina gry ze laguje a nie graczy... Chyba komuś się nie chce pomyśleć, a do banowania pierwsi sneaky.gif">” Pewnie dlatego, że byłoby to ciężkie do zrealizowania. Dodatkowy warunek i to dość dynamiczny, który musiałby występować tylko dla sond i tylko na 6sek. przed dolotem każdej floty do miejsca docelo…

• Cytat od Dawid: „choćby dlatego że GF nigdy nie jest na rękę graczom już nie jedną grę popsuli... kasa, kasa i jeszcze raz kasa jak na taki "projekt" to zbyt długo trwa, kiedyś gracze stawiali takie serwery w 2 dni, a nie chce mi się wierzyć że taka duża firma jak GF nie archiwizuje swoich danych” To nie do końca tak. Wyobraź sobie sytuację, gdzie sięgasz po kod napisany lata temu, w wersji PHP obecnie nieobsługiwanej. Musisz tak przebudować kod, aby dało się go uruchomić na bieżących maszynach,…

• Jest nadzieja, ostatnio rozmawiałem z głównym programistą, którego pomysłem było przywrócenie EB do życia. Wspomniał, że prace są na ukończeniu ;) Podstawową aktywność, którą generują teamowcy serwer jest w stanie znieść, ale jak się serwer zachowa, gdy napłyną na niego tysiące graczy ze wszystkich krajów? To przyjdzie sprawdzić w praktyce...

• Universum Nusakan (06.05.2016)

• Universum Nusakan (06.05.2016)

Art - - Nowe Uniwersa

Nowe uniwersum o nazwie Nusakan Zostanie otwarte 06 maja około godziny 14 OG_NewServer540.jpg Universum będzie posiadało następujące parametry: • prędkość 5x • 70% złomu ze zniszczonych statków trafi na pole zniszczeń •+25 więcej pól na planecie7 galaktyk Dodatkowo po pomyślnym potwierdzeniu adresu e-mail na konto trafi 8 000 Antymaterii. Przypominamy, że na uniwersum będzie obowiązywała zakrzywiona wersja wszechświata. Zakrzywienie dotyczy zarówno galaktyk, jak i układów słonecznych. OGame Team

• Niektóre posty zostały ukryte, mimo gorącej prośby o nie mieszanie polityki do gry. A jesli ktoś ma ochotę sobie ulżyć, to zamiast wypisywać wulgaryzmy zalecam świeże powietrze. Cytat od Virtual_ManPL: „Teraz bedzie pietnowanie kazdego kto mial ptylko chodzby przez chwile status "g", bo znajdzie sie na nieoficjalnym pregierzu, wczesniej pomylki byly widoczne i wiadomo bylo kogo oszczedzic, teraz juz nie wiec sam sie domysl co jest lepsze” Wystarczy, abyście nie bawili się w analizy kto jest pusz…

• Ale sami przecież dajecie takie argumenty. Chcecie wiedzieć, kto jest czyim multi, bo strach będzie wlecieć.... Cytat od kawa z mlekiem: „To Wy decydujecie kto jest oszustem, a kto nie - my czerpiemy tylko wiedzę z Waszych decyzji (przepraszam: czerpaliśmy). Oczywiście, błędy zdają się każdemu - tylko ten co nic nie robi nie popełnia błędów - ale wówczas wystarczy sprostowanie i przeprosiny i moim zdaniem sprawy nie ma.” Owszem, my decydujemy. Owszem czerpaliście. Oczywiście, że błędy się zdarza…

• Problem jest jeden. Walczycie o przywrócenie Wam prawa decydowania o tym, kto jest oszustem i kogo należy napiętnować, a kogo nie. Walczycie o dostęp do informacji w celach rekrutacyjnych do sojuszy, bądź celach taktycznych, aby złomować czyjeś puszówki itp. Boli Was utrata tak ważnego dostępu do wiedzy. Chowanie tego za szeroko pojętą 'reputacją' ma się nijak do realnych powodów. Doskonale to rozumiem. Jeśli nam by odbierano wgląd w pewne informacje, także bym protestował. Jednak cały czas przy…

• Uważam, że o ile idee masz szczytne, to założenia masz błędne.Cytat od buleon: „Otóż jesteście urzędem. Działacie według pewnej sformalizowanej procedury, pilnujecie przestrzegania pewnych zasad i wymierzacie sankcje za ich łamanie, żeby stać się jednym z Was, trzeba przejść przez proces rekrutacji. Trudno znaleźć lepsze porównanie niż do urzędu właśnie. Nikt też nie wymaga od Was niczego, czego nie bylibyście w stanie zrobić, a i czasu zabierze to bardzo niewiele, bo i przypadków takich jest ni…

• Pola Wrakowe - nowa funkcja w grze

Art - - Nowości

Drodzy Gracze, po kilku dogłębnych analizach nowej funkcji jaką będzie Pole Wrakowe, mamy przyjemność ogłosić aktualizację naszych serwerów testowych (Bermuda, Origin) w pierwszą, grywalną wersję wspomnianej nowości. Dokonaliśmy kilku zmian na podstawie testów i Waszych opinii, będąc przekonanym, że nowy system poprawi grywalność. Cały system jest jeszcze we wczesnym stadium rozwoju, zatem prosimy pamiętać, że jest to pierwsze podejście do ukończenia funkcji. Błędy i niepoprawne działanie jest o…

• Cytat od buleon: „Źle zrozumiałeś. Obligatoryjnie trzeba by było ujawniać nie bany, a cofnięcia banów. Tak żeby gracz miał możliwość potwierdzenia, że nie jest wielbłądem, a bana dostał przez błąd Teamu. Druga propozycja wiązałaby się z chęcią ujawnienia przez gracza powodu blokady. Na życzenie gracza, w osobnym temacie, GO musiałby podać przyczynę bana. I to wszystko, oczywiście bez żadnych dyskusji, bo SiO skasowano już dawno temu. Życzenie gracz musiałby wyrazić poprzez ticket, żeby było potw…

• buleon jeśli dobrze zrozumiałem Twój post, to zamiast publicznego pręgierza, który właśnie został zdjęty, proponujesz publiczny temat... No proszę. Przecież, to przeczy idei ukrycia pręgierzy... Powtórzę jeszcze raz, blokada to sprawa między graczem zablokowanym a Supportem. Osobom trzecim nic do tego. Niesławy nie będzie, bo skoro gracz może grać dalej, to nie naruszył naszych Zasad na tyle, aby otrzymać stałą blokadę konta. Po co OBOWIĄZEK ujawniania powodu blokady, skoro zdjęliśmy pręgierze? …

• [Ankieta] Jaką konfigurację ma posiadać kolejne Universum? (Maj 2016)

• Cytat od sayan1989: „Teraz tak GO jako przedstawiciel Gameforge (jak można zauważyć poniżej) zgodnie z własnym uznaniem może upubliczniać osoby banowane, czy jeśli wyślę zapytanie do GO odnośnie danego gracza czy miał jakiegoś bana to jeśli GO będzie w dobrym humorze może mi taką informację udostępnić, tak?” Nie będziemy ujawniać informacji, które nie dotyczą Twojego konta. Cytat od sayan1989: „Teraz tak pół żartem: Gameforge jest niemieckie a jak wiemy kraj ten jest czuły na równouprawnienie i …

• Cytat od AmstelL: „Wybacz, ale znowu stawiasz się roli obrońcy kompletnej patologii, więc pozwól, że będziemy Cię traktować, jako współwinnego. Po pierwsze, zrozum, że pręgierz miał funkcje odstraszającą. Bo to wstyd być pusherem. Teraz swoją funkcje traci, a zastąpią go hektolitry błota w starciach tytanów i did. Nic nie zostanie ucięte. Jeśli sam to wymyśliłeś, to respect” Może kiedyś tak było. W dzisiejszych czasach Community Management jako cały postrzega sprawę inaczej, dlatego ani w nowych…

• Cytat od ---Webber---: „w Ogame istotna jest informacja czy to ban czasowy czy trwały - no bo skąd mamy wiedzieć czy flota przeciwko której działamy jeszcze wróci do galaktyki czy już po niej? Skąd mamy wiedzieć kiedy wróci? Teraz nic nie wiemy.” Z tym argumentem mogę się zgodzić. Aczkolwiek znacie już nasze postępowanie i ogólny mechanizm. Jeśli gracz nie schodzi z blokady w ciągu 30 dni, to powrót do życia jest mało prawdopodobny.

• Nie oszukujmy się, publiczny pręgierz powodował więcej zamieszania niż przynosił pożytku. Kiedyś był cennym źródłem poszukiwania zbanowanych bez urlopu, teraz jest argumentem do szeroko pojętej 'przejrzystości', bądź sposobem na 'ocenę' pracy Supportu. Pragnę jednak zaznaczyć, że sprawa blokady konta to sytuacja między graczem zablokowanym a Supportem. Pozostałe gry (w tym bliźniacze Ikariam) także straciły publiczne pręgierze już dawno temu. OGame nie może być w tej kwestii wyjątkiem. Tak jak t…

• Zgodnie z listem, który przekazaliśmy Wam na ręce, przywrócenie do życia EB było idealnym pomysłem. Jednak kod był na tyle archaiczny, że i tak wymaga sporo pracy, aby dostosować go do dzisiejszych rozwiązań. Prace wciąż trwają, jednak jest to zadanie poboczne prowadzone przez bodajże jednego czy dwóch programistów. Na obecnym etapie nadal nie jest mi wiadome kiedy prace ulegną zakończeniu. :(