Wyniki wyszukiwania

Wyniki wyszukiwania 321-340 z 420.

Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji

• Dzięki Co do kosztów dodatkowych. Oczywiście jest możliwość policzenia wszystkich kosztów, ale wtedy powstanie arkusz, w którym trzeba uzupełnić bardzo dużo danych, a to wg mnie może bardziej zniechęcić do korzystania z niego. Chociaż wpadł mi teraz do głowy pewien pomysł...

• (Koszt astro + koszt rozbudowy nowej planety do obecnego posiadanego poziomu (średnia z posiadanych planet)) / średnie aktualne wydobycie Koszty i wydobycie przeliczone na jeden surowiec zgodnie z założonym przelicznikiem - standardowo 3:2:1 Aktualizacja zrobiona, link w pierwszym poście.

• ad 1. Komórki są zablokowane, żeby nikt przypadkiem niczego niepotrzebnego nie pisał w komórkach z formułami. Jakie konkretnie komórki masz na myśli? Jakie zakresy? Chodzi mi po głowie mała aktualizacja, więc może coś z tym zrobię. Opcjonalnie, dla chętnych, mógłbym udostępnić hasło chroniące arkusz. ad 2. Astro bezpośrednio nie daje wydobycia, ale jest potrzebne do kolejnej planety, więc trzeba uwzględnić jej koszt.

• Cytat od wymiatacz1: „Graty, niecałe 10K pancy i można STeka wykręcić, ” Graty wlotu, ale jak @wymiatacz1 pisze taka mała flotka i ST można zrobić. Na tym uni próg powinien wynosić jakieś 10k%, no minimum 5k%, ale jest jak jest, więc kolejny stek do kolekcji masz.

• Nie no masakiera, pewnie inne uni było w głowie SzO itp. itd. Graty skipa

• Trzeba przyznać, że pierdyknięcie i farming konkretny. Pomimo sporych kosztów lotu, to chyba na plus z dexem wyszło. Graty.

• Amortyzacja uwzględnia koszt rozbudowy nowej planety do obecnego poziomu (średni koszt budowy kopalń). Budując nową kopalnię, zwiększasz średni koszt. Koszty rozbudowy rosną liniowo o 50% dla metalu i deuteru oraz 60% dla kryształu. Niestety z wydobyciem tak dobrze nie jest i rośnie nieliniowo i z poziomu na poziom coraz mniej.

• Napęd grawitonowy

chemikos - - Gra

Nawet dość ciekawy pomysł. Chciałbym tylko się upewnić co dokładnie masz na myśli. Załóżmy prędkość dla OW, 10 lvl nadprzestrzennego i 1 lvl grawitonowego a) tak jest teraz 10 000 + 10*30%*10 000 = 40 000 b) zwiększa prędkość o 50% wartości podstawowej 10 000 + 10*30%*10 000 + 1*50%*10 000 = 45 000 c) zwiększa o 50% prędkość podstawową 10 000 + 1*50%* 10 000 = 15 000 15 000 + 10*30%* 15 000 = 60 000 Obecnie przy 17 lvl nadprzestrzennego OW mają prędkość 61 000. b) czy c) ?

• Problem z badaniami

chemikos - - Zadawanie pytań

Jak możesz to daj screena. Jakie badanie chcesz włączyć?

• Znalazłem drobny błąd. Poprawiona wersja w pierwszym poście.

• Dzięki za narzekanie, trochę mnie to zmotywowało Mam nadzieję, że się komuś przyda.

• No dobrze panie Poka Bydlaka Dodałem możliwość ustawienia boosterów. Trochę czasu to zajęło i po drodze było kilka problemu, ale udało się Dodałem też kalkulator kosztów - budynki i badania. Link do pliku w pierwszym poście.

• Problem z dymkami u mnie nie występuje. Opcji z boosterami nie dodam - nie widzę sensu. Dzięki za sugestie

• Rozważyć mogę zaokrąglenie do dwóch miejsc po przecinku, bo przy niskich poziomach zaokrąglenie do całości jest za mało dokładne. A nawet do dwóch miejsc nie wystarcza. Komórka C5 - po najechaniu myszką wyskakuje dymek z instrukcją. Dla Geologa jest to 1,10. Możesz globalnie dodać boostery w tym miejscu, tzn. wszystkie kopalnie dostają +10%, 20% lub 30%. Wystarczy wpisać np. 1,20 dla konta bez Geologa i boosterach 20% (lub konto z Geologiem i boostery 10%) Raczej nie zrobię tego dla poszczególny…

• Cześć Chciałbym zaprezentować napisany przeze mnie arkusz do obliczania wydobycia. Dokładność obliczania przetestowałem na swoich kontach i wyszła mi stuprocentowa zgodność z tym, co wyświetlane jest w zakładce 'Ustawienia surowców'. W obszerniejszej wersji przetestowałem wpływ Geologa, Sztabu, boosterów, niewystarczającej energii itp. - zawsze się zgadzało.. Dodałem też kalkulator Amortyzacji, czyli kolejkowanie budowy ekonomii. Pokazuje również, kiedy powinno się badać Astrofizykę oraz Technol…

• Technologie

chemikos - - Gra

Co do technologii nadprzestrzennej, to ma w przyszłości wpływać na ładowność MT, DT i recków. Kiedy wprowadzą? Któż to wie. Na Grawitony był jakiś konkurs z pomysłami, nawet coś tam wybrali, ale na tym się skończyło na razie.

• Cytat od smoki: „Przez pierwsze 7 dni po rejestracji, nowy gracz będzie otrzymywał nagrody. Nagrody te będą dostarczane każdego dnia, za pomocą wiadomości w grze. Nagrodę należy ręcznie dodać do konta. Wiadomości te będą dostępne jedynie przez 7 dni. ” Ja z tego rozumiem, że dotyczy to tylko kont nowych, czyli mających max 7 dni.

• Te Twoje 100 pancerników nie jest warte uwagi dla mocniejszych graczy. Nie rozumiem Twoich obaw, zwyczajnie strach Cię obleciał. Kiedyś ochrona kończyła się na 5k punktów i nie przypominam sobie, żeby jakieś żale były wylewane na forum.

• Przekroczyłeś 50k, więc może Cię atakować każdy. Cytat od Art: „o wprowadzeniu nowego systemu ochrony słabszego gracza, na wszystkich Uniwersach. ” System został wprowadzony w dwóch wariantach, które podałem wcześniej. To co cytujesz jest prawdą, ale nie na uni68. Nawet mając kilka milionów punktów możesz zostać "zjedzony" bez strat u agresora.

• W pierwszym poście tematu, z którego cytujesz fragmenty jest coś takiego: Cytat od Art: „Przewidziano następujące ustawienia: Istniejące Uniwersa: 10k/50k 0-10k punktów: ochrona 1:5 10k-50k punktów: ochrona 1:10 Ochrona kończy się na 50k punktów, wliczając w to ucieczkę floty. Nowe Uniwersa: 50k/500k 0-50k punktów: ochrona 1:5 50k-500k punktów: ochrona 1:10 Ochrona kończy się na 500k punktów, wliczając w to ucieczkę floty. ”