Wyniki wyszukiwania

Wyniki wyszukiwania 301-320 z 420.

Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji

• Starcie jak starcie. Posłałem co mam i tak wyszło. Pozdrowienia dla sojuszu i buddy i jeszcze kogoś Obrońcy SzO! Dnia 31-08-2017 --:--:-- następujące floty spotkały się w walce: Agresor chemikos [-KGH-] Technologia bojowa 250% - Technologia ochronna 250% - Opancerzenie 250% ________________________________________________ Duży transporter 500 Lekki myśliwiec 505.405 Ciężki myśliwiec 5.225 Krążownik 10.727 Pancernik 31.884 _________________________________________ Obrońca Xiom [KOMPANIA] Technolo…

• Lataj, lataj. Będzie coraz lepiej Gratki PS: to teraz na którą nóżkę?

• Kolejna wersja - 1.69 Dodałem zakładkę 'Wykresy' oraz kilka drobnych narzędzi. Dane z wersji 1.68 można skopiować do nowego arkusza - najlepiej klikając 'wklej specjalne' i wybrać 'wartości'

• rozszerzona relokacja

chemikos - - Gra

Cytat od Ciernik [COMA]: „Cytat od Starrk: „Stanowczo nie - bonusowe wydobycie dexa powinno dalej iść w parze z kombinowaniem, skąd wziąć więcej pól na planecie ” ja pisze o pozycjach w ukladzie a nie liczbie pol ” Pozycja ma wpływ na liczbę pól. To jest tak oczywiste, że o tym się nie pisze. Czepiasz się skrótu myślowego, tylko po co?

• rozszerzona relokacja

chemikos - - Gra

Propozycja wydaje się kusząca, ale popieram @Starrka. Teraz trzeba trochę się nagimnastykować, żeby zrobić deuterowe konto. I o tym w tym chodzi, nie można wszystkiego za bardzo ułatwiać.

• Gratulacje, brawo! Bardzo ładne starcie, nawet jakiś zysk jest Życzę kolejnych, coraz to większych. Dzięki za pozdrowienia (chyba, hehe) Obrońcy SzO!

• Jest gdzieś lista nowo otwieranych serwerów? Chwilę szukałem, ale nie dokopałem się.

• Zapowiadana aktualizacja

• Cytat od hasseu1: „Jaki wpływ na amortyzację ma czas potrzebny na uzbieranie danej ilości surki? Jeżeli zbieram na coś rok to w tym czasie moja inwestycja nie przynosi zysków. Może jakoś to uwzględnić? ” Wg mnie czas zbierania surowców nie ma wpływu na amortyzację. Kopalnia zwróci się po określonym czasie i tyle. Nawet jak wybudujesz kolejny poziom (np. 30) zanim zwróci się poprzedni (29), to i tak ta część wydobycia (różnica wydobycia między 29 a 28 poziomem) będzie pracować na swój poziom (29)…

• Trochę źle ująłem (mój cytat), to co miałem na myśli, ale wszystko i tak się sprowadza do jednego - arkusz liczy koszt nowej planety. Cytat od Semyazza: „A teraz wylicza średnią z wszystkich planet, w tym z nowej! ” No i jesteś w błędzie. Liczy średnią z posiadanych planet! Pisałem już to, nie czytasz wszystkich postów albo ich nie rozumiesz. Dla mnie "nowa planeta", to ta której jeszcze nie mamy. Wg Ciebie ze wzrostem wydobycia powinna maleć amortyzacja astro i niby jest to logiczne. Problem w …

• Cytat od OpenClose: „Nie wiem czy to błąd ale, na uni Zagadra jest aktywny geolog... ” Jest tylko informacja w tabelce, do wydobycia nic jednak nie daje.

• Błąd wyświetlania w dymku pozostałej energii.

• Dzięki za wpis @hasseu1 Tabelkę do handlu dodałem w zasadzie tylko dlatego, że w tym miejscu było puste miejsce, a coś większego by się tam nie zmieściło. Zrobienie tego co opisujesz raczej nie jest problemem, ale weź potem wytłumacz jak to działa...

• Aktualizacja zrobiona Zdecydowanie radzę pobrać nowy plik, w wersji 1.64 znalazłem dwa błędy (jeden wręcz wielbłąd) w obliczaniu Kosztów dodatkowych Czekam na kolejne uwagi

• Wpisujesz tylko stan faktyczny. Nawet jak wpiszesz coś w polach dla planet, których nie masz, to nie policzy tego - takie zabezpieczenie. Trochę nie rozumiem chęci uzupełniania pól, które nie dotyczą posiadanych planet. Co do floty. W takim wypadku wpisujesz 12x50k, ale czy to ma większy sens? Czy zaraz po zrobieniu astro zezłomujesz te DT czy je zostawisz? Raczej ta druga opcja, więc logiczniej będzie wpisać ilość posiadaną + ilość jaką potrzebujesz dobudować. Właściwie to się zastanawiałem czy…

• @Semyazza - z Twojej propozycji wynika, że amortyzacja astro ma uwzględniać koszty i wydobycie tylko nowej planety. Przy równomiernym rozwoju da dokładnie ten sam wynik, jaki teraz daje ten arkusz, bo liczy średnie wydobycie i średni koszt ze wszystkich posiadanych planet z założenia rozbudowanych identycznie (lub prawie identycznie). Po wybudowaniu nowej kopalni musi wzrosnąć amortyzacja astro, bo koszt rośnie bardziej niż wydobycie (napisałem to już w jakimś poprzednim poście) - i tak samo będ…

• Kolejna aktualizacja, link w pierwszym poście.

• Aktualizacja zrobiona, link w pierwszym poście.

• Na razie nie jestem w stanie tego sprawdzić, ale pierwsze co mi przychodzi na myśl, to czy masz ustawione te same przeliczniki?

• Uwzględnia jeden lub dwa, w zależności ile brakuje do następnej planety. Tworzy się aktualizacja z "dodatkowymi kosztami"